yaz bahçelerinin asmaaltı divanlarıysa söz konusu olan,bir de sevdiğiniz bir yüz varsa dizlerinize gömülen,rüzgarlar daha bir serinletici,gece böcekleri daha bir sevimlidir gözünüzde...
şairlerin şiirlerinin toplandığı kitaplara verilen addır. divanlar, şiir formunun bütün içeriklerini kapsar. klasik edebiyatın en belirgin özelliklerinden biridir.
atatürk havalimanı iç hatlardakisi alışık olunan divan kalitesini yakalayamış müessese. yok ben ille de uçuş beklerken ferah ferah oturayım, sağdan sağdan gelmesinler, zaten yemek yemeyeceğim biraz tatlı biraz da kahve diyorsanız oturunuz, keyifinize diyecek yoktur...
ankara , istanbul , marmaris ,bodrum ve antalya'da oteller zinciri ve pastahane zincirleri bulunan son yıllarda divan pub cafe işletmelerini franchaising vermeye başlayan koç grubuna bağlı işletme.
(bkz:http://www.divan.com.tr )
çocukluğumuzda her evde bulunan, gündüzleri kanape, geceleri ise evin çocuğuna veya misafire yatak vazifesi gören ,mobilya denemeyecek bir tür eşya.üzerindeki örtü ve yastıklar ise tamamen annenin zevkini ve el becerisini yansıtan
eserlerdir.
irvin yalom'un diğer bütün kitapları gibi okunması gereken, hasta-terapist ilişkisini ve bu ilişkinin sınırlarını en iyi irdeleyen kitap. psikoterapiyle ilgilenen herkese tavsiye edilebilecek bir eser.
yakınlarımızla yaşayamadığımız mahremiyeti bir kurum olarak paylaşan psikiyatristlerin ne ölçüde sahici ve samimi oldukları. psikiyatrist ve hastası arasındaki mahremiyetin sınırları; seksin terapideki (varsa) yeri. hayal ve haikat ilişkisi. en mahrem sırlarımıza vakıf olan psikiyatristlerin bu mahrem yükleri taşırken kendi mahremiyetlerindeki dalgalanmalar karşısında nasıl tökezledikleri.
genç bir hekim, amerikan psikiyatri birliği' nin başkanlığını yapmış, şimdi ise hastasıyla cinsel ilişkiye girmekle suçlanan bir meslektaşını sorgulamakla görevlendirilir. suçlanan psikiyatrist, katı kurallara dayalı hasta-hekim ilişkisinin aşılmasını savunmaktadır. " benim tekniğim, her türlü tekniği bir yana bırakmaktır" der. genç hekimin tüm yaşamını değiştirecek olan bu görüşmeyle birlikte sevgi, hakikat, teori, otorite, benlik, doğruluk, para, statü, kibir, hınç... ve yalan üzerine, " içeriden anlatılan" bir yolculuk başlar.
hakikatim, mağfiretim yadigarım.
kalbini bende sınamışlar için,
adadığım divanım..
ömrümü hayat yapan bütün erkeklere,
bir kere olsun,
unutmak için, , ,
nafile bin kelime......