görseller
devlet hastanesindeki türbanlı doktorlar 

gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · tahrik edici erkek kokuları
  3. · kemal kılıçdaroğlu
  4. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · ugg düşmanı ezik kızlar
  7. · tanrıya sorulacak tek soru
  8. · haftasonu 5 gün olsun
  9. · hiçbir enstrüman çalmayı bilmemek

devlet hastanesindeki türbanlı doktorlar  

1. dün akşam ana haber bülteninde (show tv ana haber) öncelikle gizli kamera görüntüleri ile tespit edilen daha sonra röportaj taleplerini geri çeviren haseki hastanesi doktorları. sadece doktorlar değil laborant ve hemşirelerde görüntülenmiş.
    vay anasını sayın seyirciler denilesi bir durum. zaten olanlar olmuş. kadrolaşma sağolsun.
    (billy, 16.01.2008 12:35)
  2. + bizim eve bile girmişler.
    - irtica hortladı, şeriat geldi amk.
    + aman dikkat abi
    (atlantis, 16.01.2008 12:40)
  3. yasakları delmek ne zamandan beri demokrasi oldu acaba? diye sormak istediğim durum. ben dinlemem kural falan tınmam demek ne zamandan beri özgürlük. devlet memuru sıfatı taşıyan birinin türbanla görev yapması ne zaman kabul edildi acaba.
    (billy, 16.01.2008 13:00 ~ 13:00)
  4. en az diğer doktorlar kadar yaşamaya ve yaşatmaya hakkı olan insanlardır.
    (aggressive, 16.01.2008 13:00)
  5. bir tel saçının görünmesi durumunda bile erkekleri tahrik edeceğini ve günaha gireceğini düşünen türbanlı bir kadın doktorun işini yaparken erkek hastaya yaklaşmak, vücuduna dokunmak gibi zorunluluklardan da kaçınacağı aşikardır.
    türbanımı takarım ama erkek hastayı da muayene ederim diyenin türbanının ise din ile ilişkili olmadığı açıktır.devlet hastanesinde doktorun türbanlısı olamaz, olmamalıdır.özelde bol miktarda var zaten.
    (arapbebek, 16.01.2008 13:02)
  6. (bkz: şapka takmayana ceza kesilsin)
    (bkz: tüm yasaklar uygulansın)
    (atlantis, 16.01.2008 13:02)
  7. (bkz: eski köye yeni adet)

*neden kötülüyorsunuz. yalan mı? şu hükümete kadar kaç türbanlı doktor, hemşire görüldü memlekette. burda demokrasi ya da insan haklarından bir nebze olsun bahsetmiyorum. karşı olduğumu da dile getirmiş değilim. ama bu da bir gerçek.
    (marauder jingo, 16.01.2008 13:05 ~ 13:14)
  8. öncelikle bakınız kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin uymakla zorunlu olduğu kılık kıyafet yönetmeliği madde 5 ve madde 7

sonrasında tanımımızı yapalım; kılık kıyafet yönetmeliği maddelerine uymayan ve haklarında kanunu işlem yapılması gereken devlet memurlarıdır.
    (jassmine, 16.01.2008 13:13 ~ 13:26)
  9. (bkz: popülist yazarlık)
    (marauder jingo, 16.01.2008 13:22)
  10. öncelikle şunu bilmek lazımdır ki toplumsal olarak sarsaklığımız, kural tanımazlığımız, sadece işimize gelen şekilde davranmaya çalışmamız bizim ne herhangi bir düzen sağlayabilmemize ne de demokratik olabilmemize izin veriyor.

demokrasi sınırsız özgürlük,ağzına geleni söyleyebilmek ya da canımız istediği gibi yaşayabilmek hakkını vermez bize..türban türkiye cumhuriyeti kamusal alanlarında yasaksa bu yasağa uymak zorundayız..hoşumuza gitmeyen her yasağı demokrasi bahanesi ile delmeye kalkarsak en sonunda işin içinden çıkamaz hale geliriz..ve maalesef düzenin bu şekilde işlemesine alıştığımız için de içinden çıkılmaz bir kaos durumunda düzensizliğin ve haksızlığın üst limitlerde gezdiği bir düzende yaşıyoruz..

işin başka bir boyutu ise yasak olduğu halde dini inanışı yüzünden işinden olma tehlikesini göze alarak türbanıyla çalışan bir hekim,laborant ya da hemşirenin yine aynı mantıkla hastalarda cinsiyet ayrımı yapabileceğini göz önünde bulundurmamız gerektiğidir..özellikle sağlık konusunda bu onulamaz sorunlara yol açabilir..

bence gözümüzü açma vakti geldi de geçiyor..sanki başka derdimiz sıkıntımız yokmuş gibi hep aynı mesele üzerine konuşulması-gündeme pompalanması-yüzünden toplumumuzda ciddi ayrılıklar yaşanmaya başladı bile.bunun yanı sıra kim ne derse desin mustafa kemal atatürk ün türkiye sinde islamiyete ve dinini istediği gibi yaşamak isteyenlere karşı her hangi bir baskı söz konusu değildir;bu güne kadar da olamamıştır.(özellikle sünniler için)hatta bu rahatlıktan faydalanan bir çok mikrop ziyadesiyle bu durumu suistimal etmiştir..inancı yüzünden başını örten hiç kimseye bir diğeri örtünemezsin dememektedir..fakat kanunlarımızda belirlenen kuralların dışına çıkmamak şartıyla…

ve eğer bazı girilerdeki gibi asalım keselim şeklinde yaklaşılması gerekiyorsa şu üslupla da yaklaşmak mümkün olurdu:

ülkenin birinde bir gurup vatandaş bazı sebeplerle (bkz: @1869463) cumhurbaşkanını içine sindiremeyip o benim başkanım olmayacak dediği için beğenmeyen çeker gider şeklinde bir yanıtla karşılaşıyorsa;türbanla çalışan ve çalışmak isteyenlere de çok rahatlıkla kuralımız bu beğenmeyen komşuya denebilir..
    (pistachio, 16.01.2008 13:29 ~ 17.01.2008 16:20)
  11. devlet okullarındaki türbanlı öğretmenlerden hiç bir farkı yoktur. bebek yaştaki çocukların ailelerinden edinebileceği bilgileri verme işini kendi üstlerine vazife görmeye kadar işi azıtanları da vardır. burda insanların dini, sosyal, kişisel seçimlerinin beni bi hiç mi hiç alakadar etmediğini belirtmek isterim, sadece devletin mekanında, ''laik'' olduğu kurulduğu dönemlerden beli belirtilen cumhuriyetime yapmayın bunu. tamam, dininize inanın, isterseniz kapanın, isterseniz çarşafa girin, isterseniz bikiniyle gelin, ama lütfen azıtmayın, daraltmayın.
    (nymphe, 16.01.2008 13:36)
  12. bu ülke insanlarından "vatan haini" "bölücü" olarka bahsetmek, bu ülke insanının kimilerinin eylemlerini kınamak, yok saymak, kimilerini resmi ideolojiye uymadığı için aforoz etmek, etmeye çalışmak ne acı...
    bu ülke özgürlüklerin ülkesi olacaktır eninde sonunda
    (incebelii, 16.01.2008 14:16)
  13. dün akşam show tv muhabirinin röportaj alabilmek için peşinden koşturduğu devlet hastanesi görevlileridir. kör parmağım gözüne insanların peşinden koşturulması tuhafıma gitti. aslında kılık kıyafet yönetmeliği denilen matbu zımbırtının gereğini yerine getirmeyen yöneticinin peşinde koşturulmalıydı zannımca.
    diyelim ki hastayım ve acil servise getiriliyorum bir gece vakti. müdahale edilmesi gerekiyor fakat doktor türbanlı bir hanım. bu doktor için hipokrat , islam dininden çoook sonra sıralamada yer bulduğundan olsa gerek , hastalığıma müdahale etmeyecek , beni muayene etmeyecektir muhtemelen. çünkü inançları gereği erkek bedenine dokunması günahtır. ne de olsa o çalışan bir kadındır ve kaç nefsi vardı onların sekiz mi dokuz mu - siktiredin aslında bu herzeyi yumurtlayana sormak lazım - onların hangisine hakim olsun değil mi , bu yüzden doktor hanım beni sedyede bırakır , bende sedyede dinci erkek doktor gelene kadar beklerim. ya da az yukarda andığım imam gelir namazımı kıldırmaya. kim bilir belki de tanrı da dincidir , cennetine almaz beni.

burada anlatmak istediğim yobazlığın sonunun olmadığıdır.
    insanları giyiminden kuşamından ötürü yargılamak değil amacım , dinimizi aşağılamak derdinde de değilim.
    (albertkamuvicdanı, 16.01.2008 14:18 ~ 13.03.2008 09:27)
  14. 'iğne yapalım da geçsin devrinden', 'üfleyelim de geçsin' devrine. .
    akabinde 'hipokrat bugün yaşasaydı fehullahçı olurdu' geyiğine sardırma olayı.
    hadi hayırlısı.
    (metropolsalagi, 16.01.2008 14:34)
  15. laik düzeni türban zoruyla değiştirmeye teşebbüsten idam edilmeleri gereken doktorlardır. daha hafifi kurtarmaz.
    (küller, 16.01.2008 14:40)
  16. islam dininin birinci öncelikli konularındandır yardıma ihtiyacı olana el uzatmak, yardımcı olmak. (yanılıyorsam düzeltin, yanılmıyorsam dokunmayın çünkü bu yazı kopuk kopuk olacak en baştan söyleyeyim sonra söylemedi demeyin)

sağlık personeli olmak isteyen her kişi bu mesleğe adım atabilmek için öncelikle meslek liselerine (ebe, hemşire, laboratuvar teknisyeni) veya üniversitedeki ilgili bölüme girebilmek için bir sınavdan geçer. bu ister öss olsun ister oks, tercih başvuruları sırasında okulların yanlarında yıldız veya numara bulunur. bu yıldız veya numara bu okulların özel şartları olduğunu belli eder. (buraya kadar mutabıkız sanırım) sağlıkla ilgili bölümlerde işte o yıldızda şöyle yazar; bu meslek dalını seçecek olanlar o bölüme ait kılık kıyafet yönetmeliğini kabul etmiş demektir.

evet bu mesleği bu mesleğin kılık kıyafet yönetmeliğini kabul etmiş olarak seçersiniz. daha en baştan bu nettir. ben bilmiyordum, ben özgürüm, ben böyle istiyorum diyemezsiniz. o zaman bana da sorma hakkı doğar; o maddeleri okumadın mı? hiç hastaneyede mi gitmedin? bilmeden mi kabul ettin kardeşim bu mesleği? derim.

evet sağlıkçıyım. bilerek isteyerek severek seçtim mesleğimi. en başta kimse uyarmadı beni beyaz forma giyeceksin diye. çünkü daha çocukluğumdan itibaren biliyordum beyaz forma giyip kep takmam gerektiğini.

çok uzun süredir bu mesleğin içindeyim ve birde şu türbanlı doktor erkek hastaya dokunmaz, dokunmak istemez konusuna ben dokunmak istiyorum izninizle.

her cinsten, her mezhepten birçok doktorla birlikte çalıştım ama konu türbanlı doktor olduğu için buna değinicem. türbanlı doktorla da çalıştım. ama dinini ve mesleğinin durması/ bulunması gereken noktaları ayırt etmiş kişilerdi. işyerine girdiği andan itibaren türbanını çıkartır kimisi peruk takar kimisi başı açık devam ederdi mesaiye. birçoğu için başı açık doktordan daha yardım sever, daha atak ve başarılardı diyebilirim. çünkü daha öncede söylediğim gibi inancının ve mesleklerinin gerektirdiklerinin bilincinde olan insanlardı.

bir gün bir doktor hanımla sohbetimiz sırasında sordum;
    - bu sizin için zor olmuyor mu veya tereddütleriniz yok mu günahı konusunda.

bana gülümseyerek cevap verdi. - günah benim sevap benim. bir hastamın söyleyeceği 'allah razı olsun' kelimesini hiçbir şeye değişmem.
    (jassmine, 16.01.2008 14:44)
  17. cumhurbaşkanımızın başbakanımızın ve gani gani bakanlarımızın eşleri türban konusunda demokrasi, hak ve özgürlük dersi verirken devlet hastanesinde türbanlı birinden bahsetsek ne olur.. insana insan olduğu için değer vermekte miyiz yoksa insana kendinden olduğu için yakınlık göstermekte miyiz? genel hatlarıyla şu dönemi ele alırsak durum ortada. hastaneye işim düşmüş ve karşımda türbanlı bir bayanın testislerimin filmini çektiğini düşünüyorum.. peroni hastalığımın ya da varikosel gibi cinsel organıma yönelik yapılacak bir ameliyatın başında türbanlı birinin varlığı ne kadar akla yatkın? türbanlı biri beni yolda görse kafasını öne eğiyor, ya da yolunu değiştiriyor ki bu tiplere hasta yatağımda mı güvenicem ben? ya da sıkı sıkıya dinine bağlı birinin penisinizi avuçladığını düşününüz o zaman.. töbe töbe deyip günahlarının bağışlanması için benim penisimden tanrıya ulaşmanın hazcılığının(zenon felsefesinin) türbanlı bir doktorun gözünden olayın mantığına bakmak için fazla kasmaya gerek yok..
    (sadomasochistic, 16.01.2008 14:45)
  18. iki kardeşim ve onların eşleri doktor olduğu için çok yakından bildiğim bir konudur bu ve türbanlı doktor erkek hasta muayene eder, o günah değildir diyenlere kazın ayağının hiç te öyle olmadığını samimiyetle belirtmek isterim.

birlikte çalıştıkları doktor arkadaşlarını da rahatsız edecek talepler, ayrıcalıklar ile idare ediyor ve günü kurtarıyorlar.bu konuda kendilerine destek olmayanları dolaylı tehdite kadar da varıyor bu. adamını bulup rapor üstüne rapor alarak maaşını alanlar da var ayrıca.ispat etmek için her an her yere gizli kamera konması gerekiyor ve bu da mümkün değil ne yazık ki.
    (arapbebek, 16.01.2008 15:02)
  19. türkiye cumhuriyeti anayasasının vırt maddesinin zırt fıkrasına dayanan hede kanununa ek olarak getirilmiş kılık kıyafet yönetmeliğini delen bu insanları flame throwerlarla kovalayan canhıraş cumhuriyet bekçilerinin %8 inin adının devrim, %3 ünün deniz (erkek), %6 sının da deniz (kadın) (totalde %17) isimlerini taşıyor olmalarını da gereksiz bir istatistik olarak bildirmek isterim.
    (hector, 16.01.2008 15:18 ~ 15:21)
  20. kişiye göre değişen doğru yanlış kavramını bir kenara atarsak. suç işleyen kişidir.
    (gone with the sin, 17.01.2008 16:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil