2003-2009 yılları arasında nba'ya damga vuran kadrosundaki çok önemli parçaları sırayla elden çıkarıp bugün itibarı ile bir devri kapatan takım.. gerçi bu yıla pek damga vurduğunu söyleyemeyiz, sezonu tatil havasında sürdürüp play off'larda da nakavt oldular..
doğuda 6 sene üst üste final oynayan o efsane kadro artık yok.. san antonio spurs ile beraber son yılların en istitkarlı ve en takım gibi oynayan takımdı detroit.. billups-hamilton-prince-rasheed-ben wallace..
2004'te şampiyon olan, 2005'te finalde
sas'a kaybeden(ki o yıl da kazansalardı kupayı şu an sas'da olan
hanedan ünvanını detroit alırdı), 2006'ta ise sezonu süpürüp miami'ye tostlamış takımdan bahsediyoruz.. ondan sonra başladı detroit'in düşüşü.. o dönemde potaltında tam bir canavar olan ben wallace'ı yollayıp önemli bir darbe yendi.. fakat yapı çok da bozulmadığından konferansta başarı devam etti 2007 ve 2008'de.. ve bu yıl joee dumars 2003 draftındakine yakın bir hata yaparak en önemli olan parçayı, guardı, billups'ı iverson'a değişti.. ne kadar iverson'ı sevmesemde önemli bir skorerdi fakat detroit kimyasına uygun değildi.. billups gibi topu paylaşan değil, isteyen bir oyuncuydu.. defans yapma olayına hiç değinmiyorum zaten.. hal böyle olunca takım önemli bir düşüş yaşadı, hocayla anlaşamayan iverson da sezonu erken kapayınca zaten play off'ta az olan şans sıfıra indi ve lebron detroit efsanesine tokadı vurdu..
bugün öğrendiğimize göre bu dönemde gerek hücüm gerek defansta takımın en kilit oyuncu olan rasheed wallace'la da yollar ayrıldı.. bu sezonu tamamen tatil havasında geçirdiğini gördük fakat iddalı bir takımı şampiyon yapabilecek kilit bir oyuncu olduğu da açık bana göre.. boston'da enfes işler yapacaktır..
evet, artık o efsaneden hamilton ve prince kaldı sadece fakat giden isimler kadar baskın değil bu isimler.. detroit'in yıllardır süregelen sistemi değişecek artık..
ben gordon ve
charlie villanueva ile anlaşılması bunun göstergesi.. fakat en azından düzgün bir koç lazım takıma.. geçen yılki hayal kırıklığından ders çıkarmıştır sanırım dumars efendi..
dumars demişken seneye takımı
lebron james'i katmak istediği bilinmekte ki lebron da büyük ihtimalle seneye ayrılacak cavs'tan.. bir kaç röpörtajında
the palace of auburn hills'i ve taraftarıyla atmosferini sevdiğini belirtti.. yani detroit'i seçme ihtimali de var.. fakat yeni alınan bu 2 oyuncuya verilen kontratlardan sonra seneye lebron'a istenilen ücret verilebilir mi bilemiyorum.. pek anlamam salary cap muhabbetlerinden..
bad boys'ta durumlar böyle.. umarım bu yılki havasından kurtulup eski günlerine yaklaşırlar bir an önce.. ama
sheed* gittikten sonra hafiften keyfim kaçmadı değil..
* yine de;
(bkz:
deeeeetroit basketbaaall)