gündem
  1. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  2. · uykusu olup da uyumayan insan
  3. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  4. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  5. · tunceli alevileri dinsizdir
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · ismail yk
  8. · pinokyo nun mastürbasyon yapması
  9. · tanrıya sorulacak tek soru

dini inanç ve duyguların istismarı  

1. dolandırıcılık suçu işlemenin yollarından birisi. hukuk okumadığım için bilemiyorum, uzman arkadaşlar bizi aydınlatsana ne güzel olur. türk ceza yasasının 157. maddesi şöyle: "hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir." 158. maddede de dinî duyguları istismar etmenin nitelikli dolandırıcılık suçuna gireceğini ve cezanın 2 yıl ile 7 yıl arasında değişeceğini belirtiliyor.

şimdi ben ortaya çıkıp tanrının beni insanları kurtarmak için görevlendirdiğini söylesem, mavi gül dini diye bir din kursam ne olur? hele bir de 1500 ytl karşılığında ölümden sonraki hayatta sonsuza kadar sürecek mutlu bir hayatı garantileyen belgeler satıyor olsam? savcılar "dinî inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçlaması ile yakama yapışacaklar anladığım kadarıyla.

ama türkiye cumhuriyeti laik bir devlet olduğuna göre hukuken tüm dinlere eşit uzaklıkta olmalı. ben kendi kurduğum mavi gül dininin sahtekarlık değil de gerçek bir din olduğunu nasıl kanıtlarım? devlet nasıl oluyor da "din kardeşlerimize yardım edin, sevaptır." sloganlı yardım kampanyaları yapılmasına izin veriyor? bu 157. madede geçen "başkasına yarar sağlama" fiili değil midir? keza kiliselerin topladığı bağışlar? hukuk dünyasında "gerçek" dinler gibi bir kavram mı var acaba? yoksa bu bahsettiğim davranışlar kendisine veya başkasına yarar sağlama olarak yorumlanmadığı için mi suç teşkil etmiyor? o zaman ben de cennetin anahtarını satmasam sadece din kurdum diye ortalıkta dolaşsam sorun olmamalı.
    (recai pengül, 23.01.2007 16:14 ~ 05.04.2007 18:26)
  2. dinin dünyadaki en büyük propaganda aracı olduğunun bilincinde olan politikacıların güttüğü siyasettir. cahillik ve bağnazlığın tavan yaptığı militarist toplumlarda bolca gözükür. ve haliyle en ucuz siyasettir.
    (dream endless, 23.01.2007 16:18)
  3. ortaçağda avrupa insanına papalık tarafından para karşılığı cennetten tapu dağıtılmıştır.martin luther yıllarca insanlara bu tapuları almamaları gerektiğini anlatmaya çalışmıştır,ancak kimseye kendini dinletememiş çareyi papalığa gitmekte bulmuştur.cehennemin satılık olup olmadığını sormuştur.onun da satılık olduğunu öğrenince tüm cehennemi satın almış ve halka cehennemin tamamını satın aldığını,artık cehennemde yer kalmadığını,herkesin cennete gideceğini ve boşuna tapu almamaları gerektiğini duyurmuştur.ardından halk kiliseye karşı isyan etmiştir.
    iran ırak savaşında iran ordusuna cennetin anahtarı diye plastik anahtarlar dağıtılmıştır ki üzerinde "made in china" yazmaktadır.

tarihte ve hatta günümüzde dini inançlar her zaman için sömürülmeye mahkum olmuş,cahil halk yoksulluk içinde ve baskılara dayanarak yaşamaya çalışırken ölümden sonraki yaşam ile ilgili vaatler dinleyip duymuşlar ve kendilerini kullandırmışlardır.bu yukarıdaki örneklerle de görülebilmektedir.ayrıca kast sistemi de buna bir örnek teşkil eder.kast sisteminde kişi o yaşamında sınıf atlayamaz ve sınıf atlamak için de çabalamamalıdır.ancak ona, o yaşamında iyi olursa bir sonraki yaşamında daha yüksek bir sınıfta doğabileceği umudu verilmiştir.bu şekilde yoksul ve ezilen kesimin isyan etmemesi sağlanmıştır.
    (sakıncalı piyade, 06.05.2008 02:10 ~ 02:11)
  4. her cuma camiler önünde,hastaneler kavşağında,bankamatik önlerinde,dönerci kebapçı civarında yaşanılan durum.
    (fondip, 06.05.2008 16:49)
  5. ülkemizde dini sömüren, din üzerinden siyaset yapan ,dini ticarete karıştırıp insanların en hassas duygularını istimar eden birçok insan ve kuruluş var.beni en çok üzen ise bu tür insanlara kanıp,onlara prim verip allah yerine koyan vatandaşlar olmasıdır.
    (lord of drinks, 11.05.2008 23:22 ~ 23:50)
  6. inancı sorgulamadan,körükörüne kabul etmek olarak alanların kaçınılmaz olarak politik,ekonomik ya da sosyal kaygılarla istismar edilmesidir.
    (liselle, 11.05.2008 23:32)
  7. (bkz: allah ile aldatmak)
    (goyathlay, 11.05.2008 23:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil