telli telli parçasıyla çocukluk kahramanım olan küçükken bonus saçlarının içinde birilerinin yaşadığını düşlediğim yeni türkünün solisti ve grubun çoğu şarkısının yaratıcısı
abuk politikaları sayesinde yeni türkü'yü bir bahar şenliği grubuna indirgemiş olan zatımuhteremdir. stoktan harcamaktadır. deliler şarkısını artık katletmektedir, kendisi 1990'un deryası değildir artık. güzelim olmasa mektubun şarkısının artık olanca cılkını çıkarmıştır. kendisi en yakın zamanda ya dillere düşecek mükemmel parçalardan müteşekkil yeni bir yeni türkü albümü çıkarmalıdır ya bu diyardan gitmelidir.
son derece mütevazi, nazik insan.
çarşamba günü hayrabolu konserlerinden sonra sahnenin arkasına gittim ve aynen şöyle bir diyalog geçti aramızda.
ben(heyecandan kendi ismim dahil herşeyi unutmuş bulunmaktayım): merhabalar rahatsız ediyorum kusura bakmayın.
d.k: ehe yok canım ne demek.
ben: bugün sahnede çok iyiydiniz her zamanki gibi. ben sizin şarkılarınızla büyüdüm. penanızı rica edebilirmiyim acaba?
d.k: a dur bakayım nerde benim penalarım. biliyosun penalar çok pahaladır.
ben: ???( oha ne biçim pena o) (bkz: içimden)
d.k: ehe yok şaka yapıyorum canım al bakalım kıvırcık. çalıyor musun peki gitar?
ben: evet acizane çalıyoruz bir şeyler.
d.k: aferin çok çalış ama!
ben: tabi ki. çok teşekkür ederim. efsanesiniz.
d.k:efsane siz olucaksınız
yeni türkünün solistidir..fen liselidir..kaliteli şarkıların bestecisidir..mezun olduğu fen lisesinde de sevenleri vardır..mezun olduğu ilk öğretim okulunda konser verdiğini okuduğumda şaşırmama sebep olmuş düşündürmüştür..çünkü yıllardır 300 kişilik okul mevcuduyla idare desteği olmadan kendi çabalarıyla bişeyler yaratmaya çalışan öğrencilere bir kez olsun kulak vermemiş fen lisesinde küçük bir konser vermek için para talep etmiştir..yıllar öncesinin derya sı gibi şuan okuyan gençler defalarca ısrar etmelerine rağmen bir konseri hak etmeseler bile;tüm gerçekliğiyle;kazınmış isimleri,her parçasına gizlenmiş anıları yaşatan yorgun duvarların bir ziyareti hak etmemesi gariptir..
show tv'de yayınlanan ve az önce biten barış manço özel programında izlerken; ' ya iyice şaşırmış ya da her ne içiyorsa derhal rica edeyim de bana da tavsiye etsin!' dememi sağlamış bir zamanların kaliteli müzisyeni.
bir deep purple konseri öncesi yanına derya abi nidasıyla gittiğimde beni, yanındaki insanlara ve hiç tanışmıyormuş olmamıza rağmen kardeşi gibi karşılayan sıcak kanlı kişidir.
evlenmiş bir bağyanla. allah mesut etsin diyor eğer beni şuan okuyorsa kafamın ne kadar karışık olduğunu bildirmek istiyorum. bence murathan'a yanlış yaptı. ama bilemiyorum.
evlendiği haberini duydum da aklıma bir eski bir anı geldi. anekdot gibi hikaye.
bir genç, benim bir arkadaşımı taksime gezmeye çağırır. bunlar erkek. bir genç denen şahsın bir sevgilisi vardır. arkadaşımı dışarı çıkarabilmek için en bilindik teklifi yapar. gencin sevgilisinin taşş gibi bir arkadaşı vardır. onu da getircez der. e artık aralarında ne olursa. geri kalanı benim arkadaşın maharetli ellerine kalmıştır. arkadaş gencin teklifine he der. pek gönlü yoktur ama çıkmıştır artık taksim dolaylarına.
neyse efenim giderler bi bara. benim arkadaş felaket komik bir insan. maharetlidir yani. konuşmuş, güldürmüş, eğlendirmiş. oluru varmış yani... derken rekabet kurallarını aşan bir durum oluşmuş. derya köroğlu masaya gelmiş. kızla tanışmış. başlamış muhabbete. arkadaş, ikinci plana atılmış haliyle.
yıllarca murathan mungan'ın derya köroğlu'na yazdığı iddia edilen olmasa mektubun yüzünden taşş kızın derya köroğlu'nu tercih edebileceğini aklından bile geçirmez. gel gelelim, 10 dakika geçmeden derya körooğlu ve kızcaaz bardan ayrılırlar. benimki de genci ve sevgilisini bırakıp evine gider.
iki hafta sonra duyar ki sevgili olmuşlar derya ve taşş kız.
benim arkadaş, derya köroğlu'nun sevgilisini muhabbetiyle etkilediği anlardan ötürü hala haklı bir gurur içerisinde. ama içten içe de olmasa mektubunu hatırlayıp "allah allah, allah allah" diye söyleniyor.
o gri koskocaman bonus saçlarıyla rüyama girdikten sonra uzun bir süre yüzünü görmeye korktuğum yeni türkü vokali.. çocukluğuma indi adam resmen. hüeh..