dersten kalan tek kişi olmak   

adana çık aradan

1. yalnızlığa mahkum dışlanmış genç. tabii ders ile hiç alakası olmaması da bu durumda bir sebep olabilir
    (stocky2001, 02.02.2005 19:57)

2. zamanında "aradan çıksın diye" ahmet aydından aldığım türkçe 1 dersinde başıma gelen hadise.

(bkz: finale teslim ödevi yapmamak)
    (goyathlay, 02.02.2005 19:59)
  3. hocanın herkesi geçirdiği sınava nasıl olsa kalırım diye girmemek.
    (bulamadım, 12.12.2006 00:32)
  4. hoca bana takmıştı o yüzden bıraktı gibi bi bahaneyle çevredekilerin dırdırından kurtulabilinecek durum.
    hatta ardından gelmesi muhtemel niye koskoca sınıfta bi sana takmıştı sorusuna hocaya sınıfın ortasında ayar verdim de o yüzden şeklinde bi cevapla ortamdaki saygınlık mertebesi yükseltilebilir.
    (bkz: hocaya ayar vermek)
    (shotcrete, 12.12.2006 00:49)
  5. kişiye göre mal'lık ve ya cool'lukla açıklanabilecek durumdur .
    (hattori, 12.12.2006 01:12 ~ 01:12)
  6. hoca bana taktıabicim, sözünün en inandırıcı biçimde kullanılabileceği durum.
    (mgen, 12.12.2006 12:22)
  7. -abi hede hödö dersinden kalan varmı ya
    -yok ya bi kişi kaldı oda tam eşşek finalede girmemiş zaten,bide hocayla koridorda karşılaşınca adama omuz atmış.

şeklindeki diyaloglara konu olmaktır..
    (tye, 26.04.2007 10:49)
  8. itü de osmanlı tarihi adlı itb dersinde mehmet genç adlı hoca vasıtasıyla başıma gelmiş olan durumdur, ki bu derste dd, dc bile yoktu.

- mehmet bey şu ana kadar var mı bıraktığın talebe?
    - yok ya walla herkes geçerdi benim dersimden, ha dur duuuuuuurr, vardı bi tane haylaz. bu kadar da sorumsuzluk olmazki tarihini bilmiyo pezevenk.
    (mahone, 25.05.2007 02:32)
  9. yaz okulunda açılmaması artık kesinleşen o dersi alamamak ve okulun otomatik 1 yıl uzaması durumudur... acıdır... başkalarının salak gözüyle baktığına mı yanarsınız, okulun uzamasına mı, 1 ders için 1 sene okula gidip gelmeye mi üzüleceğinizi bilemezsiniz...
    (paleface, 25.05.2007 03:06)
  10. "dersten geçen tek kişi olmak"tan daha hayırlı bi durum.
    en azından arkadaşlar acımayla bakarlar, istediğin kadar not koparabilirsin milletten, ailene " bi tek ben kalmışım ya" deyip hocanın sana taktığına inandırabilirsin, böylece bundan sonra kalacağın dersler için kullanacağın "hoca bana taktı" bahanesinin inandırıcılığı artar. tek geçen olma durumundan çok farklı olarak " vay ibne, nasıl geçti lan? demek gizli gizli ders çalışıyormuş deyyus. çok kolpa adammış haa" gibi dedikodular yapılmaz arkandan. herkes canciğer dostun olur. beyle de güzel bi şeydir.
    (gitana, 07.09.2008 20:11)
  11. çok kötü bir durumdur
    hele eğer çok zor dersleri geçip de
    eşşeği bağlasan geçeceği dersten kalınca çok daha kötü oluyor ki ben bunu bu sene 2 dönemde de yaşadım malesef..
    allah düşmanımın başına vermesin diyebileceğim durumlardan biridir..
    (ceza aka keskinkılıç, 07.09.2008 20:18)
  12. herkes harıl harıl kopya çekerken sorularla uğraşmaktır bazen. bazense sınava bile girmemektir. bazen sınav sorularını önceden almamak, bazense hocanın ciddi ciddi takmasıdır...
    (robi ve cuma, 07.09.2008 20:28 ~ 20:29)