belki ilginizi çeker
  1. · johnson amp johnson
  2. · parmakla diş fırçalamak
  3. · ip
  4. · acı vermesinden zevk alınan şeyler
  5. · sevgilisine atkı ören kız
  6. · sigara paketinin kenarıyla diş temizlemek
  7. · mouthwash
  8. · g string
  9. · oral b
  10. · yirmi yaş dişi
gündem
  1. · uludağ sözlük
  2. · yeşim salkım
  3. · colin kazım richards
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  6. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  7. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  8. · oldu mu sana yeni evin
  9. · rock the nations 2004

diş ipi  

1. kürdan kadar zararlı olmayan, diş aralarına kaçmış veya orda barınak bulup çürüğe neden olacak adi pislikleri temizlemek için kullanılan, diş macunu tadındaki iptir..fırçalama sonrası günlük kullanımı tavsiye edilen, aşırıya kaçıldığında diş etlerini bir güzel kanatan bir uygulamadır..yararlıdır..
    (zeus, 05.03.2006 21:33)
  2. ülkemizde pek para verilipte alınan bişey değildir. onun yerine dikiş ipliği falan kullanılır. diş doktorlarının her daim tavsiye ettikleri bu ipin artık nane, çilek ve portakal aromalı çeşitleri de mevcut. gözümüz aydın.
    (donnie darko, 13.09.2006 12:27)
  3. diş hekiminden bugün edindiğim bilgiye göre kullanımı fazla abartılmaması gereken araçmış. zira dişlerin arasında milimetrik boşluklar açarak çürüklere davetiye çıkarması pek bi olasıymış.
    (alternatif maliyet, 17.03.2007 19:29)
  4. genellikle çapraşık dişlerde, normal diş fırçasının ulaşamadığı bölgelerin temizliği için kullanılması diş hekimleri tarafından önerilen,lifli yapıya sahip bir kişisel hijyen aracıdır.

yabancı dillerde kullanımından dolayı floss olarak da tanımlanabilir bazı kesimlerde.

diş ipi, sabit proteze sahip hastalara(bkz: köprü) da önerilen, bu protezlerin yapısı itibarı ile fırçayla temizlenmesi çok zor olan kısımların dahi etkin bir kullanımla temizlenebilmesine olanak sağlayan bir araçtır aynı zamanda.
    (freedomislonelinessderimben, 24.10.2007 20:54)
  5. önemini ne yazık ki diş etlerimde sorun yaşadıktan sonra anladığım kesinlikle ip denilip geçilmemesi gereken iptir. ( ip dedim güzel oldu ).
    hiç bi diş doktorunun kullan diye tavsiye etmediğinden bilmediğim, ancak dışarda olunduğunda acil durumlarda kullanılır diye düşündüğüm bu ip aslında çok daha fazla bişeymiş. dişlerinizi fırçalasanız dahi diş aralarını tamamen halletmeniz mümkün olmuyor ve günde bi kez kullanımı öneriliyor. diş etlerimin mahvolduğu gündür bugündür her yerde haykırmaktayım diş ipi kullanın diye.
    (mara despina, 25.01.2008 18:53)
  6. her öğünden sonra diş fıraçalama, her gün 1 kez -mesela akşam yatmadan önce- diş ipi kullanımı ile tamamen ağız hijyeni sağlanabilir.
    diş ipi kullanımı ekstra bir iş değil zorunlu bir iştir.
    diş aralarına mecburen biriken ve diş fırçalama ile de ulaşılamayan bölgelerde kalan artıklar ancak diş ipi kullanılarak temizlenebilir. kalan artıklar sadece diş çürüğü yapmaz, aynı zamanda diş ve çevre dokularda mikroorganizma sayı ve kalitesini arttırarak iltihabi reaksiyon başlatabilir. diş eti hastalığının ilk belirtisi de diş etinde fırçalama ile görülen kanamadır.
    diş ipiyle, dişe yaslanarak ama çok fazla kuvvet uygulamadan diş ile dişetinin hafifçe içine de girilerek iki temas yüzeyi arasını temizlemelidir.her iki diş arasına mutlaka kullanılmalıdır.işlem en az 5 en fazla 10 dakikada biter. etkin kullanımını hekimlerden öğrenebilirsiniz.. veya merak eden mektup yazsın.
    (puca, 25.01.2008 19:23)
  7. diş fırçasının aslında bi boka yaramadığının kanıtı olan diş temizleme aracı. üstünde bulunan kaygan maddenin de balina sperminden olduğu söylenir.
    (bkz: at yalanı sikeyim inananı)
    (portakallı haribo mahmut, 10.05.2008 10:46)
  8. bulunamadığı fakat lazım olduğu durumlarda; açılmamış bir sigara paketini elinize alın, jelatini açmak için bırakılan küçük çıkıntıyı tutun ve yavaş yavaş paketin etrafında genişletmeden dönderin, en sona geldiğinde ise jelatinin geniş parçası paketin üzerinde şapka gibi kalacak şekilde çekip çıkartın. işte diş ipiniz hazır.
    (van den budenmayer, 03.02.2009 16:58 ~ 17:01)
  9. yeni yeni kullanmaya başladığım ve bir türlü son 2-3 azı dişi arasına eriştiremedim ip.

