gündem
  1. · turhan selçuk
  2. · son 10 yılın en iyi 50 türkçe albümü
  3. · pelin batu
  4. · altıncı nesil yedinci nesili siker
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · tanrının mükemmel olmama ihtimali
  7. · tbmm nin hala ermeni soykırımını tanımama rezaleti
  8. · otobüste deli ile yanyana oturmak
  9. · cinselliği sözlükten öğrenmek

digital drug  

1. söylenene göre belli bir frekanstan verilen sesler yeterince uzun süre dinlendiğinde beyni etkiliyor. kimi ses frekansları var; irreversible ı izleyip ilk 10 dakikada kusan yada mide bulantısı çeken arkadaşlar tecrübe etmişlerdir; mideyi bulandırıyor. artık kim bilir ne hormonu salgılattı fransız yönetmen bize.
    tabi kimi ses frekanslarıda var; bahsi geçen digital drug, endorfin* salgılatıyor. ağrı kesici etkisi, belli seviyede esrar etkisi hissediyor dinleyen. sakinleyip özgüveni geri getirmek gibi etkileri olduğunuda rivayet ediyor yapan kimse. hani ota boka para harcamak yerine sesle kafayı bulmakta münkünmüş.

http://www.binaural-beats.com/...
    birde para istemeseydi de baksaydık ne menem birşeymiş.
    (youseewhathappenslarrythiswhathappenslarry, 18.09.2008 00:46)
  2. insan beyni 5 duyu organından algıladıkları ile bir sonraki davranışını harekete geçirir. gözün gördüğü, kulağın duyduğu, dilin tattığı, burunun kokladığı ve tenin dokunduğu hisler beyinde belli kimyasalların salgılanması ile mutluluk, heyecan, korku, sevgi, öfke düşüncelerini oluşturur.

bir takım insanlar bu düşüncelere istedikleri an sahip olmak için uyuşturucu kullanırlar. kullandıkları uyuşturucunun etkisi ile adrenalin, mutluluk, gülme, hayal gücü, yüksek zihinsel aktivite, konsantrasyon v.b. gibi ihtiyacı olan etkileri yaşayabilmektedirler. ancak uyuşturucu yasal olmadığı gibi içindeki kimyasallar kullanıcının önceden anlayamadığı fakat yavaş yavaş kendisini insani ihtiyaçlarını bile gideremeyecek şekilde zarar vermektedir ve sonucu önce akıl hastalığı ile sonrasında ölüm ile sonuçlanmaktadır.

digital drugs insanların istedikleri an sahip olmak istedikleri duyguları yaşayabilmeleri için beyinde belli kimyasalların ses frekansı ile salgılanmasını sağlar. bu frekanslar ve etkileri:

_____frekans "4" den küçük delta dalgaları ise derin dalma ve bilinç kaybı oluşur
    _____frekans "4" ile "7" arasında teta dalgaları ise dinlenme ve ön uyku oluşur
    _____frekans "7" ile "13" arasında alfa dalgaları ise etkin uyku ve hayal görme oluşur
    _____frekans "13" ile "40" arasında ise beta dalgaları etkin konsantrasyon ve etkin düşünme oluşur.

digital drugs kişilerin beyin kaslarındaki belli noktaları da onların istemi dışında kullandığı için zaman içinde geliştirir. bir kişi kullandığı ses dosyasının düzenli olarak kullanımını sağladığı takdirde o ses dosyasının vaad ettiği özellikleri alışkanlık ve refleks haline dönüştürür.

digital drugs kullanan bir kişinin, anti depresan, sinir ilacı, sakinleştirme, rahatlatıcı, v.b. gibi fiziksel kontro ilaçları kullanmasına gerek yoktur.
    (alegria, 15.11.2009 18:51)
  3. facebook sayesinde haberdar olduğum şey. sundukları ses dosyalarını dinlediğiniz takdirde kişi üzerinde aşırı uyanıklık ve konstrasyon artışı, hayal görme gibi etkiler yapabiliyormuş. facebook grubuna üye olup tüm kişi listenizi davet ettikten sonra nitro dedikleri küçük bir test dosyasını sizle paylaşıyorlarmış. ben uğraşmadım denemek için ama açıkçası çokda merak ettim nasıl bir etki yapıyor diye. youtubedan digital drug diye arattığımda birkaç şeye ulaştım ve dinlediğimde midemi bulandırdı ve ruh halimi sıktı kapattım hemen. gerçekten böyle birşey mümkün olabilir mi bilmiyorum ama fazlasıyla yan etkiside olabilir beyinde. facebook grubundan nitro dosyasını alıpta uygulayanların tecrübelerini aktarmalırını bekliyorum şimdilik.
    (therealman, 15.11.2009 19:17 ~ 19:19)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook