belki ilginizi çeker
  1. · kalori hesabı
  2. · gollum diyeti
  3. · türk kızlarının çoğunun göbekli ve kıllı olması
  4. · sevgiliyle günde en az bir öğün kavga etmek
  5. · ömer lütfi akad
  6. · oruç
  7. · akıl
  8. · nuri bilge ceylan
  9. · nazım hikmet
  10. · adnan menderes
gündem
  1. · ugg
  2. · colin kazım richards
  3. · sanal seks yaparken hamile kalmak
  4. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  5. · aşkın yedi seviyesi
  6. · 2012
  7. · aşk ı memnu
  8. · seray sever ve deniz sekiyle aynı evi paylaşmak
  9. · yalnız

diyet  

sayfa  / 2
  1. ya karın tokken, ya da sofraya oturulurken sözü verilen şey.
    (invisibleruh, 23.10.2004 18:14)
  2. genelde her pazartesi başlanıp en fazla 2 bilemediniz 3 saat sonra mutfağa saldıracağın bir girişim. sonuç olarak daha fazla kilo almayı sağlar..
    (schatten, 03.11.2004 21:09)
  3. bir olayı düzene sokma da denilebilir.sadece zayıflamak için yapılmaz bazı durumlarda kilo almak için de uygulandığı olur.

yıllar sonra editi:ne kadar da efendice anlatmışım.ben bile şaşırdım şimdi.
    (headfucker, 03.11.2004 21:16 ~ 12.11.2007 21:18)
  4. her baharda akla gelen, uygulama süresi 2-3 günü geçmeyen,2-3 günlük sürede de bir sürü diyet bisküvi ve çikolata tüketilmesine sebep olan, aşır sinir ve çevrenin ısrarı ile bırakılan kadın klasiği.
    (si, 26.04.2005 15:02)
  5. ömer seyfettin'in en ünlü hikayelerinden birisidir. o kesilen kol çoğu küçük çocuğun rüyasına girmiştir, heralde.
    (drenchrome, 04.06.2005 14:34)
  6. ömer lütfi akad ın gelin-düğün-diyet üçlemesinin son filmi. 1974 yapımı
    (abbas yolcumu, 31.10.2005 20:33)
  7. bununla ilgili bir market repliği.

- kızım bana bi diyet malbora versene,
    + ?!? layt mı istiyosunuz,
    - ya ne bileyim layt mı diyet mi, diyet dedi evdekiler,
    + neyse siz bunu alın, beğenmezlerse getirirsiniz.
    (dlord, 31.10.2005 20:36)
  8. aklı çalışan insanların oturup nasıl çok para kazanırızı düşünüp bulduğu kelime. eskiden sadece belirli hastalara sağlık amaçlı tavsiye edilirmiş, şimdi herkes diyette.
    (heyiyaif, 13.12.2005 16:57 ~ 15.12.2005 19:52)
  9. (bkz: gollum diyeti)
    (surveyor, 05.05.2006 13:27)
  10. pazartesi günleri başlanılmaması gereken şey. ideal başlama günü salı veya çarşabma günleridir. diğer bir seçenek de cumartesileri başlamaktır.
    (tuygun, 24.06.2006 11:07)
  11. genelde elinizdeki çikolatadan sonra başlamayı düşündüğünüz şeydir. ama çikolatalar hiç bitmez.
    (psychick, 03.03.2007 00:04)
  12. direk kilo almamaya bakıp diyete mecbur kalmasak sanki daha iyi olur gibi...
    (blinkin, 03.03.2007 00:11)
  13. fazla kilolardan sağ kolu vererek kurtulmanızı sağlayan şey.
    (bkz: al diyetini)
    (azman, 23.03.2007 23:23)
  14. kesinlikle doktor kontrolünde yapılması gerekir. ancak her doktora da güvenmemek gerekir, zira diplomaya rağmen öğle yemeği olarak simit+ayran önerip üstüne para alanları itinayla dürtmek gerekir kızılcık sopasıyla. protein ağırlıklı, karbonhidrat ve yağ miktarı düşürülmüş bir diyet uygulatan doktorunuz aynı zamanda hemen hemen her gıdadan almanızı da salık veriyorsa kulak vermekte fayda vardır zira doğru söylüyordur. bir de buna hafif veya ağır egzersiz eklerseniz çok güzel olur. filinta gibi olmamak işten değildir.
    (azman, 23.03.2007 23:27)
  15. almanya'yı meydana getiren devletlerin özel parlamentolarına verilen isim.
    (s a t o, 25.04.2007 18:01)
  16. latincede dengeli yaşam anlamına gelen kelime.
    (bambuk, 02.08.2007 18:22)
  17. bahar aylarına girer girmez haber bültenlerine bile "mucize hede hödö diyeti" şeklinde konu olan, genelde uygulaması zor olan, aç kalmadan, mideniz kazınmadan uygulamak mümkün olmayan şey.
    (glorious, 02.08.2007 18:32)
  18. çikolata, cips, kola gibi lezzetli ama sağlıksız yiyecekleri görünce insanın içini kaplayan derin hüznün ve akan salyalara rağmen şöyle tadını çıkara çıkara yemek yiyememenin sebebi. denedim biliyorum.
    (ikiileribirgeri, 11.12.2007 20:48)
  19. değmen benim gamlı yaslı gönlüme diyerek başlamak isterim şuan içinde bulunduğum durumu anlatmaya.

