belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  2. · yılmaz özdil
  3. · erkekte ses tonu
  4. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  5. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  6. · 100 opera
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · bridget jones the edge of reason
  9. · çırçır

dinsiz söylemleri  

1. belirteç : din kelimesini sözlük anlamı olarak: "örf ve âdet, ceza ve karşılık, mükâfat, itaat, hesap, boyun eğme, hâkimiyet ve galibiyet, saltanat ve mülkiyet, hüküm ve ferman, makbul ibadet, millet." şeklinde belirtirsek (bkz: http://www.diyanet.gov.tr/) az çok hayatta yol tutuş kabiliyeti olan insanlar için illaki belli bir imajinasyon-felsefi tema dahilinde amaç, anlayış, tavır düsturu vardır dediğimizde bir insana kolay kolay dinsiz diyemeyiz.

zira ülkemizde semavi dinlere inanmayanlara dinsiz denildiği için bu seferlik 'hadi öyle olsun' diyelim.

* * *

"höh be!" ibaresiyle başlayan söylemlerdir. akabinde 4 tane kadınla evlenmenin yasal olduğu, insanları hala taşlayarak(recm) yada elini keserek cezalandıran, kadınların tek başlarına- başlarıyla; allahın verdiği başla yani (?!), başı açık olarak- sokağa çıkmalarının yasaklandığı, ...dığı, ...diği, ...dığı; ve tüm bunlara rağmen alkolün, seksin her türlüsünün son hız devam ettiği (ben bunu görmedim ama biliyorum) ikiyüzlü ve pişkin bir tavıra (bkz: şeriat) müteakip bir anlayışın getirdiği her türlü karanlık devrim izlerine yönelik bir serzeniştir. 'cidden' birer söylemdir.

(bkz: dinci zırvaları)
    (kubrick, 13.03.2008 10:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil