belki ilginizi çeker
  1. · vize
  2. · kara kitap
  3. · sigara içirtici
  4. · 2038 yılı problemi
  5. · facebook a erişimin yasaklanması
  6. · 70
  7. · tasa
  8. · sevdanın rengi
  9. · ilkokul mezunu olup bok gibi para kazanmak
  10. · hüznümün sen yaşı
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · aylin aslım
  2. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  3. · prison brake
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · annenin gençlik fotoğrafları
  6. · author
  7. · ugg düşmanı ezik kızlar
  8. · erotik itiraf
  9. · gitme

dert  

1. üzüntü,sorun,kaygı...
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 04.11.2004 18:11)
  2. bazı bahar, bazı kış gibi
    gündüz hayal gibi gece düş gibi
    şahin pençesinde yavru kuş gibi
    çığırta çığırta yedi dert beni

not: yozgatlı bir şairmiş.
    (viola, 01.05.2005 14:15)
  3. saatler boyu sözlüğe giri yapılmaya sevkeden rahatsız edici kıymık
    (joel, 01.05.2005 14:17)
  4. yeryüzü yaratıldığından beri süregelen,dünya durdukça varlığını devam ettirecek, bitmeyen, tükenmeyen olgu.
    ademin de derdi vardı, elmayı yedi ve cennetten kovuldu. doktorlar artık çoğumuza abur cuburu bırak, meyve ye, mesela elma! diyorlar; çünkü mesela benim derdim kilom.
    (lightblue, 01.05.2005 14:26)
  5. mademki türksün systeme göster ürksün şarkısıyla takdiri hakeden grup
    (kensai, 09.01.2007 14:52)
  6. (bkz: tasa)
    (bkz: keder)
    (bkz: gam)
    yüklendikçe atılması güçlenen, insanın sırtında kambur gibi büyüyen ve ağırlaştıran...
    (kim olduğum önemli değil, 03.05.2007 14:09)
  7. ''anlattım derdimi, derdimden iğrendim
    dinledim başkalarının derdini, derdime imrendim''
    (jassmine, 05.06.2007 23:39)
  8. olmazsa olmaz, dert olmasa dermanın ne ehemmiyeti kalırdı...
    (leyl, 24.05.2008 03:15)
  9. para ve diğer maddi şeylerin tersine, paylaşıldıkça virüs gibi bulaşan, artan şey, sorun, sıkıntı. derdi yeri geldiğinde içimizde felç edip öldürmek, diğer insanların huzuru adına gerekli olabiliyor.
    (katip, 23.05.2009 22:39)
  10. herkeste vardır ve herkesinki daha büyüktür. dinlemesini bilmediğimizden başkalarına göre kendimizi daha dertli görürüz.

ben bugün buna şahit oldum. bir vize notum düşük geldiği için kendime olan sinirimden ağlamak üzereyken memleketten bi' arkadaş aradı. dinledim.

"derdim büyük, birşey diyeni sikerim" diye düşünüyorken arkadaşın derdinin alemi sikecek kadar büyük olduğunu farkettim. ben bir ders için yanarken adamın ailesi parçalanıyor. bayramdan birkaç gün önce arkadaş babasıyla kavga edip evi terkediyor. ben iki gün sonra aileme kavuşacağım için mutlu olurken arkadaş bayramda evinde olmayacak.

ben derdimi ona buna tavır yaparak, sağa sola söverek haykırabiliyorum. oysa kimisinin içine atmaktan ya da sadece birkaç kişiye açılmaktan başka seçeneği yok.

vakit geç olmasa telefon açıp anneme babama iyi ki varsınız demek istedim. tamam düşük not almam küçük bir sorun değil ama bazı şeylerin yanında bir hiç. kıytırık şeyleri takmamayı, takıp sağa sola trip atmamayı acaba ne zaman öğreniriz?
    (chawther, 25.11.2009 00:13)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil