içindeki tüm samimiyetten arındırılmış tek taraflı bir
kardeşlik anlayışı midemi bulandırıyor artık. evet türk kürt kardeştir, kardeştir de, bu kardeşliği sürdürme fedakarlığını neden sadece ben gösteriyorum?
faşistliğime ver sevgili kardeşim, ama biraz da sen dinle.
doğan çocuk başına para veriliyor diye 16 çocuk yapıp yetişme çağlarında istanbul'a para kazansınlar diye çocuklarını gönderen kardeşim!
benim götüme doğalgaz faturaları acı acı girerken elektrik direğine kanca atıp kışı 4 elektrikli sobayla sıcak sıcak geçiren ve ısınma parası cebimden alınan kardeşim!
sen evinde rahat uyu diye oralara gönderilen askeri polisi, eline geçirdiği her şeyle öldürmeye azmeden kardeşim!
memleketine yapılan her yatırımın altında bir bit yeniği arayıp kıran, döken, yağmalayan kardeşim!
bu ülkenin 40 bin evladına kıyıp sonra bu ülke insanını tehdit eden caninin posterlerini havalandıran kardeşim!
memleketin istediği herhangi bir yerinde rahatsız edilmeden dolaşabilen; ama surlarında, dicle'sinde bir türk vatandaşın gönül rahatlığıyla gezmesine müsaade etmeyen kardeşim!
hamile karısını evde ilkel yöntemlerle doğurmaya mecbur edip hamile ineği için veteriner getirten kardeşim!
kan davası yüzünden birbirinin kökünü getirip namusunu temizlediğini düşünen kardeşim!
başı her sıkıştığında avrupalı parlamenterlere yardım çağrısında bulunup kendi kardeşine laf söyleten kardeşim!
diyarbakır cezaevinde babası lağım suyu içirilip öldürüldü diye bunun acısını çeteden, kontrgerilladan değil tüm türkiye'den çıkaran kardeşim!
seninle kardeşlik bağlarımız, her defasında benim sabırla ve son bir umutla idare ettiğim hat üstünde ilerliyor. peki sen bir adım atmayacak mısın?