belki ilginizi çeker
  1. · türkiye dış borçları ödemek için toprak satmalıdır
  2. · diyarbakir a tahammul etmek
gündem
  1. · kadınları sinir eden erkek davranışları
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · çocukken yapılan saflıklar
  4. · 28 mart 2010 galatasaray fenerbahçe maçı
  5. · üniversite mezunu erkeğin görücü usulü evlenmesi
  6. · yakışıklı erkeğe yakışıklı diyebilen erkek
  7. · sevgiliye hitap şekilleri
  8. · psha
  9. · georgios seitaridis

diyarbakır a tahammül etmek  

1. hrant dink'in zamanında bi' tv kanalında söylediklerini aklıma getiren yaklaşım biçimi.
    şöyle diyordu hrant dink(sanırım 5n1k idi program):
    "avrupada çalışan ermeni lobileri, bizi daha fazla utandırıyor. kendi emelleri uğruna kardeşlerimizin bizlere bakışlarını olumsuz etkiliyorlar. yurt dışında yaşayan bi' ermeni ya da ermeni kuruluşu, benim toprağımdaki kardeşlerimle yaşadıklarımı, benden daha iyi bilemez ki." (tırnak içine aldım fekat, kulaktan duyma. beni etkileyen-aklımda yer edinen minvaldeki açıklaması bü yöndeydi)

lafı şuraya getireceğim. kürt lobisi, ya da biraz ileri gidip kürtçü kişiler, benim kürt kardeşimle aramı benden iyi bilemez. diyarbakırda kürsülere çıkıp, amaçları uğruna proveke ettiği kardeşlerimle de aramı bozamaz. burada hamaset yapma derdinde değilim. en azından sizin düşündüğünüz şekilde düşünmediğimi, sizin düşündüğünüzün -bunlar aynı şeyler dostum. bak 20 senedir bunlar böyle dediğini, içinden geçirdiğini biliyorum- hiçbirinin aklıma getirmediğimi belirtmeliyim.
    beş-altı sene önce hepsinden tiksindiğimi de belirtmeliyim ayrıca. dünya türk olsuncuydum!
    demek ki her gün biraz daha geniş bakabiliyormuşuz. biraz kapalı kutu düşünmeden, art niyetli yaklaşmadan yaklaşabilmeliymişiz.
    ne bileyim?
    tiksiniyorsun bu adamlardan, topraklarından. bari şöyle bi' ortaklık kur, ya da ne bileyim, bi' yerlerinden yakınsamalar içine gir. mesela dindarsan şunu düşün: danimarka'da karikatür sorunu yaşandığında, en büyük tepkiyi diyarbakır'da toplanan milyonların verdiğini düşün.
    siyasal ya da sosyal olarak bi' yakınlık duyamıyor musun? o zaman dünyaya yeni gözlerini açmış bi' bebeği getir aklına. ne bileyim. düşün işte. ötekileştirmeden düşün..
    ne bileyim?
    bilemedim!
    (usul, 02.09.2009 23:39)
... toplu gösterim ...

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook