belki ilginizi çeker
  1. · türkiyede doktor olmak
  2. · nöropatik ağrı
  3. · diabetes mellitus
  4. · erektil disfonksiyon
  5. · diabetik nöropati
  6. · pain is inevitable suffering is optional
  7. · gabapentin
  8. · hastayı hospitalize etmek
  9. · doktor civanım
  10. · tadilat sebebiyle kapalıyız
gündem
  1. · ugg
  2. · tanrıya sorulacak tek soru
  3. · yazarların yapmak istediği saçmalıklar
  4. · insanın içini bir anda acıtan sözler
  5. · domuz gribi
  6. · banu güven
  7. · geniş aile
  8. · facebook
  9. · avea

diabetik nöropati  

sayfa  / 2
  1. dördüncü nesil yazar.*
    (frozen, 03.11.2007 04:20)
  2. diabetes mellitus hastalığına bağlı olarak gelişen sinir hasarı nedeniyle oluşan sinirsel ileti bozukluğu sonucu ortaya çıkan his ve kuvvet kaybına, ağrıya ve erkeklerde erektil disfonksiyona neden olan hastalık tablosudur.

genelde nöropatik ağrıya neden olacaktır.

erkeklerde kadınlara görece daha yüksek oranda görülür.

temel hastalık nedeni, hastanın kan şekerini belirli düzeylerde tutamamasıdır.

ayaklarda yanıcı tarzda, özellikle geceleri artan ağrı, termografiyle tespit edilen ayaklardaki dolaşım bozukluğu başlıca hastalık bulgularıdır. özellikle bacaklarda, ayaklarda ve ayak parmaklarında hissizlik uyuşukluk ve ağrıyla karakterizedir.
    (just call me daydreamer, 15.11.2007 20:36 ~ 02.02.2008 22:50)
  3. uzak diyarlarda, adı pek bilinmeyen yatılı bir okulda yaşayan, bir değil birkaç güzel çocuğa burs veren insandır.
    (holden caulfield versus tyler durden, 23.11.2007 23:18 ~ 23:19)
  4. tedavisinde gabapentin etken maddeli ilaçlar kullanılır.ilk çıkanı neurontin olduğu gibi daha sonra gabtin ve gabateva da çıkmıştır.
    (dünya koca bir yalandı gördüm, 14.05.2008 13:16)
  5. gereksiz özel mesaj yazan şahsiyettir.
    (melkart2008, 19.05.2008 19:08)
  6. doktorluk mesleğini 2 giri de çok güzel özetleyen insandır.okurken beni güldüren düşündüren insandır
    (wasabie, 09.07.2008 11:28)
  7. zamanında puanı yetmediğinden mühendis olamamıştır.
    (ağ kablosu, 15.07.2008 00:00)
  8. hızır gibi yetişir tıbbi bir derdiniz olduğunda. muayenehanesinde karşılıklı konuşuyormuş,derdinizi anlatıyormuş gibi olursunuz.
    (hypnotica girl, 15.07.2008 00:06 ~ 00:07)
  9. hipokratın 7. kuşaktan yeğenidir.
    (ağ kablosu, 20.07.2008 00:22)
  10. takdire şayan entrylerin sahibi hatırısayılır hekim yazar kişisidir.
    (sizdegunesbulunurmubiraz, 20.07.2008 01:56)
  11. saygıdeğer bir mesleğe sahip yazar olduğu, başlığından ve yazar adından kolayca çıkarılabilecek yazar. lakin bu durum söyleyeceklerimi esirgememi sağlamayacaktır.

sanırım açmış olduğu hastayı hospitalize etmek başlığındaki girime kızmış olacak ki, türkçe'yi koruma çabama çamur atma gereksinimi duymuş. (bkz: @2583358). gerçekten türkçe'yi katleden birçok kelime, ek, tamlama gördüm ama böylesini görmek beni dehşete düşürmüştü. yoksa başlığı açana değildir lafımız.

boxer ın üzerine yazılabilecekler başlığında espri yapmışım da boxer kelimesi türkçe olmadığı için çelişkiye düşmüşüm. ...bilite*, ...asyon* gibi eklerle paldır küldür cümlenin içine giren yabancı kelimeler var, bir de tamamen isim olarak karşılığı olmayan yabancı kelimeler var. boxer kelimesinin yerini alabilecek bir kelimeyi tdk buldu da biz mi reddettik ? ha kelimeyi kabullendim mi başlık üzerinden espri yaparak, hayır.

son olarak. hoşbulduk.
    (dünyayı kurcalayan adam, 26.07.2008 01:34)
  12. bir başlık açamayıp; herşeyı eline yüzüne bulaştıran dördüncü nesil yazar.
    (diabetik nöropati, 29.08.2008 16:00)
  13. türkçeyi mükemmel kullanışı ve konuları harikulede yorumlayışıyla dikkatimi celbetmiş yazar.
    doktorluk mesleğini mükemmel tasvir etmesi de cabası.
    türkiyede doktor olmak başlığındaki yazılarıyla, bir sevindirip, bir üzendir.
    (arkadan uzayan bir kisi, 06.10.2008 22:51)
  14. ayar verecem diye artistlik yapan ancak ayarın en balanslısını, en incesini, en incitenini yemiş dördüncü nesil yazardır.

ona geçmiş olsundur.

not: diabetik nöropati şairin ilk dizelerde anlatmak istediğine kesin olarak katılmıyor hala. bu böyle biline.
    (diabetik nöropati, 05.11.2008 15:43 ~ 15:44)
  15. yengeç burcu erkeğidir
    (yalnızlık bir yangıdır, 05.11.2008 17:28)
  16. "ben doktorum! ben doktorum!" diye bağıran giriler giren yazar.
    mühendisleri sadece şantiyede çalışıyor zannediyor bir de.
    (bkz: @2543961)
    (bkz: @2548687)
    içinde yaşadığı evi, gittiği stadyumu, geçtiği köprüyü mühendisler dizayn edip inşa etmiştir; ama bindiği arabayı, uçağı, kullandığı bilgisayarı, olmasa ne yapardık diye düşündüğü çamaşır makinasını, izlediği televizyonu ve daha bir sürü şeyi de mühendisler yapmıştır, bunları yapmak için şantiyeye gittiklerini düşünüyorsa ciddi sorunları var bence. bunlar için ofis de yeterli. program yazmak için şantiyeye giden bilgisayar mühendisini döverler.
    kendisi doktor olduğu gibi bir sürü doktor arkadaşı da vardır. (aslında sadece bu bile çok havalı ama)
    onlardan birine görünsün bence. "rüyamda mühendisler ve şantiyeler görüyorum doktor" diye şikayetlerini bildirsin bakalım. bir de "egom şişti onu indirecek krem var mı?" diye de sorabilir.

bir de doktorlar sadece türkiyede böyle ilginç, enterasan şeyler yaşıyorlarmış:
    (bkz: @2063205)
    allah acil şifalar versin. amen.

not: az önce doktordan geldim, derdime deva olduğu için gayet memnunum ve doktorlara ihtiyacımızı hiç aklımdan çıkarmıyorum. ancak türkiyede, hiçbir yerde olmadığı gibi, doktorlara bir paye veriliyor. bunu da belirtmeliyim.
    (semih cumhuriyeti vatandaşı, 06.11.2008 18:45)
  17. retinopatisi başlamışken yavaştan buna da girmek lazım. zaten bir müddet sonra nefropati de başlar. diyabetin tüm nimetlerinden faydalanmak lazım tabi ki.
    (mordevrim, 07.11.2008 13:17)
  18. 10 15 yıldızlı rezort otellerde konferanslara katılan, kapitalist-müslüman-anarşik yazar.*
    (holden caulfield versus tyler durden, 02.02.2009 14:54)
  19. onun için ne desem az kalacak. nasıl teşekkür edicem bilmiyorum. bu gün akşama kadar ağladım diyebilirim. hayatta en hassas olduğum konu ailemdir. annemin rahatsızlığı için doktora gittik. doktor çok sakin bir şekilde "amaliyat lazım sinir sıkışması var, amaliyat gerekiyor, olmazsan kasların erir, ellerini kullanamayacak hale gelirsin" dedi. tamam biliyorum, akşama kadar bizim gibi kaç kişi gidiyor neler görmüştür, ama işte ne biliyim annem ya o benim herşeyim tek herşeyim, gerçek herşeyim. böyle rahat rahat tepkisiz bi şekilde konuşunca doktor kendimi çok aciz hissettim. hastalıklı düşüncelerim başladı yine, annemi düşündüm, nasıl yemek yaptığını hani en güzel yemeği kişinin kendi annesi yapar ya, o ellerini öpmeye doyamadığım annem ellerini kullanamayacak. hayır ya çok pis boğaz birisi değilim. aç kalayım öleyim umrum değil de, annem ellerini kullanamayacak, uyuduğum zaman gelip üzerimi örtemeyecek, saçlarımı okşayamayacak güzel kızım diyerek. kötü oldum işte, ağladım, öyle ağladım ki neden ağladığımı unutacak kadar ağladım. sonra dedim işte sözlüğe bir duyuru açayım, sorayım öğreneyim nedir bu hastalık nasıl bir şeydir. sağolsun, yardımsever arılar ellerinden geleni söylediler sonra içlerinden biri diabetik nöropati dedi anlar, yardımcı olur, bilgilidir bu konu hakkında. bir mesaj attım ve hemen çok ilgili bir cevabı geldi. uzun uzun, sakin sakin, anlayacağım bir dille ve teselli edici, umut verici cümlelerle anlattı bana merak ettiklerimi. sakinleşitirdi. her doktor onun gibi olsa keşke... ben keşke sade bir teşekkürle bu yazımı bitirmesem keşke... sonsuz teşekkürler tekrardan.
    (simliboya, 04.05.2009 23:39)
  20. sayesinde düzce'ye gidebildiğim yazardır. eğer o olmasaydı ne yapardım bilmiyorum. gelir gelmez müjdeli haberi kendisiyle de paylaşmak istedim. yürekten teşekkürlerimi borç bilir, ''bu dünyada iyi insanlar hala varmış'' der giderim.
    (agresif sarap icicisi, 21.06.2009 17:51)
  21. pekçok kişi tüzükleri, talimatnameleri bahane ederek basit bizans oyunları ve anlamsız hırslarla önümü kesmeye laf sokmaya, ayar vermeye çalışırken ve bunu yaparken dayandığı talimatnameleri bile götünden sallama bir şekilde savunurken hatalarımı düzeltmek için her daim anne şefkatiyle girilerimi takip edip uygun bir dille anlatıp gelişmeme yardımcı olmaya çalışmakta olan, elinden geleni yapan bir sevgi kelebeğidir. ıssız adambi nevi, süper babaanedir. yorkshire duşüdür * öğretmenim canım canım canım benim'dir.

------spoiler-----
    -diabetik nöropati- (@3648213) ulen ,ingilizceni düzeltmekten gına geldi bana

eğer chicken translation esprisi yapmıyorsan will take değil will buy olacak hause değil house olacak and shoe değil and a shoe olacak.

yok chicken translation yaptıysan
    hahahahhahahah
    (30.06.2009 12:33:12)

------spoiler-----

kırmaz kimsenin kalbini her ihtimali değerlendirir. sokiyim senin ingilizcene demez kafadan. bunun geyik olma ihtimalini gözeterek önceden kahkasını da patlatır.

aynı zamanda pejosuna* atlayıp bilinmezlere yolculuk etmeye bayılır. bilinmez dediysem en fazla büyükçekmece'nin ordan döner geri, bilemedin silivri olmadı edirne'ye kadar en fazla.

ekleme:
    günaydın deme genlerini de aldırmış yazardır.
    (dükkanın önünü kapatan adam, 30.06.2009 13:02 ~ 13.07.2009 09:12)
  22. girileriyle moralimi zirveye çıkaran meslektaş.*
    (qrs komplexi, 06.09.2009 11:48)
  23. diyabetin(şeker hastalığının) komplikasyonlarından(yol açtığı problemlerden) birisidir. diyabet vücutta 4 yeri vurur efendim temel olarak:

böbrekler, göz, damarlar(kalp), sinirler. işte diyabetin sinirlere zarar vermesine diyabetik nöropati denilir.

mesela şeker hastalarının en çok dikkat etmesi gereken şeylerden birisi de ayak bakımıdır, zira ayakta oluşacak bir yara iyileşemeyebilmekte ve tee ayağın amputasyonuna(kesilmesine) kadar gidebilmektedir. işte şeker hastalarındaki bu problemin temelinde yara iyileşmesinde bozulma ve diyabetik nöropati yatar. yani hastanın ayağına bir çivi batar ama diyabet ayağa giden sinirleri zedelemiş olduğu için hasta acıyı ve ayağına batan çiviyi hissetmez. orada bir yara oluşur, sonra şans eseri yara görülür ama iş işten geçmiş olur. buna da diyabetik ayak denilir. geçmiş olsun denilir.

(bkz: ah dahiliye ah)
    (marrow, 06.09.2009 13:13)
  24. gayet derin düşünceli bir insandır. hem de kaliteli espri yapar. tabi herkes anlayamaz. kısmet yahu.*
    (qrs komplexi, 27.09.2009 19:14)
  25. ankara'yı çok sever. hatta bu şehir uğruna satır satır methiyeler düzer o derece.
    (qrs komplexi, 04.10.2009 03:42)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil