kahramanlarımızın çocukları mutlaka kaçırılır.
bakire kızın ilk sevişmede hamile kalmasıdır.
iki kadın bir adam yahut tam tersi.
1 kadına aşık olan 3 tane erkek.
dizinin kadın başrol oyuncusu cezaevine girer, orda kesin bir çocuk vardır, bu kadın oyuncu çocukla bağ kurar..
esas adam ve esas kadın.
dizi bunların üzerinden döner. diğer herkes fasulye.
(bkz:
bitsin)
adaya gittiklerinde mutlaka tüm seferler lodos yüzünden iptal olur.
arkadaşları, bir karışıklık ya da şakacı bir kişinin oyunu sonucu, karakterlerden birinin üç aylık ya da daha az bir sürelik ömrü kaldığını düşünür.
(göğem, 05.06.2009 16:23)
mutlaka biri kanser olmalıdır özellikle sonuna gelmiş sarpa sarmıs bir diziyse uçarı kaçarı yok kesın bırısı kansere yakalanacaktır.
-sürekli seyreden ama hiççç beğenmeyen izleyicilere sahip olması.
-hep zaplarken denk gelinmesi.
koltuk... her televizyonun önünde duran o meşhur koltuk.
dizilerin olmazsa olmazı mafyadır. en alakasız dizi bile muhakkak bir bölümünde mafyayı sokar işin içine.
sitcom ise; espri sonrası gayipten gelen şen kahkahalar.
roman uyarlaması, aile dizileri gibi ise; kesin kez boynuzlanan bir karakter, hatta kimin eli kimin cebinde belli olmamalı.
derin mevzular, mafya zart zurt içerikli ise; özlü sözler, yelekli dayılar, tespihli ayılar vs vs tabi silahıda unutmayalım.
(bkz:
hafıza kaybı) sıkışan senarist buna başvuruyo..
yanlış anlamalar ve yanlış anlaşılmalar silsilesi..
kız / erkek gerçeği anlatıcaktır. partneri dinlemez. ama beni bir dinle, dinlemiyorsun ki, bir konuşmama izin ver vs.. iki-üç bölüm boyunca lafa girmeye çalışır.. ya da mektup yazar başkasının eline geçer, mesaj atar telefonu kapanır, mail atar mail adresi hacklenir vs...
ulan salak onca laf söyleyeceğine direk derdini anlatsana diye haykırasım gelir ama yok illa insanları süründürürler!
dizi senaryolarının olmazsa olmazları işte bütün bu girilerdir.
ama dizilerin olmazsa olmazları oyuncular, jenerik, kamera, ışık, reyting, sponsor vs...
oturur oturmaz kalkılan kahvaltı masaları, yarım kalan çaylar, kahveler, gecenin leylisinde çalan telefon, ani bastıran yağmurla ıslanma, yakıtı biten aracın içinde mahsur kalma, en yakın istasyonun 5km uzakta olması. hamile olduğunu saklama, gizlice çocuk düşürme veya doğurma. bir mağarada ya da dağ başında sevişme...
türk filmi olmazı oldu sanki bunlar. affedin karıştırdım.
mutlaka ama mutlaka bir aldatma olayı olacaktır.
mutlaka ama mutlaka bir değil bir çok trafik kazası olacaktır.
baba eve gelir.kendini hemen içkiye verir,viskisini yudumlar.fakir mi ? o da rakı içer.
aşk yüzünden kesinlikle birşeylerden fedakarlık yapılır, çok güzel giden ince planlar bir kadın yüzünden berbat edilir.
her filmde, dizide bu vardır.
allahın matrix'inde de aşk vardır, underworld'de bile vardır, olacaktır, olmasa nasıl olur merak edilir.
yüzüklerin efendisinde varmıydı? hatırlayamadım.
kötü adam,kötü kadın ve kurbanları
arkada kalanı bırakmayıp geri dönmek. bırakın ulan ölsün adam, izleriz biz de.
hiçbir şey yolunda gitmez.
burdan ilgililere sesleniyorum: her şeyin yolunda gittiği bir dizi istiyorum. zaten yaptıklarınızın gerçek hayatla ilgisi yok, bari tam uçun biz de izleyerek bir saat de olsa mutlu olalım çapımızda... kendimi de değil annemi düşünüyorum, morali bozuluyor kadının...
tam kapıyı açacaksınız işte o sırada kapıyı çalmak üzere olan biri olur. bigün de şu kapı sokağa açılsın be kardeşim, bigün de diğer yanda bi yüz görmeyelim.