görseller
dino merlindino merlin

belki ilginizi çeker
  1. · edin dervişhalidoviç
  2. · da sutis
  3. · burek
  4. · merlin
  5. · emina türkcan
  6. · godinama
  7. · vojnik srece
  8. · gospodin petro je dosao ponovo
  9. · zeljko joksimovic
  10. · kad zamirisu jorgovani
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · author
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · 2012
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · colin kazım richards
  6. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  7. · ugg düşmanı ezik kızlar
  8. · seri eksi oy veren ibne
  9. · sürtünme

dino merlin  

1. boşnak bir müzisyen. gerçek adı edin dervişhalidoviç'tir. dino merlin'i sahne adı olarak kullanır. 1985'den 1990'a kadar merlin isimli kendi kurduğu toplulukla 5 albüm çıkardıktan sonra 1991'de solo çalışmaya başladı ve 4 solo albüm çıkardı. bosna hersek'in ilk milli marşı da onun eseridir.
    ilk dinlediğimde goran bregoviç sanmıştım. tarzları oldukça benzer. 2003 çıkışlı sredinom albümündeki esma şarkısı şimdilik favorim. yusuf islam ile de birlikte çalışmışlığı varmış.
    (easy company, 07.04.2006 14:26)
  2. dino merlin müzisyen kimliğinin yanında eski yugoslavyadaki en popüler yazardır.aynı zamanda bosna-hersek’in ilk millî marşının yazarıdır.albümleri:

-1985, kokuzna vremena
    -1986, tesko menli sa tobom
    -1987, merlin
    -1989, nesto ıijepo treba da se desi
    -1990, peta strana svijeta
    -1993, moja bogdasna
    -1995, fotogrofia
    -1996, rest of the best
    -1999, vjecna vatra
    -2000, srendinom (son on yılda eski yugoslavya’da en çok satan albüm)
    (beloplatnoo, 22.04.2007 20:38)
  3. kad zamirisu jorgovani , dino merlin -vesna zmijanac

koliko sam puta umro a ti me ozivjela
    koliki sam pijanac bio a ti me otrijeznila
    kakve su vatre gorjele a ti ih gasila
    na kakvom sam bio dnu a ti si me spasila

poslije tebe je ostala dusa gola k'o pustinja
    poslije tebe mi ljubav dodje kao sirotinjaıma
    noci kada tugu tocim mjesto vina
    al' nema dana kol'ko je na srcu rana

lako ces ti bez mene, al' kako cu ja bez tebe
    kad dodju teski dani, kad odu svi jarani
    kad zamirisu jorgovani

kad zamirisu jorgovani

poslije tebe je ostala dusa gola k'o pustinja
    poslije tebe mi ljubav dodje kao sirotinjaıma
    noci kada tugu tocim mjesto vina
    al' nema dana kol'ko je na srcu rana

lako ces ti bez mene, al' kako cu ja bez tebe
    kad zamirisu jorgovani

ben kaç kere öldüysem beni hep sen dirilttin
    ben kaç kere sarhoş olduysam hep sen ayılttın
    ben ateşler içinde yanarken beni sen söndürdün
    derinlere daldığımda sen beni uyandırdın
    senden sonra ruhum çırılçıplak kaldı
    senden sonra aşk bana lanet gibi geldi
    gecelerim var şarap yerine göz yaşlarıyla ıslanan
    gün yok ki kalbimin acısını dindiren
    bensiz nereye gidiyorsun
    ben sensiz nasıl duyayım
    kötü günler geldi
    dertler kederler geldi
    güller kokmaya başladı zaman
    (beloplatnoo, 22.04.2007 20:42 ~ 29.05.2007 19:49)
  4. 3 haziran 2007 de harbiye açıkhava da konser verecek müzik ve barış insanı.

http://www.8sutun.com/...
    (bjaso, 20.05.2007 15:14)
  5. geçtiğimiz yıl da istanbul'da bir konser veren bosna'nın en önemli müzik adamlarından. bu sene de bizi onurlandırması üstelik de konserin ücretsiz olması oldukça sevindiricidir. kad zamirisu jorgovani, sve je laz, godinima mutlaka çalınaması gereken şarkılardır kanımca.
    (crvena zvezda, 20.05.2007 21:29)
  6. http://www.dinomerlinistanbulda.com/
    (bjaso, 21.05.2007 18:27)
  7. savaş döneminde bir çok arkadaşının aksine ülkesini terk etmeyen belki de bu nedenle bu kadar güzel bir milli marş yazan müzisyen. 3 haziranı heyecanla bekliyoruz..
    (tatanka iyotake, 23.05.2007 14:59)
  8. 3 haziranda istanbuldaki konserine gidemeyeceğim ve bütün şarkılarının yanısıra özelliklevojnik sreceyi söylerken ağlayamayacağım için üzgün olduğum harika insan.umarım harbiyede hakettiği gibi bir seyirci grubu karşılar onu.konser ücretsiz diye dino merlinin adını bile ilk defa duyanların akın etmesiyle gerçek hayranlara yer kalmaması olasıdır.dino merlinin gerçek hayranlarıyla harbiyede kucaklaşmasını şarkılarını her zamanki içtenliğiyle söylemesini ve türkiyede de onu seven düşüncelerine katılan insanlar olduğunu daha da iyi anlamasını diliyorum.
    (beloplatnoo, 29.05.2007 19:59)
  9. 4 haziran 2007 pazar akşamı harbiye açıkhava tiaytrosundaki binlerce insana unutulmaz anlar yaşatan insan.ancak biz istemesek az daha sve je laz şarkısını söylemeden gidecekti. bu arada solist kız çok güzeldi belirtmeden geçemeyeceğim.
    (crvena zvezda, 10.06.2007 21:39)
  10. balkanlar'ın en çok dinlenen sanatçısı. kendisini sadece boşnaklar değil hırvtlar ve sırplar da hiçbir şekilde rahatsız olmadan dinlemekte. bir kere şarkı sözleri çok güzeldir ve basit olarak gözükse de savaşın bütün acısı sözlerine yansımıştır. şarkılarda hep bir şekilde bosna ve savaşla ilgili bilgiler bulabilirsiniz. burek, supermen, da sutis, hajde nocas mi dodji benim sevdiğim en güzel parçalarıdır.
    (gospodin petro je dosao ponovo, 01.08.2008 09:35)
  11. daha çok "aliya sen olmasaydın" adlı şarkısıyla tanınan sanatçı. daha fazla bilgi için http://www.dinomerlin.com/
    (z3yn3p, 01.10.2008 14:29)
  12. türkiye' de,özellikle son dönem boşnak göçmenlerinin vazgeçilmezi olan boşnak şarkıcıdır.zeljko bebek,goran bregovic,emir kusturica,alen islamovic gibi sarajevo doğumludur.bjelo dugme kadar ses getirmese de en az onlar kadar başarılı bulurum kendisini.hajde nocas mi dodji ve kad zamirisu jorgovani bence en başarılı çalışmalarıdır.emir kusturica ve goran bregovic' in aksine yugoslavya savaşı sırasında ülkesini terketmeyip ısrarla bosna'da kalması ise tüm gönüllerde yer edinmesini sağlamıştır.daha önce söylenmiş ama ben gene de belirteyim:asıl adı edin dervişhalidoviç'tir fakat isim karizması ve sahne adı gibi zımbırtı nedenlerle dino merlin adını kullanır
    (nickdeğiltakmaad, 19.06.2009 20:21 ~ 20:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil