belki ilginizi çeker
  1. · kapıyı çarpmakla çarpmamak arasındaki tereddüt
  2. · çocukların en deli çağı
  3. · dersten atılan öğrencinin kapıya hızla çarpması
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  3. · 100 opera
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · yaran diyaloglar
  7. · aklidengegorecelibikavramdir
  8. · fenerbahçe
  9. · oruçlunun ağız kokusu

dersten atılan öğrencinin kapıyı hızla çarpması  

sayfa  / 3
  1. (bkz: artistlik)
    (bkz: çocukların en deli çağı)
    (bkz: ergenlik)
    (selenikom, 05.12.2005 19:38)
  2. adettendir.
    fakat mutlaka bir öncesi olan harekettir bu. "ben mii?? hocam ya.. ya.. alla allaa... ya hocam iyi misiniz ya, ne alaka yaa??" tarzında çok 'yaa' lı cümleler seri bir şekilde ağızdan çıkarılır.

eğer hoca yumuşak bir bayansa "e ama dersin başından beri gözüm sende, ayıp denen biş....bıdı bıdı.." şeklinde gayet ikna edilebilir bir tepki verebilir ve haşere kişi derste kalır, kapıyı çarpmaya da gerek kalmaz. ha düzeni bozmaya devam eder mi? eder, o ayrı.

eğer hoca sert bir hocaysa "lütfen dışarı çıkar mısın? hala konuşuyosun bir de yaa!! bu ne ahlaksızlık, bu ne..." tarzında gayet katı bir tutum sergileyebilir ve zaten lafın yarısında kapıya doğru yönelinmiştir. en üstteki girimize refer eder, kapıya ulaştıktan sonra neler yapılabileceğini anlarız. bahsettiğimiz hoca yüzünden en fazla müdür muaviniyle bir beş dakika muhabbet etmek zorunda kalırız, daha fazlasının yaşanması muhtemel değildir.

fakaat! eğer hocamız çok sert bir erkek hocaysa ** bu hareketi yaparken iki kere düşünülmelidir. zira bu hocalar kitabı fırlatıp, çıkan öğrencinin peşinden koşup, ders esnasında gayet boş, sessiz, hüzün yüklü bir halde olan koridorlara şenlikli yumruklarla ve egzotik tekmelerle renk katabilirler. hatta şok içinde sessiz sessiz beklemekte olan sınıfta "ahh anam vurmayın hocam..ehüü.." sesleri yankılanırsa durum daha beterdir.
    kapı resmen vuranın kıçına kaçmıştır.
    (ninca, 05.12.2005 20:47 ~ 20:48)
  3. "tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış" dedirten durum.
    (ubiquitous, 06.12.2005 08:15)
  4. dersten atılan öğrenciye hocanın hızla çarpmasından iyidir.ama hiçbir yararı yoktur.zira olan bir avuç karizmanızı yemiştir hoca.sınıftan atılmışsınızdır.ister hoplaya zıplaya çıkın , ister kapıyı alın götürün ne farkeder.herkes içerde siz dışarıdasınız.ama yapan kişiyi rahatlatır.intikam aldığını sanmasına neden olur.
    (fakespeare, 06.12.2005 10:48)
  5. transcripte f olarak geri döner.
    (assyrian, 09.06.2006 03:44)
  6. (bkz: amına korum)
    (mero, 09.06.2006 04:34)
  7. siz kapıyı çarptıktan sonra sınıftaki diğer öğrencilerin 'hocam artiss yaa baksanıza nasıda çarptı' diyerek hocayı gaza getirmesiyle ve hocanında gazı yiyerek sizi bırakmasıyla sonuçlanabilecek olaydır.
    (tye, 02.05.2007 21:12)
  8. hoca sen büyüksün ama ben senden de büyüğüm ifadesidir
    (reut, 02.05.2007 21:19)
  9. "kovulmadım, ben istifa ediyorum" un okul versiyonu
    (ipso facto, 02.05.2007 22:04)
  10. eğer lisede yapılıyorsa ergenliğe vererek kabullenilecek davranış. gel gelelim 25 yaşına gelmiş, koskoca adam üniversitede bunu yapıyorsa bir sorun vardır. madem o kadar delikanlısın çık hocanın karşısına dök eteğindeki taşları, ne diyeceksen de, ondan sonra bas git. heee ama o kadar delikanlı değilsen, hatalı olduğunu sen de biliyorsan, yoklama için derse girdiğin halde atılırken, yoklama alınmasını eleştirecek iki kelam edemiyorsan zaten senden adam olmaz, anca kapıyı çarpıp kuru gürültü yaparsın.
    (bokakonansinek, 02.05.2007 22:09)
  11. bu tür eylemler daha sonra öğrencinin elinde fena halde patlamaya müsait eylemlerdir.kapının çarpma hızını iyi ayarlamak lazım.
    (poisontendre, 02.05.2007 22:10)
  12. sonradan pişman olabileceği bir harekettir.
    (zinzoline, 02.05.2007 22:32)
  13. dersten atılan öğrencinin kapıyı hızla çarpması ve sınıfta oluşan sessizlik.hemen akabinde öğrencinin kapıyı tekrar açarak hocadan kapının hızlı çarpılmasından dolayı özür dilemesi ve de tekrar kapıyı hızlı çarpması olarakta devam edebilecek eylem.
    (pqwer26, 02.05.2007 22:33)
  14. hem suçlu hem güçlü deriz biz ona
    (yusufcuk, 02.05.2007 22:52)
  15. (bkz: bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla)
    (anthrax, 02.05.2007 23:38)
  16. (bkz: sikerler)
    (diazepam, 14.04.2008 11:27)
  17. (bkz: sinsice olmaz gidişim kapıyı çarpar giderim)
    (easy company, 14.04.2008 13:48)
  18. okuldan da atılmak istediğinin göstergesidir.
    (asphodel, 14.04.2008 14:22)
  19. -hoca: (sakince)davut, oğlum konuşma artık
    -davut:(bir öncaki gün kurtlar vadisini izlemiş bir edayla) konuşşşmuiyorruz ki hocaaa
    -hoca:(sinirlenir) benimle doğru konuş terbiyesiz herif
    -davut: ben mi konuştum sanki yaa, ataberk konuşuyo demindendir
    -hoca: çık dışarı davut
    -davut: çıkalım bakalımm (ataberk e bakarak vepermeğını sallayarak tehditkar) tenefüste azını yüzünü s.kicem oğlum senin (der ve gider. kapı bir hışımla kapanmıştır, ataberk yusuf yusuftur)

