die eier von satan 

adana çık aradan

1. (bkz: ukte)
    (bkz: tool)
    (bkz: ænima)

beni yanılgılardan yanılgılara sürüklemiş bir ilginç tool şarkısıdır(yanılgılarımdan biri de bunun bir şarkı olduğunu düşünmemdir sanırım).

sözlerine dokunmadan , hatta şarkının adını , anlamını vs. bile öğrenmeden şarkıyı açtığımda , biraz almanca denen dilin otoriterliği-katılığı-kabalığından , biraz kayıttaki seslerin ve vokalin (ki kendisi maynard james keenan'a ait değildir) ürkütücülüğünden ve biraz da başlarda kulağıma ilişen satan kelimesinden dolayı epey bir tırsmakla beraber şarkıda fevkalade önemli birşeylerden bahsedildiğini , derin felsefik konuların irdelendiğini vs. düşünmem ilk yanılgımdı. hele ki what is the matrix tadında söylenen und keine eier kısmını duyunca "tamam abi , bu adamların aşma zamanı demek ki bu şarkıya denk gelmiş , kesin hayatın anlamını falan veriyolar" gibi düşüncelerin aklımdan geçmesi çok gülünçtü. çok yaşamadım lakin bu yanılgıyla. açtım sözleri , okudum hemen.

tam o noktada ikinci yanılgım devreye girmeye başladı. şarkının adının türkçe'deki gerçek anlamı "şeytanın yumurtaları" , argodaki anlamı da "şeytanın taşakları" imiş. merakla sözlerin geri kalan kısmına göz attım ki ne göreyim. şarkıdaki ses meğer böyle haşhaşlı-fındıklı bi' kek/kurabiye tarifi veriyomuş. o gözümde hayatın anlamından daha az önemde olmayan cümleninse(und keine eier) manasının "and no eggs/ve yumurta yok" olduğunu görünce bir hayal kırıklığına uğradım , bir dünyam yıkıldı. adeta gezegenlikten çıkarılmış plüton'a döndüm. amma ve lakin bunun da ikinci yanılgım olduğunu fark etmem çok uzun sürmedi.

tool adlı ilahi grubun ne kadar endirekt , ne kadar ulaşılmaz olduğunu unutmuştum. bu insanlar yemek tarifi veriyorsa , bu işin altında birşey vardır abi diye düşünüp araştırdım az buçuk. toolbook'u referans alıp , bu şarkıyla ilgili kısmı türkçe'ye çevirmeye çalışalım bi' bakalım n'olucak.

" hiçbir şey göründüğü gibi değildir tool'un dinleyenlerine inatla vermeye çalıştığı mesaj değil midir? (kendiniz düşünün ve herşeyi sorgulayın). o zaman herşeyi bir sonuca bağlamak isteyen birine bir nazi propagandası mitingi gibi gelen bu şeyin aslında haşhaşlı kurabiye tarifi olması çok fazla sürpriz olmamalı. ayrıca bu nazi şarkısını(!) duyup ayaklananlar ile bir grubun (sözde) albümlerinde yasadışı ilaçlara yer vermesine büyük tepki gösterenler aynı kişilerdir. kendiniz düşünün...

kısacası soru şu:

- eğer bir tepsi kurabiye yapar gibi kendinizi tekrar oluşturmanız mümkün olsaydı , içinizdeki şeyleri düzeltmek/iyileştirmek adına şeytana ait tohumları(die eier von satan) es geçer miydiniz? (und keine eier?)

- yoksa yumurtaları (von satan) da koyar mıydınız kurabiyenizin içine? "

... kurabiyeleri yağlanmış tepsiye koyun ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin ...

hı unutmadan : und keine eier !
    (pushitonmeshitonme, 28.08.2006 15:23 ~ 19:35)

2. kurabiye tarifi olduğunu duyunca gülmekten yarıldığım güzide tool şarkısı.
    (i am a man who walks alone, 15.02.2007 23:53 ~ 23:53)
  3. bir daha ağzıma yumurta sürmememe sebep olabilecek tool garipliği. maynard bey o ses tonuyla başka şeyler istese de yapar insan.
    (plectrum, 18.01.2008 00:07 ~ 00:09)