konsolcuların çok methettiği, ilk kez oynayıp da "yok böyle birşey" dediğim oyun. çıkar çıkmaz telif haklarına saygısız bir insan olarak internetten indirdim, genelde konsol uyarlamaları pc'de bir sürü hata verir, sorun yaratır, bunun bilincinde oyunu yükledim. ancak hata vs. geçtim oyuna hayran kaldım. şu an aklıma gelen artıları ve eksileri şöyle bir sıralarsam,
artılar
muhteşem grafiklere rağmen, ortalama üstü bir bilgisayarda her özellik en yüksek seviyede, kasmadan oynanması.
inanılmaz dövüş ve aksiyon hareketleri ve bunların rahatça yapılabilmesi. (japonlar yapmış abi)
müzikler, ses efekleri, bölüm tasarımları, basit ama zevkli bulmacalar.
ilk açılıştaki nispeten uzun yükleme dışında, oyun boyunca neredeyse sıfır yükleme ekranı. (ki daha yeni
mass effect bitirmiş biri olarak, buradan mass effect yapımcılarına küfür ediyorum, dakikada bir yükleme ekranları için)
eksileri
klavye ile oynamak inanılmaz zor (gerçi bir süre sonra alışıyorsunuz ama gamepad şart)
kamera açıları çok rahatsız etmese de, bazen sorun yaratabiliyor.
alt+tab yapıp masaüstüne dönüp, tekrar oyuna döndüğünüzde bahsettiğim nispeten uzun yükleme ekranına gidiyorsunuz. (bunu gerçekten anlayamadım, sadece bende mi oluyor bilmiyorum ama var böyle birşey)
karakterlerin konuşmalarında ses az geliyor. (dmc 4 forumlarında da buna değinilmiş, 5+1 ses sistemleri ile ilgili bir problem, çözülmesi bekleniyor)
bu oyun için gerçekten uğraşılmış, mutlaka oynayın...