"pazar günleri annemin hazırladığı enfes kahvaltıyı doyasıya tatmayı, öğle saatlerinde işe söylenen pizzayı, akşam eve gidince doyasıya yemek yemeği, her gün yediğim çikolata* özledim, kokunuzu özledim."

diyet, zor iş vesselam...bünyeye hakim olmak herşeyden daha zor bunu anlatıyor insana.

sadece diyet işe yaramıyor, sporda yapmak lazım beraberinde ki sonuçlarını iyi şekilde görelim.

hep söylerler üç beyazdan*** uzak duralım diye. başta 3 şekerden tek şekere sonunda da çayı şekersiz içmeye başladım.alışınca zaten şekerli çay mide bulandırıyor. çayın asıl tadı şekersiz içildiğinde anlaşılırmış. ve ekmek , azaltılması gereken en önemli şey. birde benim gibi çıtır çıtır sıcacık ekmek delisi bir insansanız çok zor ama imkansız değil. kepekli ekmek yemekte fayda var. annem yemeğini hiç azaltmadan sadece kepekli ekmek( beyaz ekmeği tamamen kesip) yiyerek baya bir zayıflamıştı ordan biliyorum.

sabah kahvaltısı az da olsa yapılması gereken şey. he ben diyete başladım yapıyor muyum? hayır. diyetten öncede yapmıyordum o ayrı.ama siz genede yapın.sağlıklı bir diyet yapmak istiyorsanız tabi. ben bir elma ile geçiştiriyorum.

öğlenleri turşu ve bir tabak çorba ile devam ediyorum. akşam da elimden geldiğince(çok zor geliyor) az yemeğe çalışıyorum. akşam yemeğinden önce bazı hareketler yapmanızda tavsiyedir.zira yemekten sonra yapmanız fazla birşey değiştirmeyecek. vakti olmayan bir insan olarak(kimin vakti varki?) sadece pazar sabahları koşmaya gittiğimden telafi amacıyla yapıyorum akşam egzersizini.

"bu nasıl bir diyet lan!" diyenleriniz olabilir. yaklaşık üç hafta oldu ilk haftası düzensizdi biraz ama 52 kilo ile başladım (daha fazada olabilir) şuan 50 kiloyum.valla arkadaşlarım ve annem şiddetle karşı çıkıyorlar.ne zayıflaması diye ama aslında ben zayıflamak değilde (zaten normalim) daha fazla kilo almamak için başladım.biraz sonra sarıyor zaten şuan hedef 48 * ama bir yerden sonra canınıza tak edebilir sakin olmakta fayda var.

