|
|
- yalnızlığa mahkum dışlanmış genç. tabii ders ile hiç alakası olmaması da bu durumda bir sebep olabilir
- zamanında "aradan çıksın diye" ahmet aydından aldığım türkçe 1 dersinde başıma gelen hadise.
(bkz: finale teslim ödevi yapmamak)
- hocanın herkesi geçirdiği sınava nasıl olsa kalırım diye girmemek.
- hoca bana takmıştı o yüzden bıraktı gibi bi bahaneyle çevredekilerin dırdırından kurtulabilinecek durum.
hatta ardından gelmesi muhtemel niye koskoca sınıfta bi sana takmıştı sorusuna hocaya sınıfın ortasında ayar verdim de o yüzden şeklinde bi cevapla ortamdaki saygınlık mertebesi yükseltilebilir.
(bkz: hocaya ayar vermek)
- kişiye göre mal'lık ve ya cool'lukla açıklanabilecek durumdur .
(hattori, 12.12.2006 01:12 ~ 01:12)
- hoca bana taktıabicim, sözünün en inandırıcı biçimde kullanılabileceği durum.
- -abi hede hödö dersinden kalan varmı ya
-yok ya bi kişi kaldı oda tam eşşek finalede girmemiş zaten,bide hocayla koridorda karşılaşınca adama omuz atmış.
şeklindeki diyaloglara konu olmaktır..
- itü de osmanlı tarihi adlı itb dersinde mehmet genç adlı hoca vasıtasıyla başıma gelmiş olan durumdur, ki bu derste dd, dc bile yoktu.
- mehmet bey şu ana kadar var mı bıraktığın talebe?
- yok ya walla herkes geçerdi benim dersimden, ha dur duuuuuuurr, vardı bi tane haylaz. bu kadar da sorumsuzluk olmazki tarihini bilmiyo pezevenk.
- yaz okulunda açılmaması artık kesinleşen o dersi alamamak ve okulun otomatik 1 yıl uzaması durumudur... acıdır... başkalarının salak gözüyle baktığına mı yanarsınız, okulun uzamasına mı, 1 ders için 1 sene okula gidip gelmeye mi üzüleceğinizi bilemezsiniz...
- "dersten geçen tek kişi olmak"tan daha hayırlı bi durum.
en azından arkadaşlar acımayla bakarlar, istediğin kadar not koparabilirsin milletten, ailene " bi tek ben kalmışım ya" deyip hocanın sana taktığına inandırabilirsin, böylece bundan sonra kalacağın dersler için kullanacağın "hoca bana taktı" bahanesinin inandırıcılığı artar. tek geçen olma durumundan çok farklı olarak " vay ibne, nasıl geçti lan? demek gizli gizli ders çalışıyormuş deyyus. çok kolpa adammış haa" gibi dedikodular yapılmaz arkandan. herkes canciğer dostun olur. beyle de güzel bi şeydir.
- çok kötü bir durumdur
hele eğer çok zor dersleri geçip de
eşşeği bağlasan geçeceği dersten kalınca çok daha kötü oluyor ki ben bunu bu sene 2 dönemde de yaşadım malesef..
allah düşmanımın başına vermesin diyebileceğim durumlardan biridir..
- herkes harıl harıl kopya çekerken sorularla uğraşmaktır bazen. bazense sınava bile girmemektir. bazen sınav sorularını önceden almamak, bazense hocanın ciddi ciddi takmasıdır...
|