derste her şeye atlayan tipler   

adana çık aradan

1. her sınıfta mutlaka birkaç tane vardır bu elemanlardan, ya yalakalık yaparlar ya da bilgilerinin çok fazla olduğunu hocaya göstermek isterler...
    (edinburgh, 24.03.2004 15:41)

2. "lamer" olarak adlandırıp her fırsatta dalga geçtiğimiz lamerler...
    (berti, 24.03.2004 21:25)
  3. çok şey bildiklerini kanıtlamak isteyip aslında hiçbir şey bilmedikleri ortaya çıkınca herkesin ters ters baktığı ve sinir olduğu insan topluluğu
    (athelas, 24.03.2004 21:56)
  4. kefal, sazan veya lapin sıfatlı insan grubu.
    (qwerty, 24.03.2004 22:01)
  5. matematik dersinde kekleyerek öç aldığım vize notunu 87 den 37 ye düşürerek söylediğim ve yüreğine indirdikten sonra derste hocaya feryadını zevkle dinlediğim elemanın bulunduğu küme
    (o ders)
    eleman: hocam ama çok puan kırıyorsunuz neden çok puan kırıyorsunuz?
    hoca: tamam kağıdına bakalım gel ofisime
    ..........(5 dk sonra)..................
    eleman: hocam sonucun birimini yazmayınca çok puan kırıyorsunuz değil mi?
    hoca: bak bunu hiç düşünmemiştim.aferin sana.
    (knightcoder, 24.03.2004 22:33)
  6. (bkz. örtmenim)
    (mavio, 19.04.2004 22:13)
  7. üniversitede sözlü notu olmadığının hatırlatılması gerekilen lavunyalar ordusu
    (jamal, 19.04.2004 22:21)
  8. sene sonunda hocaların yakalarına kırmızı kurdele takacağını sanan, böyle bi hadise yok arkadaşım diye belirtmemize rağmen başarılarını kıskandığımız için yalan söylediğimizi zanneden tipler
    (juda, 19.04.2004 22:50 ~ 01.07.2004 16:03)
  9. dikkat çekmeye çalışan imitasyon zeka küpleridir. genelde tek kullanımlık ömürleri, ciddi surat ifadeleri, tahtaya bakan çakmak gözleri ve hocanın her dediğine onaylama hareketi yapan kahrolası kafaları ile bir bütün, diz boyu bir rezillik. -gözlük pakete dahil değildir. ama tedarik edilirse fazladan karizma puanı kazandırabilir-

gereksiz şovların üstadı olmak erdem sayılmaz, işte onlara verilmemiş eksik bilgi de bu. örneklemeden olur mu?

***model 1*** uzmanlık alanı: "soruyu en hızlı ben çözerim"

hoca derse biraz değindikten sonra konuyu kavratma amaçlı bi iki örnekle ortamı ısındırır. amaç hocanın çözümünü görmek, kavramak, tek tek yolları akla koymak olsa da, götüne carrera motoru kaçmış dingil, 0,54 salisede soruyu çözer ve anı kollar, soteye yatar.

- .... sonra buradan x i çekiyoruz, y de yanlız kaldığına göre cevap...
    + 45/86 hocam!
    -aaeee evet arkadaşımızın da dediği gibi 45/86 çıkıyor.

***model 2*** uzmanlık alanı: "aaa ben görmemişim hocam"

allah'ın lütfu bu ya, her insan eşit kapasitede yaratılmıyor, eşit kondisyona ve beceriye kadir olamıyor. ama blöf bütün bu dengeleri alt üst etmeye yarayabilen yüzyıl taktiği. yani elinde ne kart olduğu sana bağlı hesabı. bu model biraz safa yatar. salağım ama çakallık bende tripleri içinde gizlidir. yerim seni...

- dediğim gibi eğimi hesapladıktan sonra formülde yerine koyuyoruz. 3x - 6y= 23 - 10a + b de değerleri yerine koyarsak....
    +(kafasını sorudan yeni kaldırıyormuş imajı yaratarak sorrr) hocam eğim 3 çıkıyor değil mi?
    -evet az önce çıkarmıştık (tahtada arkasında kalan bölümü gösteriyor).

***model 3*** uzmanlık alanı: "şurası da şöyle olacaktı"

mükemmeliyetçi olmak bazen kanına işlemiş olabilir insanın, bunu anlarım. bu modelimiz genelde gereksiz işlemleri hocaya hatırlatmak ve prosedür adamcığını sınıfta oynamak için gelmiştir. hala boşuna oksijen tükettiğine dair inancım sağlam.

- ....zaten burdan sonra işlem kendiliğinden geliyor. evet, 3x3 den 9 eşittir 6 y ise y yi buradan 9/6 buluruz.
    + hocam cevap 3/2 değil mi?
    - evet. aynı şeyi bulduk zaten biz de...
    + sadeleştirmemiz gerekmez mi hocam?
    - (inna sabirin)...

ince çorabın içine sıçıp ağzına ağzına vurasım* bu anlarda gelir, daralırım.
    (coban, 19.09.2006 22:22 ~ 20.09.2006 17:37)
  10. atlamak istedikten sonra zeki olmasına da gerek olmayan tipler

