|
|
- genelde iki çeşit olurlar:
birincisi türkçe'yi de arapça gibi gırtlaktan ve vurgulu konuşanlar;
istisnasız her konuya uygun bi' ayet bulabilir, ütüsüz takım elbise içine yün yelekler giyer,gümüş yüzük takıp leş gibi gül suyu kokarlar.
öğrencilere gıcıktır bunlar.her derste sözlü kabusu.tahtaya çıkılıp namaz kılınır.
ikinci grup daha bakımlıdır ve aydın bi' havaları vardır. hepsi gençtir.gül suyu kokmazlar, daima gülümserler.sesleri sanki boğazlarında gıcık varmış gibi hırıltılı ve derinden çıkar ama düzgün konuşurlar.öğrencilerle iyi geçinirler...
yavaş yavaş birinci neslin türü tükenmeye başladı; ama ikinci nesil hızla artıyor...
artık ılımlı, güler yüzlü, şık ve eğitimli islam moda...ülke olarak bayılıyoruz buna...
- her türlüsü vardır bunların.kadın erkek fark etmeksizin %99'u bıyıklıdır.
dersin ortasında ve yazılı esnalarında,sandalyesini sınıfın ortasına alıp,çorabını çıkararak ayak parmaklarını karıştıranda vardır;teknolojiye son derece ilgili olup zamanında basketbol oynamış ve beni evine ''ya remuzullah,benim bilgisayara format atabilir misin?bide benim oğlan garip sitenelere neyin girior,onlarada bi ayar çekmemiz lazım'' gibi laflar ile davet edenide ...
genel anlamda renkli kişiliklilerdir.''ortamda bir ağırlığım olsun'' gibi tavırları ile öğrencilerle falan konuşmaktan çekinip,''ulan ben ne dualar biliyorum,istesem yararım burayı ikiye hamunuza korum'' gibi egoları olanlarda mevcuttur ...
- genelde evrim teorisine biyoloji hocalarından daha çok ilgi gösterirler. derslerde sürekli lafı geçer.
- geneli sigara ve ter kokar bunların ama temizlik imandan gelir be kardesim hic mi duymadınız !
- espritüeldirler, bolca gülerler, evli olurlar, hatta kızları olur genelde.
en azından, 6-7-8-9-10-11. sınıfta rastladım bunlara.
- istisna olanları da çıkabilir.bir arkadaşımın anlattığına göre..şöyle ki:
hocanın adı imam'dır..soyadı ise baba...hayır nasıl bir soyisim ise artık,ve nasıl akıl ettilerse ismi imam koymayı..
sonra bu "imam baba" ki imam baba din hocası lakabı gibi duran bir isimdir.ama adı gerçekten imam baba'dır..ve bu din öğretmenliğine yönlendirilir..
bu din öğretmeni imam baba ise dinin içine fazla dalmış olacak ki bir şekilde ateist* olur.
derslerde ise siz bırakın dini,din yok,dersleriniz mühim,fazladan namaz kılsanız kaç yazar demektedir..
adıyla müsemma olmayan bu şahısın,adını kısaltınca imba olduğunu da söyleyebiliriz.
kısaca imba olanları çıkar bu hocalardan.hepsi bıyıklı değil korkmayın..
- sigara içen öğrencileriyle takılan ; kafa dengi bir abi, bir arkadaş gibi olanlarına rastlabilinenleri de olan öğretmenler kümesi.diğer bir çok din öğretmeninden çok daha iyi anlatmıştır bana herşeyin insanın yüreğinde,kalbinde kimsenin göremediği o saklı ama herşeyin kaynağı olan yerde yattığını.
- kuran'da ismi geçmeyenini henüz görmedim.
(bkz: ramazan)
(bkz: mikail)
- bana hep bunların uçuk olanları denk geldi. mesela ortaokulda vardı bi tane. kendi anlatır kendi dinlerdi. zaman zaman o kadar fazla gaza gelirdi ki, özellikle sanatçılardan konuşmaya başladığı vakit bi zaman sonra kendisini kaybederek "imana gelin ulan imana" diye naralar atardı. dayak atarken önce sever, bi güzel okşar, öğrencinin en hazırlıksız anında basardı tokadı.. "farkla farkın arasındaki farkı fark etmek için farklı olmak gerekir" gibi 15 senedir isviçreli bilim adamlarının algoritmasını çözmek için uğraştığı bi de sloganı vardı..
lisede ise en az ortaokuldaki kadar bombastik bi din öğretmeni vardı yine. bi dersinde canı sıkılan bi öğrencinin yaptığı kağıttan uçak, başka bi öğrencinin gözüne girince azarı mağdur olan yemiş, gerekçe olarak da "dışarıda kimsenin gözüne uçak giriyor mu lan hayvan" gibi bi cümle kurulmuştu. sonraları değişti kendisi, önce asker kaçağı olduğu tespit edilip yaka paça askere götürüldü, dönüşte önce saçlarını boyattı sonra ismini göksel olarak değiştirtti. halbuki hiç de albüm çıkartıcakmış gibi gözükmüyodu ama.. nebleyim, kısmet.
