bu temizlik ürünlerinin her bir farklı markası üzerindeki yazıları okudum da gördüğüm kadarıyla hepsinin formülü aynı. bir kimyagere sormuştum zamanında "nedir bu" diye. "özünde hepsi aynıdır ama o içinde mavi boncuk olanlar var işte fark oradan geliyor" demişti. uzmanı böyle diyor, ötesinden anlamam.
bir de bilen bilir, eskiden alo marka deterjanların içinden bilye çıkardı; küçük kutudan 10 tane, büyük kutudan 20 tane. onlarla oynardık tozun toprağın içinde. temizlikle ilgisi yoktu onların. hatta üstümüzü başımızı berbat ederdik de evimizdeki deterjan tüketimi üstel bir biçimde artardı. iyi bir pazarlama stratejisi...
ev hanımlarının hepsini karıştırıp mükemmel bi ürün oluşturmaya çalıştıkları temizlik malzemesi.
(bana bakın kimyager misiniz siz , 1 temizleyici neyinize yetmiyor diye azarlamak istiyorum o hatunları)
bulaşığından, çamaşırına, yüzey temizleyicisinden, yumuşatıcısına kadar hepsini almadan önce ve aldıktan sonra kafa estikçe koklama hastalığı olanlar var.* bi gün zararlı bi kimyasala denk gelip, koku alma yetilerini kaybedeceklerinden(kaybedeceğimden) korkuyorum. ama bu da bi bağımlılık nihayetinde, vazgeçilemiyor.