belki ilginizi çeker
  1. · destiny
  2. · bu şarkıyı yapan insan olamaz
  3. · resim
  4. · yeni türkü
  5. · dolunay
  6. · mine gökçe kırıkkanat
  7. · mine kırıkkanat
  8. · bir gün gece
  9. · ağlarken arkadan fon olabilecek şarkılar
  10. · yeni türkü nün müzik ve sanat yaptığı iddiası
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · domuz gribi
  4. · okan bayülgen
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · tasavvuf
  9. · siddharta

destina  

sayfa  / 2
  1. yeni türkü'nün seslendirdiği en nadide eserlerinden biridir.

dün gece sen uyurken ismini fısıldadım
    ve hayvanların korkunç öykülerini anlattım
    dün gece sen uyurken çiçeklere su verdim
    ve insanların korkunç öykülerini anlattım onlara
    dün gece sen uyurken yüreğim bir yıldız gibi bağlandı sana
    işte bu yüzden sırf bu yüzden yeni bir isim verdim sana
    dün gece sen uyurken yüreğim bir yıldız gibi bağlandı sana
    işte bu yüzden sırf bu yüzden yeni bir isim verdim sana
    sen öyle umarsız uyusanda bir köşede
    işte bu yüzden, sırf bu yüzden işte
    yaşamdan çok ölüme yakın olduğun için
    seni bu denli yıktıkları için
    yaşamımın gizini vereceğim sana
    (all of nothing, 21.03.2004 03:15 ~ 03:30)
  2. 17 mayıs gecesi ege üniversitesinde yeni türkü konserinde alkolün etkisiyle yaklaşık 1000 kişinin aynı anda komaya girdiği aşmış şarkı. *
    (bkz. bu şarkıyı yapan insan olamaz)
    (hepten aykırı, 19.05.2004 12:24)
  3. dolmuşta garip bir gece yolculuğu sırasında elleri avuçlarınızda başına omzunuza dayamış sevgilinizin sıcaklığı üstünüzdeyken rahatsız etmemek için mırıldanarak söylenen apayrı duygular taşıyan bir şarkı.
    (allah kızlara güvenseydi zar koymazdı, 02.01.2005 07:09)
  4. italyanca kökenli kader anlamı taşıyan kelime..yeni türkü'nün şarkısıyla anlamını yüceltmişti..
    (tutkuyakar, 03.03.2005 17:08)
  5. ağlatan bir yeni türkü şarkısı. resim ve dolunay ile ard arda dinlenmesi ağlama olasılığını arttırır.
    (vishnu, 02.10.2005 20:01)
  6. farsçada bir kadın adı.
    (ya hu, 10.10.2005 13:14)
  7. yaşamdan çok ölüme yakın olduğun için
    yaşamımın gizini vereceğim sana...
    gibi yürek burkan satırları bünyesinde barındıran,bir fahişeye yazıldığı söylenen,acılara gark ettiren yeni türkü şarkısı.
    (hera, 23.11.2005 23:50 ~ 24.11.2005 18:02)
  8. zamanında nükhet duru'nun da söylediği güzel şarkı
    (melony, 11.03.2007 20:50)
  9. lale müldür şiiridir..kadından şair olurun göstergesi olan şiirlerden biridir..
    (eleanor, 11.03.2007 20:58)
  10. (bkz: destiny)
    (tazmanya canavarı, 11.03.2007 21:02)
  11. sevdiğiniz ve sevildiğiniz halde sevgilinizi kaybettiyseniz dinlememeniz gerekir. dinlendiğinde insanı komaya sokar, depresyonun doruklarına çıkarır... ağlatır da ağlatır...
    yaşamayan bilemez...
    ben de çok sonraları öğrendim...
    (darkenfact, 11.05.2007 12:43)
  12. derya köroğlu'nun yorumculuğunun en üst düzeye çıktığı, insanı bunalımlardan bunalımlara sürüklemeye muktedir, her dinlediğimde tüylerimi ürperten yeni türkü şarkısı. sözleri lale müldür'e, müziği selim atakan'a aittir(saygılarımla,her ikisine de). dinleyip ağlanılasıdır.

