15 numara'yı giyen
chelsea'li forvet. 11 mart 1978 doğumludur. kariyerinde önce
le mans,
guingamp,
marseille'de top koşturmuştur. 20 temmuz 2004'ten beri
chelsea'de oynamaktadır.
onbir penaltıyla bozulmayan eşitliği eto nun kaçırdığı penaltının ardından atışını gole çevirerek fildişi sahili ni uluslar kupasında yarı finale yükselten topçu.
chelsea'nin marsilya'dan 2004'te 46,5 milyon dolara aldığı futbolcu.
(sükun, 03.06.2006 19:47)
bugün oynanan
16 haziran 2006 hollanda fildişi sahili maçında elinden geleni ardına koymamış, takımının tur şansını devam ettirebilmek için var gücüyle mücadele etmiş, ancak yine de takımını malubiyetten kurtaramayıp dünya kupasına bu seferlik veda etmiş futbolcu.
hani derler ya ,kaleyi görür görmez vurdu , bu herif kaleyi görmeden vuruyor ve gol oluyor.
yine yeniden ve bu sezon hep olduğu gibi bu gece de chelsea'yi kurtarmıştır. iyi etmiştir.
son 4 maçta( gerisini hatırlayamadım ) sheva kardeşimiz kah klubede kah ise saha içinde gezinirken golleri çatır çatır hatta ve hatta çat çat çat diye atan ulu şahsiyet. saygı duyuyorum
ülkesinde yılın futbolcusu seçilmiş. dünyada da yılın futbolcusu seçilse yeri var.
edit: bu kadar sevmeyeni olduğunu bilmiyordum. ilginç ayol.
andriy shevchenko transferinden formasının hakkını fazlasıyla vermeye başlayan,
chelsea'nin fildişi sahilli futbolcusu.
geldiği günden beri eleştirilen ve geldiği günden beri formasının hakkını, transfer ücretinin hakkını artarak veren
hedef forvet*.
jose mourinho'nun son performanslara bakarak söylediği üzere şu an
chelsea takımındaki tek
golcü.
bir insan evladının atmaması gereken goller atan süper forvet.
hava topuna çıkan, ara paslarına hızlı koşularla hareketlenen, çizgilere deplase olan, frikik atan, uzaktan goller atan, sırtı kalaye dönük, yüzü kaleye dönük oynayan, savunmaya yardım eden, asist yapan, olmayacak golleri önemli dakikalarda atmasını bilen şu an dünyanın en komple forveti.
güçlü fiziği,sürati ve tekniğiyle rakip takımı tek başına dağıtan,parçalayan ve yok eden insan ötesi futbolcu.
bu sezon attığı inanılmaz gollerle formayı andriy shevchenko'dan daha çok hakettiğini kanıtlayan insanımsı yaratık...
cüssesi ve kazandığı para düşünülürse bindiği arabanın
mini cooper olduğu öğrenildiğinde kısa bir şaşkınlık geçirilmesine yol açan futbolcu...
kendisine soruyorlar, "chelsea'nin sizinle ilgilendiğini duyunca ne düşündünüz?" diye. "önce bunun müthiş olduğunu düşündüm, ancak umrumda değil, gitmek istemiyorum dedim. sonra jose mourinho'yla tanıştım. (elleriyle iş bitti anlamında silkeleme hareketi yapıyor) artık torbadaydım."
en büyük hayalinin tekrar
marseille'ya dönüp şampiyonluk yaşamak olduğunu açıklamıştı geçen sene. kimbilir, belki hala öyledir.
fiziği çok kuvvetli olan aynı zamanda uzun boylu kalas futbolcular gibi olmayan bir futbolcudur kendisi. 2008 şampiyonlar ligi çeyrek final maçlarında fb defansını hallaç pamuğuna çevirmiş ve çaresiz bırakmıştır.helal olsundur.
sevmediğim, meymenetsiz bulduğum, ukela abidesi klas forvet.
seneye italya ya olmazsa inter e gidecek olan forvet.
30 nisan 2008 chelsea liverpool maçında attığı ilk golden sonra jeneriklik (biri korner direği diğeri yedek kulübesine) 2 farklı yere artistik kayan übermensch.
30 nisan 2008 chelsea liverpool maçında attığı gol ile beni mest etmiştir.
reina gibi bir kaleciye kapadığı köşeden sokmuştur. o nasıl şuttur öyle arkadaş, ölçüp biçsen olmaz, tutsan tutulmaz atsan atılmaz.
oh be.
21 mayıs 2008'deki chelsea-manchester united şampiyonlar ligi finalinde 118. dakikada kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bırakan futbolcu.