gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · öğretmenler günü
  3. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  4. · giyotine yolladılar gitmedim
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · aşk
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · izmir
  9. · mini etek

dersi sınavda öğrenmek  

1. kopya çekerek çok kolay yapabileceğiniz bir iştir. hiç unutmam ilkokul hocamın bir sözü vardı: "kopya en iyi öğrenme yoludur".

bunun yanında eğer sınav süreniz uzun ise ve ders notlarını açabiliyorsanız sonuna kadar yaptığınız işi tanımlayan cümledir. misal sınavın yarısında notları inceleyip,analiz edersiniz. kalan yarısında ise örnek soruları sınav soruları ile uyuşturursunuz. işte size mis gibi bir öğrenme yöntemi..

(bkz: ben yaptım oldu)
    (ben de öyle biliyordum, 02.06.2006 03:17)
  2. yumurta kapıya sıkışınca beynin çalışma kapatisesinin kendini aştığının göstergesidir.misal şahsım autocad denen mereti vizenin ilk 10 dakikasında öğrenmiş ve bu bilgileriyle hem vizeden hem finalden başarılı notlar almıştır.
    tabi her derste bunu denemek çok da hoş olmayabilir.
    (crimsonspider, 02.06.2006 03:55)
  3. open-book tabir edilen sınavlara çalışmamak suretiyle gerçekleştirilebilen, hatta ve hatta gerçekleştirilmek zorunda kalınan eylem. önce kitabın sayfaları karıştırılır, soruyla ilgili bölüm bulunur, mümkünse örnek soru üzerinden benzetmeye çalışılır, örnek yoksa asistan kafalanmaya çalışılır, ondan da tık yoksa iş başa düşer, biraz kafa patlatılır, formüller sıralanır, doğaçlama bir çözüm çıkar ortaya ve genellikle doğrudur da. ancak tavsiye edilmez, çünkü garantisi yoktur, bütün sınav boyunca kitap karıştırma olasılığı da mevcuttur, tecrübeyle sabittir..
    (the nova, 02.06.2006 04:53)
  4. core sınav sistemi ile çok iyi yapılan eylem.
    (sweetzoejane, 02.06.2006 17:24)
  5. lisede, kitapla girilen kompozisyon sınavlarının vazgeçilmezidir.
    (nighttimebird, 02.06.2006 18:09)
  6. eğer sınav ayşe bilge ışık'ın bir sınavıysa çok doğal olabilen bir durumdur.
    (mazzo, 02.06.2006 18:14 ~ 18:15)
  7. yazarak çalışma işlemini, kopya yazmayla gerçekleştiren kişinin hızlıca başlığa göre kağıda kopyaları yazıp,sınavda aynı cümle olmasın diye, anlayarak yazdığını okuyup değiştirmesi ve zamanı kalırsa sınav kağıdına yazdığı cümleleri de kontrol etmesiyle sınavda öğrenmenin alasının gerçekleşeceği derstir.
    (su kusu, 10.02.2009 16:22)
  8. bunu yapan "bu sınava bi daha girsem 100 alırım" da dedi.
    (escaflowne, 10.02.2009 16:32)
  9. kitap, ders notu ve sözlüğün serbest olmasından kaynaklanan anlamsız bir özgüvenin hakim olduğu sınavlarda ortaya çıkan durumdur. arkadaşlar birbirlerini 'yaa herşey serbest, 100 bile alınır, okumaya bile gerek yok' şeklindeki klişelerle motive etmeye çalışır. acı gerçekle sınavın son dakikalarında yüzleşilir. zira tam konuyu anlamaya başlamışken asistanın 'herkes kalemleri bıraksın' uyarısı ile aniden irkilirsiniz.
    (yazdığımı yeniden yazamam, 07.11.2009 23:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil