|
|
- (bkz: ünlüler çiftliği) *
- hitap edilen kişinin büyükbaş hayvan olduğunu ifade etmekte kullanılan özlü söz
- ilk ve ortaokulda derste gülüşen öğrencilerin bulunduklarını sandıkları mekan.
(bkz: klişe öğretmen lafları)
- (bkz: lingo lingo şişeler)
(bkz: teyy teyyy)*
- dünyanın en meşhur ahırı
- küçükken hep gitmek istediğim yer.. sanki orda her istediğimi yapabilirim gibime gelirdi :
- hheyoy!! zıp zıp zıp
+ kızım azmasana. zıplama yatağın üstünde dingonun ahırı mı burası aaaaa!
- ben dingonun ahırına gitmek istiyorum o zaman!!(juda, 30.06.2006 15:03 ~ 15:05)
- (bkz: dingo/!spyder)
dingo adlı köpek cinsi hayvanın ahırıdır. efendim gerçekte bu hayvan ahırda falan yaşamamaktadır çünkü insanlardan uzak yaşar. ancak dingo denen ve havlamaktan ziyade uyuz uyuz inlemeye benzer sesler çıkartan bu köpeğimsi hayvan gayet hoyrat hareketler yaparken gözlenir. bunun üzerine de ahır zaten darmadağınık pis bir yer olduğundan bu ikisini birleştirerek deyim yapmışız.
buraya kadar iyi hoş da; bizim insanımız hangi arada bu hayvanı görüp bu derece yaygın bir deyime dönüştürecek kadar bünyesinde bir fenomen haline getirdi onu hala çözemedim. bu hayvanlar benim bildiğim avusturalya'da yaşar.
- (bkz: merhaba dingo ben burası da ahırım)
- girip çıkmak, küfretmek, kavga etmek, yan gelip yatmak, herşeyi sallamak vs. serbesttir bu ahırda...
evde veya okulda yapılan herhangi bir taşkınlık sonucunda bulunulan yerin dingonun ahırı olmadığı hatırlatılır...
- yıllardır çok merak ettiğim mekan.ayrıca kimdir bu dingo,çok geniş bi insan mıdır,ahırdaki hayvanlarına hiç bişi demez,herşeyi yapmalarına izin mi verir.ayrıca bu isimde bi kafe/bar görmek de hoş olurdu.
- dünyanın 7 harikasından biridir.sınırsız özgürlük mekanıdır.dingonun ahırı mı burası?sorusunun ardından söz konusu vurdumduymaz kişinin sallamaması halinde:
burada başçavuşun eşeği mi osuruyor?sorusu ortamın konseptine uymakta hatta tek kelimeye cuk oturmaktadır.
|