soylenen futbolcu isminin son harfi ile başka bir futbolcu ismi söylemek şeklinde devam eden oyun bu türe örnektir. eğer bilinmeyen bir futbolcu ise oynadığı kulüp ve mevkinin ek bilgi olarak belirtilmesi gerekilir.
hocayı dumur etmece
biz sınıfça çok başarılıydık. üç leşimiz var.
edit:seri eksi oy veren ibne, siz öğretmen misiniz canım?
ders:sanat tarihi
oyun:resimdeki eseri bilmece
resim:mukarnaslı taç kapı(aynı karede beyaz minibüs)
cevap:kayseri hunat hatun kulliyesi.
resim:bir caminin ön cemaat revakından(aynı karede beyaz elbiseli şişko adam)
cevap:sultan ahmet cami.
not:bu soruların cevabında üst dönemlerden faydalanmıştır.
hocanın sözü:bu resimleri ellerimle çektim.
öğrenciler:eyvallah hocam.
bir ders içinde yoldan geçen arabaları sayma oyunu, renklerine göre ayırırdık bide biz 3 sarı 8 siyah geçti felan diye..
eğer iki tarafta da
psp varsa,
ad hocözelliği sayesinde tekken ,pes veya worms oynamak mümkündür hatta oldukça zevklidir.
derste oynanan oyunlar literatürüne kreatif yaklaşımlar sergilemiş biri olarak, bir kaç örnek vermek istiyorum:
bunlardan ilki hugo..ortaokul çağında güzide bir kanalımızda yarıştırılan hugonun masaüstü versiyonunu yaparak, sanırım arkadaşlar arasında komiklik unsuru olmuştum. hugonun tırmandığı dağı sen çiz oturup kağıda, hendekleri , sağa kaçıp altın topladığın yerleri falan, kağıdın üstüne de oklar çiz, sağ sol, aynen telefon tuşu hesabı, yaz üstüne 5,6 diye. oyunun icrası da aynen şu şekilde cereyan ediyordu: kurşun kalemle ben çizerek dağda gitmeye başlıyorum, hendek falan gelirsede oynayan vatandaş, kağıttaki 5,6 neyse tuşa basıp biiipppp diyor, ona göre atlatıyorum. sonunda dövüşmek de işin diğer bir komik yanı, oynayan vatandaş kendini o kadar kaptırmış ki oyuna, düştün öldün dediğinde birde kabullenmeme durumu söz konusu olayda..vay efendim düştün, düşmedim yumruklaşma sonunda da..hala aklıma gelir gülerim.
diğer bir geliştirdiğim güzide oyun: okul sırası golfü. bu iş öncelikle kendinden ortasında delik olan bir sıraya denk gelmemle başlamıştı. sakızdan yaptığımız ufak bir top ile kurşun kalemle, deliğe sokmaya çalışılarak oynanan basit bir oyun. öndeki sıradakiler bir takım olur iki kişi, onlara karşı bizim takım, sıra ile dört kişi vurarak en önce deliğe topu sokmaya çalışır. düşünsenize öğretmen orada ders anlatmaya çalışırken, tipler arkalarını dönüp dönüp vuruş yapıyorlar. bu oyun öyle güzel tuttu ki, bizim delikli masadan başka olmayınca, diğer oynamak isteyenler kendi sıralarını deldiler..hey gidi günler hey..
(kabus, 07.08.2008 10:30)
(bkz:
satranç)
nasıl yakalandığımı halen çözebilmiş değilim.
bildiğin satranç, hem de hocanın gözünün içine baka baka. bir-ikisi kızardı ama her hocanın dersinde oynardık. ama daha eğlencelisi biyoloji hocamız her ''efendime söyleyim'' dediğinde kağıda bir çentik atıp gülmekti.
hatrladığım en güzide oyunlardandı amiral battı kağıda çizilmek suretiyle oynanmaya başlanırdı ve her seferinde hocaya yakalanılırdı.
birde ilkokulda oynanan dünya haritasından şehir bulmacalarımız vardı.sosyal bilgiler dersini eğlenceli hale getirirdik.bu yaşıma kadar öğrendiğim coğrafya bilgilerimde o surette kaldı zaten.
sos. büyük boy
kareli defter kağıdıyla oynanan
sos oyununun tadına doyum olmaz. ufak bir
hata, tüm kağıdı kaplayacak sayıda
sos yapılmasıyla sonuçlanabilir
*.
(bkz:
yaşasın kötülük)
bizde derste 6-7 arkadaş toplanır telefonların bluetooth özelliği açılır ve zamanında ateride oynadığımız bomberman oyununu oynamaya başlardık.yahu bu hoca ne yapar,hiç mi anlamaz diceksiniz.... bizde hocasına göre oynardık.....
telefonun bluetooth özelliğini açarak,arkadaşlarla futbol veya basketbol oyunları oynamak.devir değişti tabi,orta okulda satranç,parayla parmak futbolu,sos falan oynardık.lisedeyse telefonla oynuyoruz.
kız arkadaşlarımızla oynamaktan asla bıkmayacağımız bakıyım bacağının üst kısmına iki parmağımla iki yanından baskı yaparsam huylandırabiliyor muyum, sonrası malum.
kar topu.
eğer ki 30 yılda bir kar yağan bir yerdeyseniz
* eşşeğin şeyine su kaçırma raddesinde bu tip aktiviteler olabiliyor. torbalara kar doldurup hocanın arkasını döndüğü anı kollayarak arkadaşı şişleme amaçlı oyun. akabinde arkadaşlardan birinin torbasının çalınıp, arkadaşın derste "hocam karımı çalmışlar, bi torba karım vardı benim, karım da karım" diye çemkirmesi oyunun sonunu getirdi tabi.