(bkz: @908095)
    (abece, 19.09.2006 22:51)
  11. bolca vardır bu tiplerden bide bi kaç türdür bunlar:
    1- bi bok bilmeyip ve anlaması kıt olup herbişeyi sormak için atlayan tipler--> hatta bunlar hocanın o an cevapladığı şeyi tekrar sorabilirler
    2- yalakalık olsun diye herşeye atlayan tipler--> o ne? bu bilmemne mi? hede hödö... ben yaparım ben alırım... bara gitcez hocam sizde gelin...(bkz: ben bugün bunu gördüm)
    3-çok bişey bildiğini sanarak herşeye atlayan tipler--> aslında bunlarda bişey bilmezler bozulup otururlar ama aynı eylemlere devam...

edit: evet ben bunu yazma gereği duydum buraya bugün yaşadım. bu tipleri sayıylamı veriyolar benim başıma ya...
    kh:kadavramı hocamı her neyse ondan, dhşat:derste herşeye atlayan tip

kh:kitabımda hata bulursanız bana söyleyin ki düzeltebliyim.
    --dhşat dururmu illa atlamalıdır bişeye sayfalar çevrilir uğraşılır hata bulunur...
    dhşat:örtminiiimm(ne örtminiimmi ilkokuldamı kaldın sen ya) hata buldum.
    kh:söyle kızım
    dhşat: ingilizcede büyük harf "i" olmaz "ı" yazılır...
    --!??!!?..
    (karışmasınkimselerbana, 19.09.2006 23:18 ~ 20.09.2006 18:28)
  12. hocanın her dediği şeye "hocam ben bi kitap okumuştum böle bir şey diyordu bik bik bik" tarzı ondan bundan arak, kendinine bile ait olmayan, sadece kitap okuduğunu belli etmeye yarayan laflarıyla dersi ortalama yarım saat uzatırlar bir de bu insancıklar.
    kafasına arkadan silgi atarak susturmak mümkün.
    (bulamadım, 01.04.2007 17:38)
  13. bunlar cevabı bildikleri halde sorarlar. amaç ortadadır: hocadan bir aferin almak, hocanın gözünde değerinin yükselmesini sağlamak.

- hocam einstein'in atom modeline göre xxx=asdasdmşl miydi?
    +evet aferin.
    (damned, 01.04.2007 17:42)
  14. kendisi sınıfa sıçan öğrenci ile de ilişkili olup,
    (bkz: @1264854)
    (pandalari koruyalim, 01.04.2007 18:07)
  15. söyledikleri şey yanlış çıkınca, benzer tepkiler veren ilginç kişilerdir.yanlışlarını neden yaptıkları çok merak ediliyormuşcasına hemen açıklayıverirer.

-hocam 46,430 mu sorunun cevabı??
    +hayır, 23,215..
    -aah..pardon hocam ben ikiye bölmeyi unutmuşum..

"sazan, soruyu birkaç salisede çözeceğine adam gibi kontrol etseydin..ayrıca bize ne ikiye bölmeyi unuttuysan..bu bilginin hocaya veya sınıfa bir yararı var mı? neden atlıyorsun? otur düşün neden bölmedim diye..angut seni.." şeklinde bir düşünce akıldan geçer ki, bu kişiye karşı oluşan nefretin yoğun bir biçimde düşüncelere dökülmesidir, çok sinirlenilmişse kısık bir sesle de ifade edilebilir...
    (hipopotam, 01.04.2007 19:57)
  16. (bkz: sazan)
    (cthulhu, 01.04.2007 20:02)
  17. hocanın her sorduğuna bir gazla atlayan ve konuşurken arada sırada etrafına bakan , arkadaşlarının tepkisini ölçen ve söylediği her cümleye onay bekleyen gereksiz gaz tiplerdir.
    (hplovecraft, 01.04.2007 20:07)
  18. bir de bunlar hocayla devamlı göz göze gelip, her cümlede hocayı onaylama amaçlı "hı hı!" deyip kafa sallarlar.
    (tamamenkisisel, 01.04.2007 22:42)
  19. anfide 100 kişilik sınıfta bundan iki tane varsa kalan 98'inin nefretini bir çırpıda kazanabilecek yegane insanlar bunlardır. "bre çift dingilli as 900 sus iki dakika" diye bağırası gelir insanın.

ot bok bütün formülleri de bilirler. hoca göt dese direk eğimini hesaplarlar koca koca denklemler yazarak. tamam şirin şeyler sizi anlıyorum, çalışkan, akıllı çocuklarsınız ama ben bu dersi hocadan dinlemeye geldim sizden değil!

ayrıca deu iibf'de bulunanlarına buradan selam ederim!

(bkz: ibne)
    (tazmanya canavarı, 03.04.2007 14:47 ~ 14:48)
  20. arabaların önüne konan, kafası boşta köpekler gibi; dersten önce enseleri ittirilen , değişmeyen ivmeyle kafalarını sallayan kişilerle aynı tiplerdir.
    (mei, 23.04.2007 00:25)
  21. dersane zamanlarında bazı mat 2 sorularını 3 saniye içinde çözebilen(!) örneklerinin bulunduğu öğrenci kategorisi.
    (ıgetbored, 19.08.2007 11:55)
  22. "kızım bi çeneni kapat"diye ikaz edildiğinde-ki bu evreye kadar oldukça küfür yemiştir bu kız-
    "ay napiyim derste canım sıkılıyor hocaya sarmazsam" diye tepki vermiş bir insanımsıya sahip topluluk
    (bkz: ölür müsün öldürür müsün)
    (kaskate, 19.08.2007 13:39 ~ 13:40)