|
|
- hocaların ilk derste alın komutunu verdikleri alet sanki bedava satılıyo!
- mimarlık öğrencilerine üniversteye girmeden önce şart koşucaklar yakında zannımca
- pixeline değil, markasına göre değerlendirilmesi gereken alet
(bınar, 20.03.2004 11:32)
- fazla küçük olanların titreme problemi yüzünden tercih edilmemesi gereken yararlı icat.
- cümle alemi klip manyağı yapan icat. canon a70 tavsiye olunur.
- çektiğiniz fotoğrafları kolayca bilgisayara aktarabilme imkanı sağlayan ve böylece her türlü rötuş ve efekti yapabildiğiniz muhteşem alet.
- benim gibilerin eline geçince işin suyunun çıkarılıp bir kaç ayda 2500 civarı fotoğraf çekilmesiyle nihayete eren, şu an can çekişen alet.
- eline geçiren herkesin kendini fotoğraf sanatçısı sanmasına sebep olan oyuncak.
(bkz: dslr)
(bkz: kompakt)
- herkesi fotoğrafçı yapan makinadır ,çıkmasıyla birlikte analog makinaların devrinin bittiğini söyleyenler olmuştur ama dijital makinada analog makinanın sıcaklığı ve heyecanı yoktur. çektiğiniz resme anında bakarsınız ,beğenmediyseniz silersiniz, üzerinde oynama yapabilirsiniz. analog makinalarda böyle bir imkan yoktur ,heyecan içinde çekip resimlerinizin çıkmasını beklersiniz nasıl oldu diye günlerce kafa yorarsınız,resmi çekerken derinlemesine düşünür, emek harcarsınız,çektiğiniz fotoğraflar kolay tüketim ürünü olmaz,hatalarınızı görme imkanınız olur.dijital makina resimlerinde yapaylık ister istemez vardır,fotoğrafçılıkla ilgilenmek isteyenler için ideal bir makina değildir kanımca...
(hera, 13.03.2006 18:28 ~ 07.04.2006 21:00)
- hala karşısında duranların son çırpınışlarını yapan elitist hıyarlarla maslak tem kavşağındaki travestiler olduğu teknolojidir. 36'lık film hazzını alabilmek için hala analog çekenler statü amaçlı fotoğraf çekenlerdir.
- çoğu vatandaşın sadece piksel sayısını kıstas kabul ederek değerlendirdiği bir teknolojik üründür.tekno marketlerde müşteriye piksel sayısının tek basına çok önemli olmadğı lens kalitesi kayıt türü vs.gibi bir çok önemli kriterin oldugu çoğunlukla söylenmez.sonrasında dandik makinayı satın alan müşteri makinasının çoğu makineden kaliteli olduğunu düşünür çektiği fotografların çok kalitesiz olmasını kendisine mal eder ve bunalıma girer fotografcılıktan soğur.
- 60lı yıllarda nasa nın uzay araştırmaları için kullandığı 80lerin sonuna doğru piyasaya çıkmış teknoloji harikasıdır.
- japonlara ait kültürel bir mirastır.
ülkelerinden uzak diyarlara gittiklerinde cevşen gibi takarlar ve uğurlu olduğuna inanırlar.
- fotoğrafı ayağa düşüren icat...
eskiden fotoğraflar değerliydi, bir yere giderken tek tabletle dolaşıyorsanız en fazla otuz iki fotoğraf hakkınız olurdu.. digital makinalar ve onların sd kartları çıkınca artık herkes otun bokun resmini çekmeye başladı..
beş saniye içinde, sekiz fotoğraf çekmenin anlamı nedir ki sanki?..
- incelerken önce markasına (önce canon, olmazsa nikon veya fujifilm, üçü de olmazsa hiçbiri)* sonra optik zoom'una (4x ve aşağısını direkt elerim)** baktığım, megapixel'ine bazen hiç bakmadığım alet...
*: leica, hasselblad gibi markaları saymıyorum tabii...*
**: mevcut dijital fotoğraf makinemin* optik zoom'u 4x olduğu için eliyorum...
deepnot: bu söylediklerim küçük ve ekonomik dijital fotoğraf makineleri için geçerlidir... d-slr fotoğraf makinesi incelerken kriterler değişir tabii...
- 1000 meğapihseli çıhacağmış.
ultra süffer cep telefonumu satıp onu alcam.
sonra para biriktirip cep telefonu da alcam, aypod da..
en son hepsini satıp toki moki bi eve gireyim diyorum bu sabah..
- megapikselinden çok görüntü sensörüne göre çekim kalitesi artar. 20 megapiksellik bir makinenin ufak bir görüntü sensörü olduğunu düşünelim ve 8 megapiksellik bir makinenin de büyük bir görüntü sensörü olduğunu düşünelim. 8 megapiksellik olanın görüntü kalitesi 20 megapiksellik olana göre daha iyidir.
|