diablo 2 testi   

adana çık aradan

1. aslında bu yazdığımı gayet.net'e yazmayı planlıyordum ama oraya itü sözlük kadar önem vermiyorum. aşağıdaki testi kendim hazırladım, kendi kendinize uygulayıp ne derece bir fanatik olduğunuzu -sanırım- öğrenebilirsiniz. telif hakkı bana aittir ancak isteyen istediği yerde dilediği gibi kullanabilir, kesip biçebilir, altına imzasını atabilir vesaire:

"10 soruda diablo 2"

[seçenekler arasında birden fazla doğru cevap bulunabilir, her soru için yalnızca size en doğru gelen seçeneği seçiniz]

1. kolay sorularla başlayalım, "north" kelimesi size neyi çağrıştırıyor?

a) bir silah adı.
    b) sorceress'ın masif katliam yapılan önemli bir büyüsü. cold damage'a dayalıdır.
    c) oyundaki bir quest'a ismini veren küçük bir possessed monster yuvası.
    d) oyunun yapımcılarının genel adının bir parçası.
    e) stat points üzerinde etkili olan ancak genel bilgiler arasında görülmeyen magic resistance katsayısı.

2. peki blizzard nedir?

a) bir sorceress büyüsüdür?
    b) oyunun yapımcıları işte.
    c) oyunun yapımcıları değil oyunu yapan şirket olmalı.
    d) bir fikrim yok ama bu seçeneklerden biri değil onu biliyorum.

3. azurewrath ile necromancer'ı kafanızda birleştirdiğinizde en çok aşağıdakilerden hangisine benzetebilirsiniz?

a) ölüm makinesi. vurduğu gibi indiren bir savaşçı.
    b) at şeyiyle kelebek uyumu.
    c) sorceress'ta daha iyi durur o.
    d) (bkz: barbarian'ın ağladığı an)
    e) ben daha çok tyrael'e benzettim.
    f) hayır izual.

4. "fallen angel" anlamına gelen diğer sözcük nedir?

a) tyrael.
    b) izual.*
    c) hadriel.
    d) dark paladin.
    e) corrupted lightning warrior.

5. aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

a) oyunda 8 karakter mevcuttur, her oturumda yalnızca biriyle oynanabilir.
    b) expansion set dahil olduktan sonra oyun zorlaşmış ve diablo öldürülerek bitilebilir hale getirilmiştir.
    c) horadric cube'e 3 adet super healing ile 3 adet super mana potion koyup transmute edersek 1 adet full rejuvenation potion elde ederiz.
    d) horadric cube sayesinde unique item'ların kalitesini değiştirebiliriz.
    e) horadric cube'e 3 adet rejuvenation potion koyarsak 1 adet full rejuvenation potion elde ederiz.

6) diablo 2 için en önemli item nedir? (bunun tek doğru seçeneği olduğundan emin olabilirsiniz)

a) azurewrath.
    b) hellfire torch.
    c) stone of jordan.
    d) annihilus.
    e) crown of ages.

7) sizce aşağıdakilerden hangisi iyi para eder?

a) crown of ages gibi elite unique bir armor class item.
    b) gheed's fortune gibi unique bir charm.
    c) stave, orb, wand, staff gibi herhangi bir silah.
    d) claw, scissor gibi assassin silahları.
    e) set item'ların herhangi bir üyesi.

8) aşağıdakilerden hangisi size daha inandırıcı geliyor?

a) "gamble yaparak mara's kaleidoscope düşürdüm"
    b) "poison yedim canım 1'e düştü, köye dönüp üstümdeki +40 to life veren charmı çıkarınca öldüm"
    c) "horadric cube'da unique item'a socket açtım"
    d) "benim druid teleport yapabiliyor"
    e) "battle.net'e ilk girişimde 99'luk sorceress kestim"

9) "deckard cain" deyince sizde nasıl bir çağrışım yapıyor?

a) "ipnenin adını duyunca kıl oluyorum. köyün dışında yakalasam allah yarattı demem"
    b) "3. köydeki gambler değil mi o? ben de kıl oluyorum.. gamblerları zaten sevmem.."
    c) "süper bir armor.. taktım takalı yenilmez oldum"
    d) "tome of identify için inventory'de yer işgal etmeme engel oluyor abi, gerisini sallamam.."
    e) "diablo 2'nin baş mühendisi.. resmen tapıyorum adama.. o olmasa diablo 2 gibi bir bağımlılığımız olmazdı."