şiddetle bu kilomdayken diyet yapmama karşı çıkan çok yakın arkadaşlarım ve aileme ve "evet lan delimisin?" diyen herkese sesleniyorum. 80 kilo olduktan sonra yapsak neye yarar? önüne geçilebilir mi? hep bir diyet halinde olunmalı. yediklerimize dikkat edilmeli diyerekten bir sosyal mesaj da vermek istiyorum burda yazımı bitirmeden önce.(ne uyuz bir cümle oldu)

edit: birde geçen hafta pazar sporumda sahilde koşarken "sen neyine geldin bıdık?" diyen teyze sanada gelsin.
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 19.03.2008 10:18 ~ 10:23)
  20. yapılmaya karar verildiği taktirde yapılamayan olay.
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 11.04.2008 17:31)
  21. dostlar, atışır da yiğitler susar mı
    elma ilen armut, piftek yerini tutar mı
    adem olan layt marul yutar mı
    er kişi hazzetmez kepekten liften
    zarar gelmez hiç ufak bir göbekten...

doymuş ile doymamış bir olur mu
    sıratta galoriden sual olur mu
    hiç nutrasweetten baklava olur mu
    zarar gelmez orta boy bir göbekten...

coşar bu deli gönül börek, mantı, pizzayla
    ürkütme gözünü hiç hacimle enle boyla
    elastik bir heyvandır mide olur yayla
    zarar gelmez hiç tahterevan bir göbekten...

çiçek dalda güzeldir, guzu şişte...
    üç beyazı tartışmak boş bu işte
    fikirler değişir her yiyişte
    zarar gelmez kimseye muhteşem bir göbekten..
    (bençokayrılıklaryaşadımoyüzdenherşeyibitişikyazdım, 06.05.2008 14:19)
  22. sanıldığının aksine sadece kilo vermek için yapılan bir eylem değildir.kelime olarak belli bir amaç doğrultusunda beslenmeyi ifade eder.
    bu arada ne kadar kilo almalısınız ya da ne kadar vermelisiniz diye düşünüyorsanız:
    http://www.haberkulesi.com/...
    (melkart2008, 03.07.2008 01:32)
  23. bir diyetisyen gözetiminde yapıldığında olumlu sonuçlar verir.yemek yemeyi kafanızda bitirmeniz lazım.tabi en önemli şey hareket.hergün 2-3 saat yürüyün müsaitseniz.bu şekilde diyet listesine uyan,yürüyüşle ter atan ve azimli olan 100 kilo bir kişi 3 ay içerisinde 85 kiloya inecektir.test edildi,onaylandı.
    (bünyamin 22cm f arar ev müsait, 26.07.2008 17:32)
  24. güçlü karakter sahibi biri olarak ''evet şu andan itibaren diyetteyim. hedefim 2 kilo. daha da düz bir karın beni bekliyo.sanırım plajların tozunu attırmak üzereyim. huu beybi'' diye karar alın.
    aldınız mı? yalnız, cümleyi sesli okumanız gerekiyor. daha etkili oluyor. unutmayın! başarmanın ilk şartı ''ben yapabilirim'' diyebilmektir. ''umarım'' değil ''yapabilirim''. başkası yapabiliyorsa, sen de yapabilirsin. evet? tamam aldınız. ama dinleyin bak:
    - kuzucuuuum şahane mantı yaptım, bi de bi tepsi baklava yaptırdım, aaa bi de gelirken pastaneden su böreği almıştım hadi gel!
    - ......................................................snıf(ağlama başlangıcı)
    - e hadi!
    - .........................yik............. ben................mmmmüü.........hüüü..............(düşüncelerdüşüncelerdüşünceler,idealler,karakter zayıflığını reddetmeler,dişleri sıkmalar,elleri yumruklamalar,tekrar düşünceler,gelecek planları,dönekliklerinin film şeridi gibi geçmesi,aslında gayet zayıf olduğunu düşünmendüşünmendüşünmen)...............ııııııııahh!! yettim! hooh gnam gnam gnam gnam
    - lahmacun da var istersen
    - isterim isterim koy.

sonuç: anneli evde diyet bir üstinsan işidir. nlp teknikleri bok yemiş.
    (raspberryswirl, 11.08.2008 11:15)
  25. çok kilo vermiş bir tanıdıkla karşılaşıldığında başarıya ulaşan eylem. onun, hiçbir şey yemeyerek ve spor yaparak verdiği kilolara, dahası ne kadar güzelleştiğine inanamıyorsunuz ve diyete olan inancınız kuvvetleniyor. öbür türlü, zayıflarsanız ne olacağı ile ilgili kafanızda somut bir gösterge olmadığı için, karar verilen diyet havada kalıyor.

böyle bir tanıdığınız yoksa, nişantaşına çıkabilirsiniz.
    (tatalu, 12.08.2008 12:29)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil