|
|
- kimilerine göre öğrenci kabusu, hoca kıllığı..
kimilerine göre erken kurtuluş..
(bkz: kimi)(zeus, 09.03.2004 02:36 ~ 14.10.2005 12:23)
- sıkıcı dersleri daha da sıkıcı hale getirmek...
- hocaların öğrencilerin tenefüste kaçmasını önlemek için geliştirdiklerini düşündüğüm yöntem (hele bi de yoklama alınmışsa)
- inşaat müh öğrencilerin yapı işletmesi dersinde topplam 3 saat olarak yaşadıkları durum..
- kimi zaman erken çıkmanıza sebep olan durum.
- dersi bok etmek
(aykut, 09.03.2004 23:56)
- tam anlamı 2 saatlik derse ara vermeyip üstüne 15 dakika daha eklemek olsa gerek.
(bkz. yaşar erenler)
- hocaların blok yapalım erken bırakayım pazarlığı sonucu öğrenciler oltaya gelir ve blok ders yapılır. keş arkadaşlar bu duruma bozulur tabii. ne zaman sigara içecem, ihtiyaç molası yok mu şeklinde yakınmalar duyulur. bu arkadaşlar kendini lisede sanmaktadırlar. bakın size sesleniyorum gençler, istediğiniz zaman dersten çıkıp yeniden girebilirsiniz.
amma ve lakin bazı sivri hocalarımız ders saati nasıl kullanılır, nerde espri yapılır, nerde geyik yapılır bilmediklerinden ders yetişmez. hoca da blok yapmasına rağmen dersi uzatınca ihanete uğramış kandırılmış gibi hissedersiniz. netekim öyledir. hoca kuntizce atraksiyonunu devam ettirebilir. şimdi bitti, çok az kaldı, beş dakika sonra bitiyor diye kandırmak isteyecektir. işte burada arkadaşlar oyuna gelmemeniz gerekir. freeeedom diye bağırarak kapıya yüklenmeniz gerekmektedir. yoksa sizi ne ben, ne de başkası kurtarabilir. blok yapıp üstüne yarım saat kadar uzatma oynatan hocalar bulunmaktadır. hele bi de ek ders diye bir laf duyarsanız o hocadan çekeceğiniz var demektir.
(bkz. motor hocalar)
(bkz. hocam yetişemiyorum yavaş yazar mısınız)
(bkz. hocam ara yok mu)
(bkz. ek ders koydum gelen yok)
- mehmet ali taşdemirden bu dönem yapı malzemesi alan öğrencilerinin hiç unutmayacağı, 2'de başlayan dersi "blok yapıp 5te bitiricem" muhabbetinin çıkış noktası
- zaten genelde 10 15 dakika erken çıkıldığı için,yarım saat önce çıkıp,aralıksız ders yapmak geereksiz gelir bana her zaman.*
- eğer ders kısa sürecekse katlanılabilir olan fakat ders uzadıkça işkence haline dönüşen durum
- lisedeyken pazartesileri robot jale'nin edebiyat dersinin işlenme şekli.sınıfça kaç kere intihara teşebbüs ettiğimizi ben biliyorum bir de allah.
- 50. dakikadan sonra hocanın tahtada kendi kendine takıldığı durumlar.
- (bkz: dersi blog yapmak)
- dersi "blok" şeklinde "almak"
- insan beyni için oldukça zararlıdır.hoca baskısı ile yapılmışsa mutlaka isyan edilmelidir.
- dersi işleyen hocaya bağlı olarak öğrenci için iyi veya kötü sonuçlanabilecek durum. eğer hoca dersi blok yapıp bir saat kırk dakika işlecekse bu durumda öğrenci on dakika daha önce dersten çıkıp daha fazla araya sahip olabilecek. üstelik dersin bu kadar uzun sürmesi hoca da ve öğrenciler de konsatre kaybına neden olacağından bir saat kırk dakikalık dersin en fazla bir saat onbeş dakikasınde ders işlenbilecek geri kalan dakikalarda ise sonhet ederek ders kaynatılacaktır. ama eğer hocanız çok idealist ve konsantreye ihtiyacı olmayan tabir yerinde olursa tam bir öğretim robotu ise o zaman öğrencinin bunalıp , sıkılıp , kabir azabı çekmesine neden olacaktır.
- bazı hocalar "dersi blok yapıyoruz" denildiğinde 2 saatlik ders için 3 ders saati dışarı çıkamayacağınız anlamına gelir.
(bkz: ağırlaştırılmış hapis cezası)
- (bkz: iki ucu boklu deynek)
- sigara tiryakisi öğrencileri kudurtan olay. öğrencinin bünyesi bir süre sonra sigara isteyeceğinden dersin işkenceye dönüşme ihtimali yüksektir.
(xanax, 30.03.2007 17:29)
|