- bana öyle denk geldiyse bilemiyorum ama genelde yeşil takım elbise giyerler. felsefe yapanı da vardır, salak salak sorular soran çocuğa ayar vereni de...
- kuranı bazen kendine göre yorumlamaya kalkışmaya çalıştıklarına şahsen şahidim:
-ezan okunurken müzik dinlenmez günah
+neden hocam?
-ezanı dinlemek gerekir..sesi bastırılmaz. büyük günah.
(bir sonraki ders hoca anlatıyor)
-bilmemkaçıncı ayette peygamber efendimiz şöyle buyururlar..
(ezan okunmaya başlar)
-kapatın çocuklar camları. çok sesi oluyor
+hocam??!!ezan okunuyo cam kapatılır mı günaha gireriz!!
-....aa doğru dedin evladım. nerde kalmıştım bilmemkaçıncı ayet...
+hocam çok yüksek sesle konuşuoysunuz ezanı duyamıyoruz. valla günaha giricez!
-...........(muhtemelen içinden hassktir çektiğini düşünüyorum.)
- genellikle fenerbahçelidirler ve arıza tabir edebileceğimiz tiplerdir.
- eğer yurdu olan bir okul ise sabah uyandırma şekli şöyledir:
" haydi evladım bismillah de at şeytanı üzerinden".
- bizimde ortaokul hocamız ayrı bir tuhaftı...derse geldikten sonra her din öğretmeninde olduğu gibi "iyi günler arkadaşlar" yerine " selamun aleykum" derdi.... hemen ardından "allah ın rahmeti bereketi üzerinize olsun, her anınız mutlu huzurlu aydınlık olsun deyip üstümüze birkaç dua okuyarak derse başlardı..... daha sonra velilerden şikayet mi gelmiş nedir adamın emekliliği bahane edilip okuldan uzaklaştırılmıştı.... bize sınavda "mescidinebi nin kubbesinin rengini" sormuşu o din hocası olucak kişi.... yeşilmişşş.... ogün bugün ayrı bir gıcığım o adama......
(bkz: ulan bana ne kubbenin renginden)
(bkz: benim yukardakine sorum var)
(bkz: kaldıramıyacağın bir taş yaratabilir misin)
- bilinçli ve zeki olmayanı, kendini geliştirmeyeni insanı dinden imandan soğutur. dikkatli olmak gerekir. kayda değer bir birikimi olanından bahsediyorsak kulakları açıp dinlemek, dimağ genişletmek; ağzından çıkanı kulağı duymayanı söz konusu ise sadece kafayı sıraya koyup uyumak gerekir.
ayrıca hayatımın en garip diyaloglarına bu branş öğretmeleri sayesinde tanık olmuşluğum da vardır(recep hocama selam ederim).
öğrenci: hocam, uzaylılar dinden sorumlu mudur?
recep hoca: unla* vaasa*, unlaa da sorumluduu.
- kız öğrencilerle aşırı ilgili olanları da vardır.zıtlaşırdım ben hep bunlarla.abdest almayı bilmek zorunluymuş gibi davranırlardı iyice uyuz olurdum.bilmiyorum işte hiç de öğrenmek istemedim.din ve vicdan özgürlüğünden habersizler bence.ya da işlerine gelmiyor...
- dindardır yobazdır damgasını hemen vurulmaması gereken insanlardır. benim lisedeki din hocam benden moderndi. eskilerle ilgili birşey anlatacağında çocuklar bundan 20 sene önce tabii ben herzamanki gibi 25 yaşımdaydım diye başlardı. gerçekten de 50 yaşında olmasına rağmen 25 yaşındaydı. hayatımda gördüğüm en güzel giyimli insanlardan biriydi.
burdan kendisine selam gönderiyorum *
- bıyıksız olanına henüz rastlanmamıştır. ayriyetten amerika'yı amarika olarak telaffuz ederler.
- hırkasının cebine bozuk paraları koyup öğrencisinin kafasına vuranlarına rastlamıştır bu gözler.
- yeşil ya da toprak kahverengisi takım elbise giyerler.100 metre öteden duruşlarından anlaşılır branşlarının ne olduğu bu hocaların.ramazan ayı geldiğinde bu hocalar 1 ay boyunca zinadan bahsederler, cinsellikten bahsederler(örneğin : adam uçakla evine gelmişse karısını da uzun zamandır görmemişse orucunu ilişkiyle açabilir mi?).
- aralarında dan brown okuyup tarkan dinlediğini, hatta tarkan'ın yeni kasedi çıktığında gidip ykm'den alacak kadar entel (!) olduğunu bize sürekli idrak ettirmeye çalışan bir üyelerinin de bulunduğu grup.
|