ataberk şeker adamdı, kopya filan verirdi bana yazılılarda. tenefüste ataberk i s.kmeye gelen davut u ben engelledim, bu sefer bana artislik yapan davut'a bi koymuşum var ya amele sümüğü gibi tahtaya yapıştı yeminlen diyorum. sonra akıllı oldu bu davut, o kapı vurarak çıkmalar filan da sona erdi. kaba kuvvetle çözülemeyecek şey yok, sağol kurtlan vadisi.
    (yaqui, 14.04.2008 14:28 ~ 15:00)
  20. (bkz: disiplin cezası)
    (billy, 14.04.2008 14:40)
  21. "son bi artizliğimi yapayım da öyle çıkayım,nası olsa kovulduk artık" hareketidir.hareketi yiyen hocaların ifadesi hep aynı mıdır yoksa şimdi ben düşününce bana mı öyle gelmiştir?..böyle bi "teerbiyesiz nolcak"la "rezil olduk la napsam geri çağırıp bi posta daha azarlayıp karizmayı doğrultsam mı" arası bi bakış..çok acınası bi bakıştır bu,acırım işte bu bakıştan sonra hocaya.içimden yanına gidip pis, yardakçı öğrenci gibi omzuna vurup "takma be hocam gençtir boşver" demek, avutmak gelir kendisini.ha yapar mıyım?yok artık.

yapmayın la yazıktır, çarpmayın hocanın suratına kapıyı.
    (koalamsı, 05.05.2008 03:24)
  22. çıksın da nasıl çıkarsa çıksın denileceği için öğretmeni hiç ilgilendirmeyen davranış biçimidir.
    (punica, 27.08.2008 13:35)
  23. kızlara alternatif şekil yapma metodudur.
    (tavernaci, 27.08.2008 21:40)
  24. eğer hoca soğuk kanlı seri katil ayarındaysa bunu yapan öğrenci harbi cesurdur ama muhtemelen aptaldır da
    (kızlaragösterilenpulkoleksiyonu, 27.08.2008 21:49 ~ 21:49)
  25. hocayla kavga edemeyeceği için tepkisini kapı ile gösteren öğrenci davranışı. hocaya "amuğa koyum" demek yemez. gururu ezilip büzülen ergen çocuk "sana yenilmedim" demek istemektedir.
    ben lisedeyken böyle bir olay yaşamıştık. arkadaş sınıftan atılmış, sonra kapıyı çarpmıştı. hoca öğrenciyi geri çağırıp kapıyı yavaşça kapamasını istedi. arkadaş göt oldu. o yüzden dikkat etmek lazım.
    (tangerine, 27.08.2008 22:05)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil