dil çıkaran smiley   

adana çık aradan

1. girilerin sonuna * şeklinde yapılan. başlık niteliği taşıdığı için legal olan, genelde msn de kullanılan smiley.*
    (benign, 02.06.2005 11:39 ~ 13:22)

2. yalanası durumlarda yapılan smiley.
    (bkz: yalanası hatun kişi)
    (bkz: yalarım dedirlen başlık)
    (ara: yala)
    (gblack, 03.06.2005 10:15 ~ 10:21)
  3. şöyle bir şeydir:

:p
    (azwepsa, 15.06.2006 13:44)
  4. messenger'ın hayatıma (hayatımıza) kattığı garip şeylerden biridir.

öncelikle şunu belirteyim, ben bu smiley'le tanışmadan önce günlük hayatımda dil çıkarma sayılabilecek ifadeyi kullanırdım. mesela "lan heidi klum dün bize gelmiş eheeee" cümlesinde eheeee derken ağzımı açıp dilimi hafif dışarı çıkarıp alaycı bir bağırış yaparım (olmadı ama olsun). sanırım bu smiley de onu anlatıyor.

neyse, anlatmak istediğim bu değil. ben smiley'leri çok sevmem. msn'de gülmek istersem "=)" ya da "adasdasda" (o ne lan) gibi şeyleri kullanıyorum. yazıların içinde sarı bir kafa görmek hoşuma gitmiyor. fakat bu messenger hayatımın içine iyice girdikçe -neden nasıl ne zaman oldu hiçbir fikrim yok- bu smiley'lerden vazgeçemediğimi gördüm. özellikle de dil çıkarandan.

belki de gerçek hayattaki ciddiyetsizliğimi en iyi ifade eden smiley'dir, emin değilim ama kullanmadan duramıyorum artık. :p :p :p diye bir sürü mesajım var. hatta geçen gün bu "eheeeee" bağırışını kullanırken "lan burda :p olması lazım" diye düşündüm, sonra da kendimden nefret ettim.

ne biçim bir smiley'miş bu be!
    (noscho, 17.12.2007 20:23)
  5. kız olduğunu bildiği için seni msn listesine ekleyen abazalar seninle tanışmaya çalışırken onunla tanışmak istemediğini,belki arkadaşımdır diye onu kabul ettiğini ama onunla konuşmayacağını söylerken ortamı yumuşatmak amacıyla kullandığın biricik smileydir.ancak karşındaki abazalıkta sınır tanımayan kişinin yanlış anlamarına sebebiyet verebilecek, zaman zaman sapıkça bi smiley olarak düşünülebilir.
    (3 top çikolatalı dondurma, 26.07.2008 15:40)