10) son sorumuz ise (doğaçlama yazıyorum) şeyden olsun, neyden olsun, dur soru olmasın direkt seçeneklerden gidin hadi bakalım:

a) "bütün karakterlerle oynadım, hepsini clvl 99 yapıp bıraktım, o günden beri oynamıyorum"
    b) "hellfire torch'u ben kendim buldum. hell'de pindlerush yaparken düştü"
    c) "bitmez hacım bu oyun"
    d) "en zor boss duriel'dir başka da bir şey demem"
    e) "hayır baal'dir. nokta."

--- --- --- --- ---

[şimdi açıklamalı çözümlere ve puan hesaplamasına geçecek olursak]

--- --- --- --- ---

>>> açıklamalı çözümler:

# 1. soru:

"north" kelimesi bir diablo sever için sadece ve sadece "blizzard north"u çağrıştırmalıdır. seçeneklere bakacak olursak (d) seçeneği haricindekilerin külli yanlış olduğunu görebiliriz. o yüzden:

d -> +10 puan
    diğerleri -> 0 puan

# 2. soru:

blizzard hem sorceress'ın bir büyüsü, hem de diablo 2'yi yaratan şirketin genel adı. soru zaten hafif bir soruydu.. o yüzden seçeneklere göre puanlar şöyle oluyor:

a-> +7
    b-> +5
    c-> +7
    d-> 0

# 3. soru:

azurewrath'ın ne olduğunu bilmeyen var mı? (bkz: azurewrath) ve (bkz: http://www.battle.net/...). necromancer da bildiğimiz gibi gayet "mana" kökenli bir arkadaşımız (gerçi "meleemancer" gibi bir kavrama inanan sapık kavimler var, onları da yeri gelmişken kınayalım). o yüzden seçeneklere göre puanlamamız şöyle:

a-> 0 (ölüm makinesiymiş.. ahahha)
    b-> +8
    c-> +6 (benzetme güzel evet)
    d-> +9 (sözlük usülü)
    e-> +2 (ironi inside olabilir diye hani)
    f-> +1 (bir üsttekinin ironisine ek bir ironi.. espriyi açıklayan adam modeli.)

# 4. soru:

fallen angel anlam olarak "ışığın tarafında olan bir meleğin karanlık güçler tarafından 'düşürülmesi' sonucu 'aydınlık' kavramından uzak kalması ve bir daha ışıktan yana olamayacağı" anlamına gelir. tam olarak karşılığı nedir ben de bilmiyorum ama seçeneklere göre puanlarımız mevcut tabi:

a-> 0 (tyrael'e sürsen bulaşmaz fallen'lık)
    b-> +4 (bu puanı da assassin'in hatrına veriyorum. o bu testi çözerse kesin bu seçeneği işaretleyecek çünkü)
    c-> 0 (keza hadriel de gayet ışığın yanında olan, hatta tyrael gibi kendiliğinden ışık saçan bir babayiğittir)
    d-> +5 (hani anlam olarak yakın diyebiliriz)
    e-> +1 (tamamiyle götümden uydurduğum bu ismi anlamından dolayı işaretlediyseniz diye)

# 5. soru:

bunda direk seçeneklere dönüyoruz:

a-> 0 (oyunda 7 karakter mevcuttur, kafadan yanlış..)
    b-> +1 (hadi expansion set oyunu zorlaştırdı diyelim -ki yanlış ama kişisel yorum olabilir- ancak son boss diablo değildir expansion sette.. baal ne o zaman diye sorarlar adama)
    c-> 0 (iyi güzel de oraya bir de gem lazım yahu.. öyle birleşmez o potionlar)
    d-> +10 (normal'i exceptional, exceptional'ı elite yapabiliyoruz.. bilmeyenler şuraya bakabilir (bkz: http://www.diabloii.net/...))
    e-> +2 (eh bunu biliyor olmalısınız zaten..)

# 6. soru:

cevap: stone of jordan. (şu yukarıdaki "cube recipes" linkine bakarsanız anlayabileceğinizi umuyorum. olmadı (bkz: pandemonium quest))

c-> +10
    diğerleri-> 0

# 7. soru:

hileli bir soruydu bu.. bakıyoruz hangi seçenek en çok parayı getiriyormuş:

a-> 0 (unique item'lar şaşılacak derecede ucuza gider. nadir olarak tavan fiyata satılabilir ancak genelde 3000-7000 altın civarında işler.. adına bakıp da pahalı sanmayın. hatta konuyla alakalı -reverse effect- twinkle'ın bir girisi de şu şekilde (bkz: @874846))
    b-> +5 (charm'ın özelliği olan "80-160% extra gold from monsters"ı düşünerek seçtiyseniz hakettiniz 5 puanı. ancak bu charmı satmayı planlıyorsanız yine yanıldınız. tam fiyatını hatırlamıyorum ancak o kadar pahalı olmadığını biliyorum)
    c-> +8 (seçenekte gördüğünüz silahlar rare ve hatta magical olmasalar bile deli gibi para ederler. death's web unearthed wand'ın 10000 altın bile etmediği şu oyunda sırf "+1 to clay golem" veren bir wand'ın 35000 altın ettiğine defalarca kez şahit oldum..)
    d-> +1 (assassin'in silahları genelde feci ucuza gider.. istisnai olarak rare claw-class silahlar bazen tavan yapabilir. o 1 puanı da ona istinaden verdim)
    e-> 0 (set item'lar da unique'ler gibi gayet ucuza giderler.. demiştim, adına bakıp pahalı sanmamak lazım)

# 8. soru:

seçeneklerden gidiyoruz yine:

a-> +1 (gamble yaparak oyunun en önemli amulet'lerinden birini düşürme ihtimalinden çok daha fazla bir puandır, şükredin)
    b-> -5 (yazıyla: eksi beş, neden çünkü bir karakter köyde asla ama asla ama asla ölmez)
    c-> +8 (gayet mümkündür. yine aynı linki veriyorum oradan bakabilirsiniz (bkz: http://www.diabloii.net/...))
    d-> +6 (bu da mümkündür, hatta aynı örneği şurada vermiştim (bkz: enigma/@2054247))
    e-> -10 ("imkansız mı yani?" diyorsanız eksi 10 puan vermekle kalmaz ip'nizden sizi yakalar ve döverim)

# 9. soru:

deckard cain 1. act'te akara'nın verdiği bir görevle tristram'dan kurtardığımız yaşlı bilge. clvl 90+'lık bir karakteri bile her gördüğünde çevirip "stay a while and listen" diyerek gıcık eder insanı. ama seçeneklerimiz şu şekilde puanlanacak:

a-> +5 (klasik diablo oyuncusu.. ancak bence henüz tam adapte olamamış. nedeni de aşağıdaki seçeneklerden birine yazdım)
    b-> -10 (gebeeeeeeeer!)
    c-> -5 (yaratıcılığından ötürü biraz insaflı davrandım)
    d-> +10 (oyunu artık hazmetmiş, deckard cain'i bile sallamamayı öğrenmiş tam bir diablo manyağı)
    e-> -5 (bilmediği halde bağımlı ayağına yatmış. döverim ben bunu)

# 10. soru:

bunda zaten soru yoktu, seçeneklere bakıyoruz:

a-> +1 (bütün karakterleri 99 yapmak ne demek sen biliyor musun yahu? bunu deneyen bir çocuk bilgisayar başında öldü de satanist dediler zavallıya.. ama en azından oyunun nerede bırakılması gerektiğini bildiği için 1 puan verdim)
    b-> -5 (yazık sana.. allah belanı vermesin.. rezil herif (bkz: pandemonium quest))
    c-> +3 (aşalım bu klasik lafları artık?)
    d-> +4 (doğru.. (bkz: duriel/!gxix)
    e-> -1 (hayır sen bir malsın, üç nokta...)

--- --- --- --- ---

>>> puanlama sistemi:

(-25) - (0) arası: "crude bastard sword"
    neden bu testi çözüp zamanınıza kıydınız? yazık değil mi? gidin güzel güzel başka girileri falan okuyun adamın asabını bozmayın.

(+1) - (+25) arası: "superior crystal sword"
    ya sallayarak bu puanı tutturdunuz ya da oynayalı çok zaman olduğu için hatırlamıyorsunuz ancak kesin bir şey var ki oynamaya (tekrar) başlarsanız gelecek vadediyorsunuz. gözünüzde o parıltı mevcut evet..

(+26) - (+50) arası: "silence" [(bkz: silence/!gxix)]
    ortalamanın üstünde bir diablo bilginiz olduğu kesin ancak bu gelişmenize engel olmamalı. unutmayın ki bu oyunda "ben her şeyini biliyorum hocam" deme ihtimaliniz yok.. aynen devam.

(+51) - (+75) arası: "azurewrath" [(bkz: azurewrath/!azureel)]
    tek kelimeyle harikasınız.. hayatınızın önemli bir bölümünü mount arreat'ın eteklerinde kılıç sallayarak geçirdiğiniz belli.. tyrael yoldaşınız olsun.

(+76) ve üstü: "stone of jordan"
    size hiçbir şey demiyorum..
    (gxix, 31.05.2008 00:04)