görseller
dig out your soul 

belki ilginizi çeker
  1. · oasis
  2. · 2008 yılının en iyi albümleri
  3. · i m outta time
gündem
  1. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  5. · prison brake
  6. · ece gürsel
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · the tick
  9. · illusion

dig out your soul  

1. oasis'in 2008 ekiminde çıkaracağı yedinci stüdyo albümünün ismi. henüz kesinleşen bir parça listesi yok; tek kesinleşen bilgiler albümün ismi, çıkış tarihi ve çıkış single'ının the shock of the lightning olacağı.

noel gallagher, albümle ilgili "kızlar için değil!" (it's not for girls) demiş. umarım bahsettiği kızlar için olmama durumu, be here now'daki gürültü seviyesi değildir.
    (noscho, 24.06.2008 22:30 ~ 22:33)
  2. ne zaman oldu bilmiyorum ama albüm muhtelif paylaşım ağlarına düşmüş. tracklist'i şu:

01 "bag it up" – 4:39
    02 "the turning" – 5:05
    03 "waiting for the rapture" – 3:03
    04 "the shock of the lightning" – 5:02
    05 "i'm outta time" (liam gallagher yazmış) – 4:10
    06 "(get off your) high horse lady"* – 4:07
    07 "falling down" – 4:20
    08 "to be where there's life" (gem archer yazmış) – 4:35
    09 "ain't got nothin'" (liam gallagher yazmış) – 2:15
    10 "the nature of reality" (andy bell yazmış) – 3:48
    11 "soldier on" (liam gallagher yazmış) – 4:49

aksini belirtmediğim şarkılarda imza doğal olarak noel gallagher'a ait.

önce belirteyim, hayır, oasis'i yine o eski parlak günlerine döndürecek bir albüm değil bu. zaten tarz olarak da eski işlerine çok benzemiyor (biraz don't believe the truth'u andırabilir). çok saykodelik bir havası var dig out your soul'un. bu hava oasis'e gitmiş mi? bazı şarkılarda kesinlikle evet. mesela the shock of the lightning, mesela falling down (the chemical brothers remix'i de şahane), mesela bag it up. özellikle falling down mutlaka dinlenmeli.

ama ne yazık ki bu 3 şarkı dışında albümde aklıma kalan hiç bir şey olmadı. hele liam'ın yazdığı şarkılar rezalet. (i'm outta time'ı bu eleştirilerin dışında bırakıyorum biraz) b-side bile olmayacak parçalar. (ki bunda grubun olağanüstü b-side'larının etkisi büyük)

beklentilerimin çok ama çok altında kalan bir albüm oldu. saydığım 3 şarkı gerçekten çok iyi ama geri kalanı bence vasatın altında.

kendimi aldatılmış ve ihanete uğratılmış hissediyorum, gidip don't look back in anger'ı dinleyeceğim tekrar tekrar. aklımda bununla kalsınlar en azından.

editius: "farkına varamamışsın" konseptli mesajlar aldım. albümün metacritic skoru 68. sadece ben değil profesyonel eleştirmenler de farkına varamamış sanırım. sağlık olsun.
    (noscho, 22.09.2008 14:31 ~ 27.11.2008 21:16)
  3. don't believe the truth ile amerikan motorcu rock jargonu arasında sıkışıp kalmış, şimdiye kadar piyasaya çıkan en kötü oasis albümü.
    (joeninmemeucu, 24.10.2008 10:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil