dizi 

adana çık aradan

1. herhangi bir bakımdan bütün oluşturan şeylerin tümü,seri.

matematikte değerleri artarak veya eksilerek art arda gelen terimler takımı.
    müzikte bir oktavın içinde sıralanan sekiz sesin bütünü.

birde hepimizin çok iyi bildiği gibi arkası yarınlar tabiki.
    (bettyboop, 08.07.2004 03:59)

2. türkiye genelinde oldukça büyük izleyici kitlesine sahip televizyon programlarına verilen ad. televizyonla uzaktan yakından alakası olan bir insanın izlediği en azından bir dizi vardır. bu dizi kurtlar vadisi de olabilir, yalan rüzgarı da, the simpsons da. televizyon izleyicisi onca özel kanalda yayınlanan dizi arasından kendine uyan bir diziyi kolaylıkla olmasa da bulacaktır.

(bkz: türk televizyon dizileri)
    (bkz: ağalı vurdulu kırdılı diziler)
    (bkz: brezilya dizileri)
    (bkz: cnbce dizileri)
    (bkz: lise dizileri)
    (bkz: meksika dizileri)
    (ascella, 02.08.2005 19:58)
  3. yeni sezonun başlamasıyla yine bayacak televizya programlarıdır. nedense türkiye'nin basketbol şampiyonasından elenmesi ise tartışılmamaktadır ntv dışında.
    (comatose, 20.09.2005 23:17)
  4. bir de dönem dizileri vardır.adı dönem dizisidir ancak aşk hikayeleri anlatılan dönemin önüne geçer(çemberimde gül oya hariç)
    (sdf824, 08.02.2007 15:11)
  5. hayatımı yavaş yavaş ele geçirmeye çalışan izlencelerdir.
    iki sene önce akşamları televizyonda ne varsa onu izlerdim, her şey normaldi. sonra beni lost ile tanıştırdılar. dvd'ler elime geçti ve günlerce izledim, hala izliyorum. southpark'ı zaten hep izlerdim. sonra desperate housewives, heroes, house md, my name is earl eklendi. ortalıkta envai çeşit dizi dvd'leri dolaşmaya başladı. eski dizilerim tatile girince beni etkilemeye çalışıyorlar. hangisine başlasam diye düşünüyorum 24 mü, prison break mi, grey's anatomy mi yoksa the 4400 mü? bu gidişle gelecekte sanırım sadece dizi izlemeye ayırabileceğim zamanımı, geri kalan zamanda da uyuyacağım. geleceğim hakkında endişeliyim, hem de çok. korkuyorum, çok korkuyorum...
    my name is big bang and i am a diziholic
    (big bang, 16.02.2007 10:49)
  6. (bkz: dizi izlemek)
    (zeus, 16.02.2007 11:02)
  7. (bkz: array)
    (asosyal demokrat, 27.05.2007 15:25)
  8. (bkz: gençlik dizileri)
    (sdf824, 04.06.2007 17:15)