(bkz: bir günlük olarak sözlük)
    (keyif pezevengi, 09.07.2009 21:54)
  10. diş taşı oluşumunu engelleyen hede. boruların geçme noktalarına sarılan silikon bantlara benzer.
    (trasker, 10.07.2009 11:55)
  11. alınırken kalınlığına dikkat edilmesi gereken ip. benim gibi dişaralarınız nanometre ile ölçülüyorsa biraz kalın ip almanız durumunda kullanamazsınız. bir de waxed (mumlu) almak ipi daha kolay kaydıracaktır. colgate'in en ucuz ipi buna bir örnek misal (iyi yani, alın). amına kodumun kalın ipi neredeyse çekerken dişimi söküyordu lan. kan içinde kaldı valla dişetlerim. götüne kakayım johnson & johnson!
    (keyif pezevengi, 12.09.2009 16:34)
  12. ağızdaki pisliklerin %60'ını almak için gerekli şey. yoksa siz diş fırçalamakla %100 herşey günlük güneşlik mi sanıyordunuz?
    (keyif pezevengi, 12.09.2009 16:42)
  13. oral-b markasından şaşmamak gerekir. gerçi bundan başka diş ipi üreticisine de denk gelmedim henüz raflarda. yalnız satin tape olarak geçen ürünü pek tavsiye etmem. bildiğin saten gibi kaygan bir yüzeye sahip olmakla beraber kavraması güç oluyor. sonra hakim olayım derken 1 metre ip çekip duruyorsunuz. geceleri yatmadan evvel kullanmak yeterlidir.
    (sageeth, 22.09.2009 15:10)
  14. izmir bornova özkanlarda oturanlar bilirler. tansaş'a gittim, migros'a gittim, kipa'ya gittim ve üşenmedim eczane bile aradım fakat bulamadım.dişlerim bir gün elimde kalırsa bombalayacağım bütün büyük marketleri. dişsiz bir adamın çılgın gibi sağa sola bomba attığını görürseniz korkmayın. benimdir ben.
    (agresif sarap icicisi, 01.10.2009 15:26)
  15. waxlı olanının tavsiye edildiği, colgate markalı olanın çok ince ve koptuğu, oral-b markalı olanını işe yaradığı tecrübeyle sabittir.
    (ne olsun bu ya, 01.10.2009 16:01)
  16. henüz küçükken sağlık dersi yazılısında öğretmen tarafından sınıfça ters köşeye yatırılmamızı sağlayan sorunun kahramanıdır.ideal uzunluğunun 15 cm olması gerektiğini bilmediğimizden, 5 ila 60 arasında değerler sallayıp tutmasını ummuştuk.oysa şimdi görüyorum ki 15-45 cm arası kullanımı mevcutmuş.yedin bi sorumuzu hoca.
    (simone de beauvoir, 01.10.2009 16:20)
  17. diş aralığımın neredeyse olmaması sebebiyle diş fırçalamasıyla temizleyememem sonucunda azı dişlerimin bir birine bakan yüzlerinden çürüdüğünü öğrendiğimde -çürüğü dişin elinde kalana kadar göremiyorsun bir de, ühü- derhal kullanmaya başladığım iptir. gerçekten de diş fırçalamayla temizlendiğimi düşünüyorken diş ipinin hayatıma girmesiyle gerçekten dişlerimi temiz hissetmemi sağlamıştır. öyle alışkanlık yapar ki, kullanmadığım gün tüm gün boyunca kendimi leş gibi hissetmemi sağlar.
    (azman, 01.10.2009 16:39)
  18. kullanırken bokunu çıkarmamak lazım ki hafif çürük bir dişin ağrısını azdırmasın iyice.
    (vlad, 01.10.2009 16:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil