dizi izlemek 

adana çık aradan

1. bağımlılıktır..

iki türlü olarak karşımıza çıktığında; oturup da adam akıllı televizyonda haftalık periyotlarda zamanı gelince izlemektense, ne zaman torrenti düşücek de biz indirecez, izlicez diye kafayı sıyırmışlar, saat kurup da gecenin bir vakti downloadları başlatanlar adına konuştum..evet, bağımlılık yaratmaktadır..lakin benim dikkat çekmek istediğim nokta son dönemlerin yabancı dizileridir..

iki kuruşluk zevki oradan buradan spoiler okuyarak, promo izleyerek katmerliyen bir garip eğlence anlayışına sahip olduk yavaş yavaş..uğrunda tartışacak kadar bağlandık..yok dedik prison break daha sürükleyici, yok işte lost'da koparmışlar olayı baba, aman ne acaip bu heroes, 4400..taklitleri ülkemize kadar geldi, bir grey's anatomy* olsun mesela..dedik, ve daha niceleri gördük..

izliyoruz, nedeni tam belli değil..boşluğu dolduran bir hobi olarak düşünsek?!..belki de hızlı internet bağlantısının alternatif bir lütfu, sektörde ise filmlerden daha çok rağbet gören, reyting çeken, para kazandıran, reklam sektörünün altın yumurtlayan bir tavuğu olarak değerlendirsek??!..nitekim hiç bir derdim yok benim, şikayet ettiğim bir taraf da..deliler gibi bekleyelim, gelsin indirelim, izleyelim, yorumlayalım, yorulmayalım ve yine beklemeye devam edelim..yine gelsin, yine indirelim..

yeter ki suyu çıkmasın işin..her iki cepheye sözüm!

dizilerin hangisini izleyeceği kişinin zevkine kalmıştır, ama dediğim gibi olaya çok kaptırmamak gerekir..dışarıdaki hayat, dizideki hayata tercih edilmemelidir..durumu tiryakilik ya da bağımlılık aşamasından çoktan çekip aldım..japonya'da anime dizilerin yayınlanmasını kontrol eden mafyalardan, birbirinin boğazına bakanlardan bahsediliyor..bu denli büyük bir manyaklık söz konusudur..ne yapıp ne edip dizginlemek gerekir bazı şeyleri..

senaristler de ellerinden geldiği kadarınca dizilerini bir pazarlama taktiği uğruna uzatmamaları lazım..yakışıklı olmaz, asıl "suyunu çıkarmamak" derken değinmek istediğim koşul da buydu zaten..allahtan bilmem kaç bölüm sonra türkiye'deki gibi bir sinema filmi ile noktayı koymuyorlar, o denli bir lamerlik olamazdı zaten..ama, nitekim 6-7 sezon belli bir konuyu takip eden dizileri de izlemek seyirciyi eminim ki soğutacaktır..siz de biliyorsunuz bunu, onlar da..halen içim içimi yiyor, bir lost nasıl 6 sezon olur??! neyse..

sonuçta kötü bir şey hiç değil..ama öte yandan unutmadan, magazinsel girimi sonlandırmadan önce, kesinlikle diyebilirim ki; dizi atv'de izlenir..siz de unutmayın bunu..
    (zeus, 03.02.2007 01:22)
  2. kanımca çok daha değerli ve yararlı işler yapabileceğiniz zamanınızı boş yere harcamak.
    (hplovecraft, 03.02.2007 01:40)
  3. (bkz: yaşayışa göre dizi seçimi)
    (pedagojik formasyon, 05.02.2007 23:48)