görseller
djivan gasparyandjivan gasparyan

belki ilginizi çeker
  1. · hossein alizadeh
  2. · mayrig
  3. · black rock
  4. · ders çalışırken dinlenebilecek müzikler
  5. · michael brook
  6. · jivan gasparyan
  7. · yes pucur yaris pucur
  8. · süren asaduryan
  9. · duduk
  10. · perde kalktı
gündem
  1. · mutluluk veren küçük şeyler
  2. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · yasaklanması gereken şeyler
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · siduri
  9. · paradox

djivan gasparyan  

1. dünyanın en önemli duduk üstadı.ülkemizde de yayınlanan birçok kaseti bulunmaktadır.enson kaseti erkan oğur ile hazırladığı fuad dır.
    (telvin, 28.04.2004 18:23 ~ 29.04.2004 10:26)
  2. gün itibariyle odtü vişnelik çim amfide konser verecek mümtaz şahsiyet.
    (telvin, 05.06.2004 18:36)
  3. birçok sanatçıyla çalışmış duduk profesörü
    erkan oğur ile paylaştıkları canlı performansları çok etkileyici olan müzik adamı,usta..
    (jamal, 05.06.2004 20:39 ~ 15.11.2004 02:08)
  4. (bkz: düdük)
    (choban, 06.02.2006 03:37)
  5. gladyatör filminin müzikleri arasında geçen 'duduk of the north' parçası kadar insanı hüzünlendirip aynı zamanda azimlendiren bir müzik yoktur, kesinlikle bulunup dinlenmelidir.

ayrıca neredeyse körfez savaşının resmi müziği olarak hatırlanacak hüzünlü müzik de kendisine aittir.
    (tom joad, 08.04.2007 22:36)
  6. insanı rahatlatan eserlerin mucidi. ülkesinde sanırım üstün hizmet ödülü benzeri bir nişanı vardır. bizden bir benzeri için;

(bkz: göksel baktagir)
    (tazmanya canavarı, 08.04.2007 22:39)
  7. (bkz: erkan oğur)
    (bkz: fuad)
    (pismistavuk, 03.05.2007 23:40)
  8. duduğu ağlatan ermeni müzisyen. "ask me no questions" albümü duygusal yıkım yaratabilir. şu aralar 1 eylül dünya barış günü'nde yavuz bingöl ile vereceği konserlere hazırlanıyor.
    (strange fruit, 28.08.2007 09:54)
  9. "dünya sanatçısı" ünvanı verilen ermeni müzisyen. aslen 1915 olayları sırasında muş'tan ermenistan'a göç eden ermeni bir aileden gelir (ki gaspar ermenice'de "muş" demektir) müziği pek çok insanı derinden etkilemiştir. birçok hollywood filminin müziğini de yapmıştır. ayrıca "ağacı ağlatan adam" olarak da bilinir.
    (agaton, 01.07.2008 18:25)
  10. gasparyan ustanın ezgilerini ne zaman duysam aklıma sonsuzmuşçasına uzanan bozkırda tek başına insanın kanını donduran soğuğa rağmen ayakta kalan ulu bir çınar gelir...

bir imparatorluğun çöküşünü ve bu esnada yaşanan acıları anlatmaya pek az kişinin gücü yeter ve gasparyan usta o gücü yetenlerden bir tanesi. şu güzeller güzeli coğrafyanın ne yitirdiğini usul usul anlatıyor hem "biz"e hem de "öteki"lere.

gasparyan usta, bizim ötekine ötekinin de bize aslında çok da yabancı olmadığını fısıldıyor duymasını bilen kulaklara.

eminim bir gün onun fısıldadıklarını daha çok "insan" duyacak ve anlayacak.

o zamana kadar sınırın beri yanında "biz", öte yanında "onlar"...
    (yesilcuppelipenguen, 08.10.2008 04:51 ~ 17.11.2008 05:20)
  11. arkadaşımın tavsiyesiyle dinlediğim ve bana müziğin ne olduğunu her parçasında yeni sillelerle döve döve öğretmiş yüce ermeni.
    (quenya, 26.01.2009 04:35)
  12. ayıp diye, görgüsüzlük diye nitelendirmezseniz eğer, bir sevincimi paylaşmak isterim sizinle.

bu büyük müzisyen ile röportaj yapma ve tanışma şerefine nail oldum ben bugün. olanca yorgunluğuna rağmen çocuklar gibi gülen maviş gözleriyle baktı durdu bana. röportajdan ziyade bir sohbet havası yakaladık. bunu kendisi de belirtti. "hiç yorulmadım sohbetinizden" dedi. çok sevindim.
    karşılıklı hediyeleştik...o bana yarın akşamki konseri için yer ayırttı güler yüzüme binaen ve ben ona viyana'daki öğrencilerin berlinlilere hediye ettiği el yapımı rozetimi verdim.

anneannesinin muş doğumlu olduğunu anlattı bana. ben de ona annemin köyünün adının ermenice olduğunu. hiç muş'a gitmediğini söylediğinde "bir sıfır önde olduğumu" belirttim. küçük çocukken annemin işi hasebiyle orada kaldığımı söyledim.

hep güldük, çok güldük...

"hayat tv aracılığıyla türkiye halklarına iletmek istediğiniz bir mesaj var mi" diye sorduğumda

"biz bütünüz. ben bunu bilir bunu söylerim. hele hele müziğin tek bir tanrısı ve ortak bir dili vardır. hep birbirimize benziyoruz, baksanıza. kötü halk yoktur. kötü insanlar vardır ve sistemler. hiçbir halkın savaş istediğine inanmıyorum ben. savaş isteyenleri ne 'halk' ne de 'insan' olarak nitelendirebiliyorum zaten. bu yüzden türkiye'de verdiğim tüm konserlerden çok büyük keyif aldım. teşekkürler"

dedi.

tontis bir dede gibi. ak saçlı, mavi gözlü ve güler yüzlü...

şu dünyada tanıştığıma çocuklar gibi sevindiğim nadir insanlardan biri.
    (mevlüt şekeri hüznü, 27.11.2009 18:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil