belki ilginizi çeker
  1. · madhuri dixit
  2. · shahrukh khan
  3. · aishwarya rai
gündem
  1. · boylumlama
  2. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  3. · google wave
  4. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · giyotine yolladılar gitmedim
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · no one there
  9. · outkast

devdas  

1. 2002 yapımı bir hint filmi. 22. istanbul film festivalinde de gösterilmiştir, ayrıca bollywood sinemasının en büyük bütçeyle çekilen filmi ünvanıyla ünlüdür. esas kızla cariyenin yaptığı dans sahnesine kesinlikle gözleri dışarı çıkararak bakmamız gereken bu yapıtın soundtrack'i ayrı bir özel. ayrıca ağlamaktan yalama olmak dumurunu yaşamanızı pek muhtemel kılıyor.
    (bortu bocuk, 13.12.2005 14:49)
  2. küçüklükten beri ailesi ile problemleri olan devdasın ingiltereden gelmesi ile başlıyor film. küçük yaşta deyim yerinde ise sürüldüğü ingiltereden 25 li yaşlarda dönen devdasın acıklı hikayesi. çocukluk aşkı paro ile kavuşamamaları olsun, devdasın tek damla içki içmez iken alkolik olması olsun, ölüme yakınken paroya kavuşamaması olsun tam bir arabesk film. izleyenler hareketli yerlerinde gülücükler atarken, ikilinin kavuşamaması bünyeyi çok etkiliyor ve mendil ıslatan dökülüyor gözlerden. kareografiler ise harika. müzikle uyumlu hareketler lan ben niye hindistanda yaşamıyorum dedirtiyor insana. ben fahişe rolündeki hanım kızın solosundaki bir hareketi çok beğendim ki ilgilenenlere hareketi gösterebilirim. bu arada bu film lan ben de böyle bir film sahnesi çekebilirim türünden şeytanlıklarda koymadı değil aklıma.
    (bkz: bollywood)
    (chixculub, 18.06.2006 21:32)
  3. shahrukh khan, madhuri dixit ve tabi ki esas bomba olarak aishwarya rai'nin oynadığı hint filmi. bunlar hakkaten oynamaktadır; bildiğiniz oynamak... film boyunca ara ara dans ederler, oldukları yerde dönerler, kaş-göz oynatırlar, kaşlarını kaldırıp hüzünlü hüzünlü bakarlar.

esas olarak bir aşk hikâyesi üzerine kurulu olan filmdeki kimi sahneler, duygusal filmlerden hoşlanmayan kişiler için dahi etkili olabiliyor. hele hele aishwarya rai'nin kul yapısı olmayan allah vergisi güzelliği de bu hüzünlü filme eklenince her sahnesi insanı büyülüyor. aynı dilber bir de dans ediyor ki... ifade edebilmek için kelimeler yetmiyor, filmi izlemek gerekiyor.

bugüne kadar yapılmış en kabarık bütçeli bollywood filmi olmasının yanısıra hint sinemasını avrupa'da popüler yapan en önemli filmlerden biridir; çekildiği sene cannes film festivali'nde özel gösterimi yapılmıştır.
    (eksiksizuyum, 18.06.2006 22:52)
  4. (chixculub, 02.10.2006 22:50)
  5. yapılmış en iyi bollywood filmidir. can sıkıntısına istinaden tv'de görülmüş izlenmiş ortalarında iyice kitlenilmiş sonlarına doğru gözyaşlarına hakim olunamamış bi filmdir. sanırım en çok bi aşk filmine bu kadar oturup hüngür hüngür ağlamışımdır son günlerde izlemek için kudurduğun ancak türkçe altyazısını geçtim ingilizcesine bile ulaşamdığım film olarak sinirimi bozmaktadır..
    (brit pop, 20.08.2007 16:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil