belki ilginizi çeker
· dustin hoffman
· erotik tv dizisi ismi tavsiyeleri
· al pacino
gündem

dick tracy   

adana çık aradan

1. bir film kahramanı. acayip bi özel dedektif miydi neydi...
    (azwepsa, 05.07.2005 14:13)

2. fötrü ile hatırlanan, pardesülü gizem adamı.
    (right lane must exist, 05.07.2005 18:05)
  3. aslen bir çizgi roman kahramanıdır. filminde warren beaty tarafından canlandırılmıştır.
    (drenchrome, 05.07.2005 18:58)
  4. göt olduğum filmdir. ben buna sinemadan bilet almıştım seyretmek için. galiba ikinci kendi bilet alışımdı. ilki kadıköy as sinemasındaki bruce lee 2 film birdeneydi. (tabi birincisi bruce lee, ikincisi malumunuz.)

yıl 1992. ortaokuldayım. servisle gidip geliyorum okula. gerçi servis tam evin önünden almıyor. moda migros'un oraya kadar yürüyorum. bu mesafe de aslında evden kadıköy minibüs duraklarına aynı mesafe. yani servisle gitmem tam bi salaklık. neyse ya.. o zamanlar herkes bir yerde toplanıp topluca binerdik zaten.

serviste ortam süper. ama ben tabi ki en arkada oturan liseli abiler ve ablalardan ayrı, yaşıma uygun olarak önlerde oturuyorum. evler de yakın olduğu için habire plan yapıyorlar aralarında. bu akşam şuraya gidelim, yarın yemeği buluşup şurda yiyelim... gibisinden. biz küçükler yaşımızdan dolayı davetli değiliz zaten. ama ben deli gibi gitmek istiyorum.

bi gün bunlar dediler ki "dick tracy gelmiş, ona gidelim"
    cumartesi günü saat 13:00 matinesine topluca gidecekler. ben de bunlarla vakit geçirmek istediğim için dedim ki ben de bilet aliim, orda tesadüfen karşılaşmış hesaabı yaparım.

annemi, götümden ayrılmayan kardeşimi de götürmek suretiyle bilet parası vermeye ikna ettim. gittim sabahtan tek başıma bileti aldım. en kralından giyinip kardeşimi de yanıma alıp hemen arka sokaktaki reks sinemasına sorunsuzca geldik. görevliye içeri girmek için bileti uzattığımda ise tabiri caizse göt oldum.

yanlış saate bilet almışım. erkenden aldığımdan 11:00'e vermiş salak gişeci karı. gittim yanlış vermişsiniz demeye ama kendim de olayın lehime sonuçlanacağını düşünmüyorum. çünkü 13 yaşında kendi hakkını savunmaktan aciz biriyim.

sessizce çıkışa yöneldik kardeşimle. o tabi ne olduğundan habersiz. ben de ona göt olmamak için şimdi hatırlamıyorum ama bir şeyler uydurmuştum. ulan ağlicam be.. hayır bu olanlardan değil de kanal d'de menekşeyle halil mi ne bi dizi var, tam ben yazarken arkadan acıklı acıklı müziği çalıyo.
    (busburak, 21.09.2007 22:16)
  5. '30lu ve '40lı yıllarda bir dizi filmi çekilmiş, '47 tarihli dick tracy meets gruesome'da boris karloff'u da konuk etmiş dedektiflik serisidir. sherlock holmes serisiyle birlikte izlendiğinde tadınmaz yenmez.
    (electro, 11.05.2008 20:12)