belki ilginizi çeker
  1. · beşinci neslin sözlüğü efendileştirmesi
gündem
  1. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  2. · dünyanın en seksi şarkısı
  3. · apertura 2009
  4. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · cashback
  9. · calvin klein

din dersi sınavında kopya çekmek  

sayfa  / 2
  1. abdest alma sırasında yapılan eylemleri arkadaşın elini kulağına götürmesiyle kulakları yıkıyoz, ellerini ensesine götürünce ensemizi yıkıyoz falan diye doğru sırasıyla yazmıştım. 5 almıştım tabii.
    (otopsiyaparkenoluyukaybettim, 24.06.2007 15:32)
  2. sınav kağıdının başına "allah büyüktür" yazıp işi hocaya bırakmaktan daha kesin olan yöntem.
    (acyberexile, 24.06.2007 15:42)
  3. hocanızın kopyaları görmesine rağmen sırf kul hakkınızı yememek için size imalı imalı yavrumcum evlatcım haramdır günahtır yapmayın etmeyin demesi tabi sınavdan sonra yarılış_bizzat yaşanmıştır.
    (örümücek, 24.06.2007 15:49)
  4. (ephedrine, 15.08.2007 04:07)
  5. "yapılır da, din dersinde değil yahu" nidalarını duyma ihtimalinin yüksek olduğu davranış.
    (kupa kızı, 15.08.2007 05:11)
  6. (bkz: farzdır)
    (mi atze, 04.03.2008 01:55)
  7. normal hadise.

bir ateist olarak yazıyorum bu yazıyı. ben orta ikide de ateisttim ve din derslerim yani sünni islamın öğretildiği din kültürü ve ahlak bilgisi dersim hep 5 geldi. bunda sorun yok, insan bir şeye karşı durmak için onu iyi bilmeli. tamam, bu konuda da hemfikiriz ama bana sınavda gelipte dua ezberle dedikleri vakit ayar oluyordum. o hocaya dalasım geliyordu. hatta hatırlarım orta üç'te hocaya "hocam ben türkçe ezberlesem olur mu?" diye bir teklif yapmıştım. kabul etmedi ibne. yine başka bir gün lisedeyiz hoca sınavda 3 soru sormuş 2'si dua. e haliyle kopya çektim. iyide çektim, yandaki arkadaştan tamamını geçirdim anasını satayım. kopyayı sevmeyen biri olarak bu itirafım olsun ve faşist eğitim sisteminizi sikeyim. zaten bugünde bir dava sonuçlanmış, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi'nin bu haliyle yasalara aykırı olduğu kararı verilmiş. tebrik ederim, sonunda.

sonradan aklıma geldi eklemesi: hatta yan sınıfta bi hristiyan arkadaş vardı ona bile dua ezberletmeye çalışmışlar, sonra "kopya çekmeye utanmıyor musun evladım??" senin mantığını sikeyim amına koyim. utanmamıştım, hatta sana küfür etmiştim hoca, al bir daha ediyorum, "kalıbını sikeyim"**

ahanda belki alakalıdır, çok sevdiğiniz bir kelime;
    (bkz: demokrasi)
    (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 04.03.2008 02:01 ~ 05.03.2008 21:50)
  8. en acımasız gülüşüyle "geminin bi kaptanı vardır tüm gemi kaptanın gözetimindedir. sağdan soldan bişeyler almaya çalışanlar kaçak yolculardır. kaçak yolculara ne yapıldığını hepiniz bilirsiniz" diyen bir hocanın sınıfındaysanız gerçekleştirmesi biraz cesaret gerektiren eylemdir.
    ayrıca son yıllarda kalın cilt kullanılarak basılan din kitaplarının öğrencileri kopya gibi kötü bir davranıştan uzak tutmak, dolaylı olarak korumak için alınmış bir önlem olduğunu düşünmekteyim.
    (pennywise, 04.03.2008 02:06)
  9. allah'tan yardım dileyip, dua etmenin de dahil olduğu faaliyet.
    (luto, 04.03.2008 02:09)
  10. tüm sınıfça yapıp hep birden din dersinden kalmamıza sebep olmuş bir aktivitedir vakt-i zamanında.
    (n3onblack, 04.03.2008 02:30)
  11. eğer yazılıda zil-zal suresi gibi sureler sorulursa, farz olan eylemdir.

(bkz: kendinden bilmek)
    (korialstrasz, 04.03.2008 03:04)
  12. sınav esnasında yakalanmamayı başarsa da arka sırada oturan dört kişi, sınav sonrası kağıtlar incelendiği vakit yakayı ele vermiştir. hadi kopya çekip bize de ulaştırdın ey en arkadaki kişi! 5 satırlık hadis neden yazarsın?

diğer bir anekdot;

sınav sorusu olarak "ehlibeyt için okunan dua" sorulmaktadır. haliyle bilemeyen arkadaşlar arka sıradaki güzide insana müracaat etmektedirler. en arkadaki kişi yan sıraya fısıldayacağı anda, eli yanağında, dudağı büzüşmüş bir şekilde yakalanmıştır, hoca sebebini sorar;

-hocam, valla silgi istiyordum ya.

sınıf kopar. gülüşmelerden faydalanılarak öndeki arkadaş dürtülür;
    "dört ne lan? lan dört ne dedim?" diyerek kaygısız bir şekilde devam edilir.
    (banker bilo, 04.03.2008 03:14)
  13. hali hazırda öğrencilere verilen ve laik olması gereken türk eğitim siteminin yüz karası olduğunu düşündüğüm, adının hakkını bir damla bile vermeyen tek din dersi olması bakımından din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin amacı olan ahlak bilgisi öğretimini layıkıyla yerine getirmediğini ve sırf bu yüzden bile bu dersin eğitim sisteminden çıakrılması gerektiğinin kanıtı olan eylem. kopya çekmek ahlaki bir sorun, eminim çoğumuz böyle düşünüyoruz. ama ahlak bilgisi adını taşıyan bir derste bu eylemi gerçekleştirmek ironi. nasıl ki müzik dersi kaldırılabiliyorsa istenilmediği takdirde bu dersinde kaldırılabilmesi mükün olmalı yerine inek sevgisi ve pastörize süte bulanmış ultra mega ahlak bilgisi dersi konulmalı. eğer milli eğitim bakanlığı bu teklifime sıcak bakacak olursa ders kitabını hazırlamaya hazırım.
    (chixculub, 04.03.2008 03:29)
  14. (bkz: ironi)
    (flush royale, 04.03.2008 03:32)
  15. kendi kültürümüze göre diğer türçe derslere oranla daha anlaşılmaz bir dil kullanıldığından gayet normal olan eylemdir. kendilerine, arapça kelimeleri ezberleme şartı koymamış kişiler elbette mevcuttur. nasıl yabancı dil derslerinde kopyanın kralı hazırlanıyorsa bu ders için de aynı şeylerin geçerliliği pek tabiidir.
    (sadomasochistic, 04.03.2008 03:53)
  16. yanlızca ve yanlızca kitaptan çekilmelidir (din kitabı yani. tabi kur'an daha bi sağlam olur). sağdan soldan kopya çekeceksen de cidden bilen birine bakmak lazım. yoksa 3-5 arkadaş gaza gelip aynı yalan yanlış ayetleri yazabilir. hocaya "biz buna inanıyoruz, inanç özgürlüğü" falan desen de olmaz yani o durumda. onu da geçtim yüksek not alma uğruna çarpılma riski göze alınmamalı bence.

ayrıca din hocamız sınav sırasında "ben kuşları seyrediyim bari pencereden" diyerek müminler arasındaki dayanışma ve cemaatin zor durumdakine yardım etme anlayışının gelişmesine yardımcı olurdu. ellerinden öpeyim yeri gelmişken.
    (anne ben itülü oldum, 04.03.2008 04:06 ~ 04:06)
  17. allahın emri!
    (turkette, 04.03.2008 19:05)
  18. günahtır.

@edit : o zaman bayağı bir günahım var ya neyse.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 04.03.2008 19:06 ~ 19:07)
  19. yaş 6, ateistim o zamanlar (bkz: ben 6 yaşımdan beri ateistim ulan), kalıbını ve cümle geçmişini becerdiğimin eğitim sistemi gelmiş bana din dersi veriyor, ulen gavur zorundamıyım ben daha ateistliğim fidan zamanlarında beynimi bulandırmaya, birde utanmaz, arlanmaz, şerefsiz vede haysiyetsiz din hocası bana ezber yaptırıyor, ulen dallama benki 6 yaşımdan beri ateistim, olacak iş mi bu? eee bu adam böyle yaparsa bende kopya çekerim. oh sefam olsun....

bir elimde ayna, bir elimde cımbız, umurumdamı ki bu dünya???
    ayhh aman bu başka bir girinin konusuydu, neyse...
    (gulersem, 04.03.2008 19:23)
  20. en kopyacı öğrenciye bile kendisine günaha girdim mi acaba sorusunu sordurtan eylem...
    (eche, 04.03.2008 19:27)
  21. din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin yazılısında... sınav a ve b olmak üzere iki gruptur.

sıra arkadaşım koluma vurup fısıldar;
    o : şşş lan! hz. osman döneminde yapılan en önemli icraat ney?
    ben : bilmiyom ki??
    o : üfff.... hz. osman kim oğlum??!
    (berkcel, 07.10.2008 02:03)
  22. o duaları yazarken yakalanmak, kopya kağıdını yere atıp hoca görmesin diye üstüne basmak, o zamanlar derinden hissedilen bir pişmanlık.cehenneme gitmekten korkmak.
    (quenya, 07.10.2008 11:37)
  23. namaz rekatlarında sırasıyla yapılanlar soruluyorsa ibadet eden bir arkadaştan kopya çekmek farzdır.
    (lovestarved, 07.10.2008 11:58)
  24. kopyanın en hayırlısıdır.
    (agaton, 07.10.2008 12:05)
  25. bazen yerin dibine girme sebebi olabilir.

sınavdan zaten en az seksen almanız garantidir. ama yine içinizden bir şey sizi dürter. (lain şeytan din kültürü dersinde daha çok dürtüyor olabilir).

kopya çekmelisin.. kopya çekmelisin.. tamam, zaten 4-5/5 alabilirsin ama boşver yine de kopya çek.. çeek.. çeeek.. çok zevkli bunu mutlaka yapmalısın.. matematik dersini hatırlasana.. ne kadar zevkliydi hem de iki ineğin arasında oturmuş, sonuçları karşılaştırma şansın bile olmuştu.. yaaap.. çeek.. bu kez kitaptan çek kopyanı..

kağıtlar dağıtılır. cevap kağıdının altına din kültürü kitabı konur.. sonrasında hoca masaları kontrol eder. masaya yaklaşır ve sorar "kağıdın altındaki kitap ne?", -şeytan fısıldatır, sonu bellidir ama- "hocam, coğrafya kitabı". hoca emin olmak için kitabı alır ve bakar ki din kültürü kitabı..
    ".. senden beklemezdim".

lain devreden çıkmış, yüzü kızartan hormonlar faaliyete geçmiştir artık..
    (anka, 07.10.2008 12:08 ~ 12:12)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil