görseller
diego armando maradonadiego armando maradona
diego armando maradonadiego armando maradona
belki ilginizi çeker
  1. · ferrari f40
  2. · lionel messi
  3. · maradona sıçtı dona
  4. · futbol tarihine geçmiş en unutulmaz sözler
  5. · pierluigi collina
  6. · messi vs ronaldo
  7. · dünyanın en karizmatik ismi
  8. · tuncay özkan
  9. · el diego
  10. · yaran belki ilginizi çeker sonuçları
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · insanın hayatına sıçan şeyler
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  5. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  6. · yaran diyaloglar
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · kitap okumak
  9. · leave britney alone

diego armando maradona  

sayfa  / 4
  1. adına tiyatrolar ayinler düzenlenen yetenek..
    (rafael, 04.03.2004 11:00)
  2. gelmiş geçmiş en iyi futbolcudur kendisi ayrıca esrar keştir.papa ile olan diyaloğu taktire şayandır.
    (all of nothing, 15.03.2004 03:09)
  3. habere göre aşırı dozda kokain dolayısıyla yoğun bakımda bulunan eski futbolcu
    (bkz. http://www.ntvmsnbc.com/news/266420.asp)
    (wise, 19.04.2004 16:16)
  4. (bkz. maradona sıçtı dona)
    (close2death, 19.04.2004 16:21)
  5. 10 numaralı formasıyla efsaneleşen bir başka star..
    (doaaa, 19.04.2004 19:19)
  6. dünyada para vererek bir tek juan pablo aimar'ı izlerim beyanatını veren,argentinos da yetişip boca'ya transfer olan latin..
    (doaaa, 19.04.2004 19:21)
  7. henüz ölmemiş * ,bir çalımda azraile atmış eroinman,mayfa dostu,gelmiş geçmiş eniyi futbolcu
    (yıldıztornavida, 25.04.2004 01:18)
  8. 24 nisan 2004 tarihinde canlı olarak yoğun bakımda olan oyuncu
    (okang, 25.04.2004 01:34)
  9. efsanevi işçi sınıfının takımı napoliyi serie a da şampiyonluğa taşımış futbol ilahı..asiydi karavat takıp salon biblosu olmadı her zaman gönlümüzdesin be diego..
    (hayatberbat, 04.05.2004 03:47)
  10. 30 nisan tarihinde hastaneden taburcu olan futbol üstadı, sevenlerimin duaları beni kurtardı demiştir
    (wiechy, 04.05.2004 07:43)
  11. bir ara gazetelerde türk olduğu iddia ediliyordu
    (brütüs, 04.05.2004 10:28)
  12. o koca gövdesine rağmen oldukça kıvrak,teknik becerisi inanılmaz olan süper 10 numara(son oynadığı 94 dünya kupasında yunanistan'a attığı gol benim unutulmazlarımdan).
    (wildboy, 06.05.2004 19:30)
  13. gördüğü uyuşturucu tedavisi yüzünden ülkesi arjantinden çıkması yasaklanan gelmiş geçmiş en iyi futbolcular arasında gösterilen futbolcu.
    (hellhammer, 19.08.2004 14:53)
  14. life is life adlı parça eşliğinde bir maçın hazırlık dakikalarında yaptığı inanılmaz görsel şovla her futbolseverin gönlünde taht kuran efsanevi futbolcu
    (allah kızlara güvenseydi zar koymazdı, 09.01.2005 01:15 ~ 01:15)
  15. 'bana ihtiyaç duyulmasına ihtiyacım var.' diyecek kadar yürekli, kazanmayı ve para kazandırmayı zorunlu kılan yeni futbol anlayışına en büyük göndermeyi ilahi oyunuyla yapan,tartışmasız ve tartışmasız futbol tarihinin gelmiş geçmiş gelecek en büyük kişiliğidir...diego armando maradona-10
    (dejavu, 08.10.2005 02:52)
  16. tribünden kafasına doğru gelen portakalı o koca göğsüyle kontrol edip sonra sol ayak dışı marifetiyle tribüne geri gonderecek cinsten bir yarı tanrı
    (yallahtazyik, 29.11.2005 02:11)
  17. kendisi bush karşıtı olarak tanıtan futbolcu.
    hakkında ayrıntlı bir yazı için (bkz: http://www.sendika.org/...)
    (everestk, 08.03.2006 02:28)
  18. (bkz: number 1)
    (mastür, 08.03.2006 04:13)
  19. arjantin'in senelerdir veliahtını beklediği futbolcudur. messi gelene kadar futbol otoriteleri birçok kişiyi maradona'nın veliahtı ilan etmiş ancak hiçbiri beklenildiği gibi gelişme gösterememiştir. maradona bu genç yeteneklerin kendisinin veliahtı ilan edilmesine sessiz kalmıştır. bizzat maradona tarafından kendi veliahtı olarak gösterilen tek futbolcu messi'dir, heyecanla kendisini izliyoruz.

panzerkampf'ın dediğine göre maradona riquelme'ye de veliahtım demiştir.
    (sarnar, 08.03.2006 13:12 ~ 02.04.2007 16:22)
  20. mahalle topçusu.

eskilerin tabiriyle tam bir mahalle topçusudur maradona. para için değil eğlenmek ve kazanmak için oynar. gol atmak için türlü numara dener de hoş bir gol atınca da kıs kıs güler mahalle arkadaşlarına. hatta topu alıp sahadaki tüm rakip oyuncuları çalımlamaya çalışması bile onun bu sıfatının bir yansımasıdır. işte bu yüzden halkın gözünde asla erişilemez olandır, kahramandır, yarı tanrıdır.

maradona'nın kötü alışkanlıkları vardır, evet. çocuklara kötü örnek de olmaktadır belki. ama bunların hiçbiri resmi yarışmalarda maradona'nın değil de pele'nin ya da başkalarının ödüle boğulmasının sebebi değildir. bunun sebebi halk olarak hepimizin bildiği gibi maradona'nın asla uefa'nın ya da fifa'nın uşağı olmamasıdır. kravat takıp verilen kokteyllerde boy göstermez öyle. çünkü o modern futbolun süperstarlarından biri değildir, yeşil sahayı sahne gibi algılayan bir artist olmamıştır asla, sponsorları için saç modeli yapmamış ya da japonyaya gitmemiştir. parasını almış, iyi para veren yere gitmiştir, ama bu bile mahalle futbolculuğuna zarar vermemiştir çünkü onun trensferi başka bir mahalleye taşınması gibidir. daha rahat adeceği bir eve taşınması. işte bu uefa'nın, fifa'nın vs.nin hoşuna gitmez, sadece halkın hoşuna gider, halk içindir.

vel hasıl kelam, maradona sokaklarda annesi çağırmasın da 5dk daha fazla oynayabilsin diye allah'a yalvaran çocukların, halı sahada maç yapabilmek için bir hafta harçlıklarından arttıranların, kahvede öndeki herifin kafasının markajından kurtulabildiği ölçüde maçı izleyenlerin, direk üstü-gol tartışması yapanların, 5te devre 10da bitercilerin yıldızıdır, kahramanıdır. diğerleri pele'lerini alsınlar.... ödüllerini versinler. futbolcu olarak maradona bize yeter.
    (ba of, 08.03.2006 15:25)
  21. ülkesinde bir tür din.
    (ben de öyle biliyordum, 08.03.2006 15:34)
  22. sürekli veliahtım messi'dir demesinden rahatsız olduğum eski futbolcu.tamam maradona çok büyük futbolcuydu ama messi'nin sonu onun gibi olmamalı.hagi bile ''bana karpatların maradonası denilmesinden rahatsız oluyorum'' demişti.''çocukların örnek alabileceği birine benzetin beni'' derdi hep.
    (pudding, 08.03.2006 17:33)
  23. ülkemizde "maraba televole" konseptinin yaratıcısıdır.
    (twinkle, 05.05.2006 10:50)
  24. italyan ligi'nde napoli'yi neredeyse tek başına şampiyon ettiği için italya'da pek sevilen efsane. hatta o kadar sevilmiş ki italya'da oynanan italya-arjantin maçında hatırı sayılır sayıda italyan taraftar "diego, diego" sesleriyle tribünleri inletmiş, italya yerine arjantin'e destek vermişlerdir.

bir de bu adamın küçük yaşlarda, daha ünlü değilken siyah-beyaz film karelerinde bir görüntüsü var. spiker soruyor: "hayalin nedir?"
    cevap net:"dünya kupası'nı havaya kaldırmak"

sene 1986'da tanrı'nın eli dediği o eller o kupayı havaya kaldırır. budur.
    (eksiksizuyum, 05.07.2006 02:33)
  25. (bkz: iglesia maradoniana)
    (bardij, 11.09.2006 01:30)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil