29 temmuz 2010 perşembe
günün başlıkları: 986 tane »
günün başlıkları: 986 tane »
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·öğrenciliğin keyfine var (reklam)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·isis (2)
- ·tyler durden (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·yahşi batı (6)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
belki ilginizi çeker
disko topu 
- (bkz: eski türk filmlerindeki disko sahneleri)
- dönen bir toptur. üzerine zoom yapılarak bulanıklaşan görüntüyü nuri alço filmlerinden hatırlarsınız kesinlikle.
- 70lerin varisi kitsch obje.
- (bkz: shiny disco balls)
- gözüme çok ağır görünen ve altından geçmeye korktuğum aynalı toptur. çocukluk yllarımda gazetede okumuştum kafasına bu top düşen bir genci. öldüydü garibim...
mozaik gibi küçük ayna parçalarıyla kaplı yüzeyi sayesinde binbir yöne ışık yansıtarak ilginç bir ambians yaratır. mozaik gibi olması aynaların ışığın parça parça yansımasını sağlar. ana fikir şu aslında: ortam o kadar süper ve romantik ki gökten nur yağıyor üzerinize... böyle bir şey. - pink floyd-pulse konserinde titan boyutlarında bir disko topu kullanılmış.david gilmour, comfortably numb'ın solosunun en tüy dikici bölümünü çalarken, konser salonunun stratejik yerlerine yerleştirilmiş projektörlerin açılmasıyla eşzamanlı eksen hareketine başlar.o kadar üst düzey ve entelektüel olduğu tahmin edilen izleyicinin bakışlarından,"anaa topa bak len ne güzel hel löl le" gibi sade düşüncelere kafa yorduğunu anlarsınız.ama elde değil,dehşetcengiz bir tablo!ben orda olsam "lörke lörke" çekerdim,hatta "fiyu fiiyt" diye iki parmağımı ağzıma sokarak ıslık bile çalardım.disko topu güzel bir şey.
- cem dinlenmiş'in "top benim değil mi, oynatmıyorum" kalıbından faydalanarak dalga geçtiği edevat. dans pistinde oynayanlara çok ayıp olmuştur.
- bülent ersoy'un yüzünü aklıma getirir..göz çevresindeki ışıltılar yeterli bi sebeptir..
- ciddi ciddi bir mühendislik harikasıdır.
nokta nokta farklı renkteki ışıklar (farklı kaynaklardan geliyorlar) hiç kesilmeden 360 derece dönüyor. bazen durup saatlerce aynı ışık noktasını izliyorum, başım dönüyor.
ayrıca birinci derece tanrıya inanma sebebidir. yüce rabbim nasıl da şekil vermiş ulu disko topuna, aynı ışığın kaynağı kesilse bile ışık dönmeye devam ediyor. şu tiki gençliğinin hergece o yüce disko topuna bakıp da nasıl hala yoldan çıktıklarına şaşmaktayım. - bir evde bulunması gereken akseuarlardan birisidir..
- sadece diskolarda degil sinemalarda da bulunurdu eskiden
hakkaten neden oraya koymuşlar ki - odamın tavanına koyasım gelen toplardan. parlasın dönsün falan.
- tam kendimden geçmiş çılgınca dans ederken gelir sırnaşır bunlar. yok "patlat beni", "vur bana" filan. falsolu vuruyorum gelişine ben. ayağımın dışıyla. "ayy!" diye bi ses çıkıyo. normalde toptan daha tok bi ses çıkar.
- (bkz: disko kralı)
- dünyanın en güzel topudur. ona top demeye bile insanın dili varmıyor. aslında çok delikanlıdır.
- çok pahalı. alıp asamadım daha odama. çılgın atmak istiyorum evimde.
- hacettepe üniversitesi edebiyat fakültesi sergi salonunda da var bir tane bunlardan. ben bir anlam veremedim ama. herhalde sergi esnasında 80's hits çalıyor, davetliler o topun altında dans ediyor.
sonradan gelen bilgi kırıntısı: hacettepe üniversitesi'nin merkez kampüs yemekhanesinde de varmış.
anlaşılan o ki hacettepe yönetimi eski diskoculardan.