"dün gece sen uyurken çiçeklere su verdim,
    ve insanların korkunç öykülerini anlattım onlara....."
    (epaminonda, 22.07.2007 14:48 ~ 19.01.2008 20:58)
  13. çeşitli anıları akla getiren ve bu sebeple çağrışımlar yaratan şarkı.

gece tüm karanlığıyla gökyüzünde zarafetini sunmuştu bize. karanlık olması onun saflığının simgesiydi. karanlıktı çünkü insanların korkunç yüzünü karanlığıyla kapatmaya çalışan şefkatli bir anne edasındaydı. sımsıkı sarmıştı tüm karanlığıyla insanları. yeryüzündeki kaosun tek nedeni canlıların uyuyup yeryüzünden kısa bir süreliğine çekilmesini ister gibi uyku tozunu döktü onların gözlerinin üstüne.

"dün gece sen uyurken ismini fısıldadım
    ve hayvanların korkunç öykülerini anlattım
    dün gece sen uyurken çiçeklere su verdim
    ve insanların korkunç öykülerini anlattım onlara"

bu sırada fark etti ki çabalarının hepsi boşunaydı. kötülüklerin ve iyiliklerin birleşimiyle ete bürünmüş insanlardı onlar. onlar için yazılmış bir öykünün masum oyuncuları tadında yaşıyorlardı aslında. doğduklarında o kadar beyazlardı ki... tecrübeler yüzlerini boyadı karaya. "kader" isimli bir oyunda başrol yarışı peşindeydi herkes. o yüzden yeni bir isim verdi onlara gece : "destina"

"dün gece sen uyurken yüreğim bir yıldız gibi bağlandı sana
    işte bu yüzden sırf bu yüzden yeni bir isim verdim sana"

koca bir sahnede tozların arasında bilgelik arayışında gerçeği arıyordu destina. doğrular vardı. çıkarlar, faydalar, zararlar, yanlışlar. acılar vardı. en çok acıyı oynarken canı yanıyordu destina'nın. ve seyirci gece en çok bu sahnede hakim olamıyordu kendine, gözyaşlarıyla ıslatıyordu toprağı. duyduğu toprak kokusuyla mutlu olan destina gülümsüyordu. gülümserken ne kadar da güzel oluyordu... bir yıldızdı destina ve her oyununda biraz daha profesyonel yapıyordu onu yuttuğu sahne tozu.

"dün gece sen uyurken yüreğim bir yıldız gibi bağlandı sana
    işte bu yüzden sırf bu yüzden yeni bir isim verdim sana, destina"

destina, umarsız görünmeye çalışsa da senaryolar yoruyordu onu. kimi zaman da acıtıyordu canını onun kontrolu dışında yazılan rolünü oynamak. rolüne sımsıkı bağlanmayı öylesine istedi ki korktu replikleri dışında bir şey söylemekten. oysa ne çok isterdi kendi hissettiklerini kelimelere dökmeyi. izin vermedi sahnenin kuralları ona. o da sadık bir oyuncu olarak kuralların dışına çıkamadı ama saatlerce ağladı gecenin karanlığında gidenlerin ardından. o kadar çok üzüldü ki kaçırdıkları için, işte bu yüzden, sırf bu yüzden, yaşamının gizini, adını, verdi ona koca sahne, teselli olsun diye.

