belki ilginizi çeker
  1. · derste zaman geçirmek için yapılan şeyler
  2. · casio f 91w
gündem
  1. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  2. · dünyanın en seksi şarkısı
  3. · okan bayülgen
  4. · aşk
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · malkav
  9. · 2007 eurovision şarkı yarışması

dijital saat ile kronometre oyunu oynamak  

1. son derece sıkıcı dersleri çekilir hale getiren bir oyundu ilkokulda. bildiğim versiyonunda, bir futbol maçı şeklinde oynanırdı bu oyun: 00 veya 99 iken durursa gol sayılırdı. 11,22,33 gibi diğer varyasyonlarda durdurulursa penaltı sayılır, karşı ekip ile "tek mi çift mi" şeklinde iddialaşıldıktan sonra durdurulunca gelen salise sizin tahmin ettiğiniz şekilde ise yine gol olurdu. 10,20,30,40 gibi sayılar ise frikik idi. frikikte fena halde yanılmıyorsam hedef kronometreyi 50 ile 60 arasında durdurmak idi.

bu oyun bir aralar fazlasıyla yayılmıştı: sınıflar arası turnuvalar düzenlenir, öğrenciler arasında "olm c'de bi çocuk var, arka arkaya 4 kez 00 yapabiliyomuş" tarzında türk usulü şehir efsaneleri türer, ailelerden doğum günü hediyesi olarak casio'nun bu oyuna uygun modelde saatlerinden istenirdi. (ki bu saatler oldukça pahalıydı, bu nedenle çoğunlukla bir sınıfta tek saat olur, saatin sahibi kıskanılır, ve pıtırcık serisindeki tabirle kıyak bir arkadaş ise saatin komünal olarak kullanılmasına icazet verirdi.)

günün birinde yıllar sonra bu oyunu hatırlayacağım aklıma gelmezdi cidden. yine de hasretle anıyorum.
    (garion, 12.05.2007 16:39)
  2. bu oyunun değişik bir versiyonunu oynardık ilkokuldayken. kimin elinin daha hızlı olduğunu ölçmek için kronometrenin tuşlarına en kısa aralıklarla basmaya çalışırdık. bir keresinde 7 salise içinde iki kere basmıştım.
    (geceninpencesi, 12.05.2007 16:51)
  3. hayatımın hiç bir döneminde bulaşmadığım fazlasıyla salakça, dahası içinde gizli eşcinsellik barındıran bir oyun. yahu ne oluyor yani 00'ı yakalayınca başın göğe mi eriyor? sürekli türetilen abuk subuk nostalji paçavralarının son halkası. kendinize gelin lan. toparlanın. geçmişle yaşamayı bırakın artık. hakikaten bu kadar mı boktan hayatınız var be? ikide bir yok eskiden şu vardı yok eskiden bunu yapardık falan fıstık. perihan ablaydı şirinlerdi sapanla kuş avlamaydı bilmem neydi bıkmadınız mı ulan hala lağım çukurlarında dönüp durmaktan? neyin peşindesiniz ?

yukarıda yazılan soruları akla getiren bir oyun ayrıca bu. siktiri boktan hayatını bir an unutmak, ne unutması be kapatmak isteyen eziklerin bir nevi molalarından, sığınaklarından biri. araba çarpıştırırdım. misket oynardım. bilmem kim bana çok kızardı. içinizdeki gizli eşcinselliği, birinin kadını kısrağı olmayı, onun tarafından kollanmak-korunmak-gücünden faydalanmak istemeyi böyle bastıramazsınız. minik kız çocukları sizi...

ayrıca neden 00 yakalamak istiyorsunuz? nedir bu yuvarlak düşkünlüğü yoksa biçimsel olarak kendinizi bu görüntüye mi yakın görüyorsunuz?
    (kayser sozer, 12.05.2007 16:57 ~ 13.05.2007 10:45)
  4. casio'nun o meşhur f-91w modeliyle oynanması şart olan, zevkli bir oyun.

saatten çıkan "dıtdıt.. dıtdıt" sesleri eşliğinde kendimizden geçerdik biz bu oyunu oynarken. ard arda 3 defa 00'ı denk getirmiş bir insan olarak diyorumki "üstüme tanımam bu oyunda".
    (aberrant, 12.05.2007 17:02)
  5. bilgisayarlar bu kadar yaygın değilken sahip olduğumuz teknolojik etkinliklerden biri.
    (sageeth, 12.05.2007 20:20)
  6. çok oynayınca parmakta hayvani bir iz çıkar, daha da fazla oynayınca güzelim casio nun düğmesi bozulurdu.
    (bkz: hey gidi günler)
    (tifosi, 12.05.2007 20:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil