dinazorus   

adana çık aradan

1. bir zamanlar tvde yayınlanan bir oyun. ana karakter pisagordu. kötülerse ezergeçerus, kafakoparanus, ateşikus
    (mulder, 12.03.2005 03:37 ~ 03:38)

2. atv'nin interaktif tv (veya sadece aktif tv) olarak yayın yaptığı dönemde yayınlanan hugo gibi bir oyun. şimdi hatırladım da, salih memecan'ın çizimleri hiç değişmemiş.
    (azureel, 02.05.2005 04:36)
  3. (bkz: tükürükus)
    (ascella, 19.08.2005 14:38)
  4. aynı isimli bir dergi de yayınlanmaktaydı, hatta ben o dergiden bulmaca doldurup göndermek suretiyle atari bile kazanmıştım. hani şu bok gibi joystickleri olan tamamen siyah, içinde bir sürü oyun barındıran atarilerden. tabancayla ördek falan avlanırdı bu atarilerde.
    (martin hayda gel, 19.08.2005 17:19)
  5. çakmaktaşlar'ın bir bölümünde dino hastalanır ve baytartaş'a götürürler. dino bir paravanın arkasına geçer, röntgeni çekilir. karnında solucan gibi bi hayvn vardır, çok ama çok sevimlidir. işte bu hayvanın adı dinazorus mikrobus'tur. artık ilk doktora gidişimi hatırlamıyorum ama elin dinozorunun karnındaki mikrobu biliyorum; çocukluk işte.
    (camel, 14.11.2005 01:08 ~ 01:10)
  6. çiçek dilligil'in ufacık ve incecik olduğu dönemlerde sunduğu, onu dişi tolga abi yapan eğlenceli program ve aynı adlı, üç boyutlu gözlük veren derginin adı.

programın bitmesinden birkaç sene sonra dilligil'in de bir dinazorusa dönüşmesi ilginçtir.
    (palanthaser, 24.01.2006 00:20)
  7. bu interaktif oyunun dergisinde pisagor, üç başlı dinozor olan çokzorus'un (sanırım çokzorustu ismi tam hatırlayamıyorumj.) yumurtadan çıkmasını engellemeye çalışırdı. pisagor'a profesör okaliptus ve bir de konuşan kalem yardım ederdi. dergi, macera süper yerlere giderken birden yayından kaldırılmıştı. çok üzülmüştüm. ne günlerdi bee!!
    (darkenfact, 22.06.2006 14:52)
  8. hugo ile birlikte çocukluğumuza damgasını vurmuş olan oyun/program.
    (betatron, 04.06.2007 00:59)
  9. (bkz: ezergeçerus)
    (ichgeheindaskino, 04.06.2007 01:01)
  10. çocukluğumda her hafta aksatmadan aldığım dergidir. ayrıca interaktif oyunu da vardı atv de. ailemle birlikte istanbul vs gibi başka şehirlere seyahat halindeyken bile aratıp bulup okuduğum bir dergiydi kendisi. çok eğlenceli ve acayipte sürükleyiciydi. ancak macera da türk yapımı mı onu merak ediyorum. çünkü ilerleyen bölümlerde her kahramanda-özellikle marvel comics kahramanları-olduğu gibi pisagorda da başka kahramanlarla birleşme hastalığı gözlemlenmişti. bir bölümünde efsanevi thor vardı mesela çizgi romanın. onun çekicini buluyordu pisagor. her neyse, efendim ben hala merak ederim bunun sonunu. okuduğum son sayıda ezergeçerus ve çetesini bir mağraya kadar izlemişti pisagor. dinazorların mağraya giriş için söylediği gizli şarkı da tarkan dan oynama şıkıdım şıkıdım dı.
    ne günlerdi...
    (pinkegoboxx, 09.08.2007 20:50)
  11. pisagor görevi başarıyla tamamladığında bi ses "bu iş bukadarus!" diye haykırırdı. ne dandik dilmiş. kapalıçarşı ingilizcesi gibi.
    (gudu bet, 14.09.2007 18:56)