diego capel   

adana çık aradan

1. sevilla takımının muhteşem altyapısından yeni çıkmış, çıtır sol açık. 1988 doğumlu. dünkü maça adriano'nun yerine ilk onbirde başladı. bu maçta ilk kez seyretme fırsatı buldum. top ayağına geldiğinde hiç düşünmeden ve korkmadan rakip kaleye doğru ivmeleniyor. tekniği ve cesareti üst düzey. top sürerken kamburunu çıkararak top hakimiyetini güçlendiriyor. bir de, hem oyun stili hem saçları alexander hleb'e çok benziyor.

bir de sevillalılar geleceğin reyes'i diyorlarmış. birincisi; reyes'ten çok daha iyi bir oyuncu olacak. ikincisi; oyun tarzları birbirlerine hiç benzemiyor.
    (eskiunited, 23.12.2007 18:06 ~ 07.01.2008 07:53)
  2. an itibarı ile sevilla-barcelona maçında gol atan 1988 doğumlu sevilla fc'lı sol kanat oyuncusu. çok hızlı, teknik, kolay adam eksilten, karşısında rakip olsa dahi kesme orta yapabilen, iyi top süren tam bir kanat oyuncusu. istkirarını korur ve kendini geliştirirse birkaç sene içinde büyklerin peşinden koşacağı büyük bir oyuncu olacak. şampiyonlar liginde eşleşmesinde fenerbahçe takımından bu adamı gökhan gönül'ün nasıl marke edeceğini çok merak ediyorum.
    (minero, 09.02.2008 23:47 ~ 10.02.2008 00:00)
  3. fenerbahçe eğer sağ kanatta önde savunmasına yeteri kadar yardım etmeyen deivid, arkada da yine savunması bir sağ bek oyuncusuna göre zayıf olan gökhan gönül ile çıkarsa sevillaya turun kapısını ardına kadar açacağını düşündüğüm genç yetenek.
    (pandaros, 10.02.2008 18:30)
  4. artistin önde gidenidir.
    (zaylar, 04.03.2008 22:17)
  5. futbolcu olmuş ama adam olamamış izlenimi veren sevillalı oyuncu.adam olamamasının nedeni oyunculuğudur.
    (mutitoyo, 04.03.2008 22:46)
  6. artist olacakmış futbolcu olmuş.
    (maximus, 04.03.2008 23:02)
  7. zaten örümcek misali durarak götü yere yakın oynarken bu gece aldığı beddualar yüzünden bir daha belini doğrultamayacak duruma gelecek, muhtemelen ispanya'nın orta halli takımlarında dolaşarak futbol kariyerini noktalayacak futbolcu.
    (talen, 05.03.2008 01:00)
  8. geleceğin en büyük aktörlerinden biri olabileceğini bu akşamki maçta net bir şekilde gördüğümüz futbolcu. ama ne yazık ki göte giren şemsiye açılmıyor! di mi capel? oha! hala mı yerdesin aminakoyyim?
    (rahmetli baskan kennedy, 05.03.2008 01:06)
  9. doğruya doğru dersek, şu anda dünya üzerinde topla en iyi süratlenen birkaç oyuncudan birisidir. ha futbol zekası fazla parlak değildir ama yaşının da yirmi olduğunu düşünürsek o da olur bence ileride. artizliğinden bahsetmeme gerek kalmamış zaten.
    (nokia şarzı, 05.03.2008 01:11)
  10. eğer maç* oscar töreninden önce oynansaydı en iyi oyuncu ödülünü kapabilcek kişiydi. süpriz konuk olarak alır giderdi.nasılsa bu sene avrupa'lılar aldı gitti.
    yardımcı oyuncu olarak daniel alves da silva alırdı tam olurdu.

en iyi film için: sevilla fc
    (eazy, 05.03.2008 01:13)
  11. fm dilinde konuşacak olursak ;
    dribbling : 18
    accelerations : 19
    aktöribling : 25

gibi özelliklere sahip bir futbolcu.
    (silentpain, 05.03.2008 01:52)
  12. yeteneğinin sadece hızı olmadığını bugün bütün avrupaya gösteren futbolcu.adam bir omuz omuza da ayakta kalmaz mı yav?hiç mi ekmek yemedin be capel?topaç gibisin maşallah fır fır dönüyorsun yerlerde.hip hopçu musun nesin aq.
    (donkıllıone, 05.03.2008 01:52)
  13. hiçbir vasfı olmayan, kadıköy'deki maça yedek olarak başlamış, ispanya'daki maçta ilk onbirde forma bulup bu formayı da olduk olmadık zamanlarda yere düşmek ve mümkün olduğunca yuvarlanmak suretiyle kirletmiş dingil.. aks yani.. kibar bir insanım ben, evet.
    (dirtypain, 05.03.2008 02:21)
  14. emekleyerek futbol oynamaya çalışan kişi.
    (horasco, 05.03.2008 02:29)
  15. topla hızlanırken,çalım atmaya kalkışırken,orta yapmaya çalışırken kafayı kaldırmayan futbolcu,son iki senenin uefa kupası sahibi takımın sol açığı. gördük kendisini, ibrahim üzülmez'i beğenmezsiniz.
    (vanguard, 05.03.2008 02:37)
  16. gökhan gönül'ün bir sabır küpü olduğunu dünya aleme gösteren adamdır. ben olsam o kadar kendini yere atmanın rol kesmenin üstüne kendimi alamaz girişirdim.*

etmediğim küfür kalmadı kendisine maç boyunca, lakin penaltılardan sonra kendini yere atarken görmek istedim artisti.*
    (neverland, 05.03.2008 02:57 ~ 03:00)
  17. 4 mart 2008 sevilla fenerbahçe maçında, ne artistik ne de sahtekarlık yapmış futbolcu değildir. hele hele yetenek yoksunu asla değildir. maçın ilk yarısında acımasızca yapılan kasti faullere maruz kalmış ve sindirilmiştir. bir kişi bile bunun aksini söylese de, kanıtlayamaz. ama her nedense adamın tek bir maçını bile izlememiş olan bazıları onun hakkında epey atıp tutmuşlar. şahsen sezonun ilk yarısının ortalarından itibaren hemen her maçını izliyorum ve sevilla'da izlemekten en çok zevk aldığım futbolcu. ve istikrarlı olarak a takımda oynayabilmeyi başarmıştır hatta bu yaşında takımın yıldızı haline gelmiştir.

ki 11 yaşından beri ispanya'da top oynamış arjantinli messi'nin ispanyol milli takımında olmaması ispanyolları kahrediyordu. ama milli takımları için messi'yi aratmayacak bir futbolcu çıktı ortaya. bu adam diego capel'den başka hiç kimse değil.

yeteneği hakkında atıp tutanlar 1-2 yıl sonra futbol konusunda konuşamayacaklardır.
    (eskiunited, 05.03.2008 19:56)
  18. sevilla fc nin resmi internet sitesinden alınan bilgiler doğrultusunda bu sene oynadığı 16 maçta iki asist yapıp gol atamayan uyanık ve sahtekar futbulcu.
    (kubuluk, 06.03.2008 14:49)
  19. kendisine yıllar sonra söylenecekleri şimdiden söylemek istediğim genç yetenek.
    (bkz: ben sana iyi futbolcu olamazsın demedim ki.)
    (kubuluk, 06.03.2008 15:14 ~ 15:16)
  20. top sürme* + hız'dan oluşan futbolcu. ileride bunların üstüne futbol zekası, son vuruş becerisi gibi başka şeyler de katarsa ancak adını messi ile aynı paragrafta, aynı sayfada ya da aynı makalede anabiliriz.

top sürme + hız + futbol zekası + uzaktan şut + son vuruş becerisi + fırsatçılık + ... için:

(bkz: david silva)
    (nokia şarzı, 06.03.2008 15:27)
  21. danko lazovic ve jefferson farfan'dan sonra, bu ülkenin yetiştirdiği en iyi sağbek olacak gibi görülen gökhan gönül'ün son kurbanı olmuş olan sevilla oyuncusu.yalnız ilginçtir kanat değiştirmedi diğerleri gibi.
    (uysalim, 06.03.2008 16:04)