"sen öyle umarsız uyusanda bir köşede
    yaşamımın gizini vereceğim sana"
    (nott, 29.05.2008 00:22 ~ 19.05.2009 04:10)
  14. bir yeni türkü şarkısı..çok farklı bir şarkı gerçekten,"işte bu yüzden sırf bu yüzden yeni bir isim verdim sana, destina"...

ulaşılmazlığın adı destina..
    (çirkin ördek yavrusunun torunu, 23.06.2008 12:50)
  15. şu an yarısına geldiğim ve oldukça beğendiğim, sürükleyici ve "doğru" ama gerçek olmayan mine g. kırıkkanat romanı. literatür yayınlarından.
    (bimekan, 31.10.2008 21:46)
  16. mine kırıtkanat'ın bu romanda yazılı her şey doğru, hiçbir şey gerçek değildir diye başladığı romanı bir solukta okunuyor. yazar dile çok hakim olmasına rağmen bitiş çizgisi yerine finiş çizgisi gibi kelime seçimleri beni şaşırttı doğrusu. ancak sınırsız hayal gücü ve post modern dokundurmaları kitabı okunmaya değer kılıyor.
    (gail, 04.12.2008 18:38)
  17. anne babanın şarkısı, doğacak kızımın müstakbel adı ve her şeye rağmen ayakta kalan aşkın sonsuz şarkısı.
    (karanlıkta, 12.02.2009 14:28)
  18. derya köroğlu'nun muhteşem yorumuna klasik sazların müthiş performansı eklenince ortaya yıkıcı bir şarkı çıkmış... günümüzde ortalıkta "ben şarkıcıyım, besteciyim" diye dolaşanların her anlamda feyz alması gereken eser...
    (gangster, 12.02.2009 14:35)
  19. sen öyle umarsız uyusanda bir köşede

bu kadar da gerçekçi şarkı sözleri bünyeye aniden giriş yapmamalıdır.

ps.herkes mi aynı yeri seviyor lan ?
    (dream endless, 19.03.2009 12:23 ~ 12:24)
  20. lale müldür' ün aşkı, acıyı bir kadına yakışır şekilde sözlere döktüğü şiirinin adı. bir hayat kadınına yazıldığı söylenen şiirin işte bu izlenimi veren yerlerinden biri;
    dün gece sen uyurken
    çiçeklere su verdim
    ve insanların korkunç
    öykülerini anlattım onlara
    (karyatid, 19.03.2009 12:29)
  21. ilerde bi kızım olursa ona vereceğim isim.
    (kızistemeyepowerpointsunumuilegitmek, 15.05.2009 16:44)
  22. mine kırıkkanat'ın, içerik açısından doyurucu, kurgu açısından çarpıcı, dil açısından parlak romanı. bir gün, gece'nin devamı, fakat kendi başına da bütünlüğü olan bir kitap. marmara depremi sonucu yok olmuş türkiye cumhuriyeti ve özellikle istanbul üzerine yoğunlaşan katolik,ortodoks ya da batı-rusya gerilimini romanlaştırırken, hem her yurtseverin içine balyoz gibi işleyecek betimlemeler yaparak, türkiye'nin yeterince önemsenmeyen sorunlarından biri olan deprem konusunda okurun irkilmesini sağlıyor yani aydın sorumluluğunu yerine getiriyor hem de etnosantrik bir bakış açısına sığınmadan (bu kitap, mesela metal fırtına gibi de yazılabilirdi) bir gün, gece'de sevdirdiği karakterleri daha da güçlendiriyor. çıtayı bu kadar yükseğe koyunca, bundan sonra roman yazmak kendisi için daha zor olacaktır.
    (replay, 02.06.2009 01:48 ~ 22:36)
  23. galata köprüsünün üstünden geçerken gözlerinizin önünde istanbul bütün haşmetiyle uzanmış,kulağınızda "destina".. uzaklara dalar gidersiniz..kaybettikleriniz,acılarınız,yıpranmışlıklarınız,yenilgileriniz gelir gözünüzün önüne ve insanın içini hayatın yorgunluğu kaplar adeta..
    (donungözüküyor benjamin, 16.06.2009 12:43)
  24. mine gökçe kırıkkanat'ın heyecanlı bir kurgu eseri. okunmadan önce bir gün gece isimli eseri de okunsa daha faydalıdır bünyelere.
    (kizilotesi, 13.07.2009 12:13)
  25. dan brown romanlarını okuduktan sonra baya tırt kalan eser.
    (kizilotesi, 06.08.2009 10:05)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil