belki ilginizi çeker
  1. · dersane
  2. · dersaneye gitmeyip üniversite kazanmak
  3. · dershane değil dersane
  4. · periyodik tablo
  5. · beylikdüzü migros
  6. · sonu hane ile biten kelimeler
  7. · nesibe aydın dershanesi
  8. · türkiye de eğitim sistemi
  9. · hane
  10. · izmir batı dersaneleri
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · onur öymen
  3. · dinde zorlama yoktur
  4. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  5. · disko kralı
  6. · uykusu olup da uyumayan insan
  7. · banu güven
  8. · the dresden dolls
  9. · gizli gizli lost izlemek

dershane  

sayfa  / 2
  1. (bkz. dersane)
    (dreamy, 02.06.2004 00:21)
  2. - derslik, sınıf
    - özel eğitim, ders veren kuruluş
    (ara: dersane*)
    (ara: dershane*)
    (spyder, 02.06.2004 02:25 ~ 27.04.2007 23:14)
  3. eğitim sisteminin çöküşünü simgeleyen kuruluştur.
    şöyle bir de uktemeiz var (bkz: dersaneye gitmeyip üniversite kazanmak)
    (ephendy, 27.10.2004 20:38)
  4. dershaneden dersaneye değişen özelliklerle ortaya çıkar bu yapı.. bir bakarsınız tüm sınıf el ele vermiş dersleri eğlence yuvasına, arkadaşlıkları vazgeçilemeyecek dostluklara dönüştürmüştür. bir bakarsınız insanlar puan hırsından soruyu bile açıklamaz, sen ondan 10 puan aşağıdasın die seni geri zekalı konuşulmayacak insan ilan etmiş, 12 kişilik sınıfta 3 grup oluşmuş 2 tarafsız gruba diğer grup baskın çıkmış, hocalarla muhabbet kurulmuş, gruplar aşağılanmış, düzenlenen organizasyonlardan en son senin haberin olmuş, canın sıkıntısından yavaş yavaş ölmeye başlamışsın ve konuşmamayı, göz göze gelmemeyi ilk defa orda öğrenmişsin..
    (luccy in the sky with the diamonds, 24.11.2004 12:53)
  5. ömrümün iki senesini sömüren eğitim kurumu
    (delilah, 24.11.2004 15:36)
  6. lise hayatımdaki özledim tek şey kendisi. okulda edinemediğim bir çok bilgiyi burada hocaların daha içten, arkadaşca, akılda kalıcı şekilde anlatmasından dolayı edindim. en güzeli ise süper arkadaşlıkların kurulmasını sağlar burası. istisnalar olsa da genel olarak çoğu öğrenciler dersaneleri sever. bitince de en çok aradığı yer olur belki.
    (creepingdeath, 24.11.2004 15:42)
  7. türk gençliğinin hayatından silmek istediği bir dönemi temsil eden kavramlardan biri.
    (bozuk süt, 15.09.2005 20:28)
  8. okuldan daha kaliteli öğretmenlere, daha güzel bir ortama, daha iyi kaynaklara sahip olduğunu düşündüğüm kurum. yine de kötü bir sistemin varlığının kanıtıdır kendisi. her ne kadar babamın çalıştığı yer olsa da, dershaneye ihtiyaç duyulmayacağı günleri iple çekiyorum.
    (twinkle, 17.01.2006 00:54)
  9. ülke ve toplumun genel koşullarında tatmin ve uyum problemi yaşayan gençliği bir şekilde meşgul ederek, kontrol altında tutmak için bilinçli olarak desteklenen kurumlar. hem öğrenci, hem de dershane çalışanları açısından bir istihdam kapısıdır da ayrıca. dershanaler olmazsa, tatminsiz, amaçsız o kadar büyük bir kitleyi kim tutabilir. şayet, üniversite sınavı diye bir meşgale olmasaydı, kimsenin dershaneye gitmek yerine bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinliklerle meşgul olacağını hiç sanmıyorum. bir denge unsuru misyonu biçilmiş bu kurumlara sistematik olarak.
    (respectful, 17.01.2006 01:26)
  10. hakkında bilip bilmeden konuşulmaması gereken eğitim kurumlarıdır. yüksek öğretmen okullarından mezun, günümüzde sayıları oldukça az kalmış ve hem öss hem de öys konularında tam donanımlı olan yüksek öğretmenlerin torunları yaşlarındaki çocuklara ders vermeye çalıştığı yerlerdir dershaneler. pıtırak gibi boş bulduğu yere dershane diken final, sınav gibi tek düşünceleri kar yapmak olan dershanelerin üyeleri haricinde aklı başında her dershanecinin dileği dershane denilen eğitim kurumlarına ihtiyaç kalmayacak derecede düzelmiş bir eğitim sistemidir. aklı başında, işine hakim dershane öğretmenleri dershanelerin kapanacak olmasından korkmaz; zira her türlü eğitim kurumunda iş bulabilecek derecede nitelikli insanlardır. ayrıca bu ülkede dershaneleri gizlice veya açıkça destekleyen hiç bir kurum yoktur.
    (twinkle, 18.07.2006 13:55)
  11. büyük ihtimalle dünya üzerinde bir tek türkiye'de bulunan mekanlar. lise çağında zaten ergenlik problemleriyle güreş tutan öğrencinin boş vakitlerini "güzelce" dolduran* kurumdur.
    (bkz: öss rant dershane ilişkisi)
    (keyif pezevengi, 18.12.2006 21:27)
  12. güzel güneşli günlerde can sıkan, haftasonunu rezil eden, canın istemeyip gitmediğinde annene babana mesaj çeken, össye hazırlayan(veya hazırlayamayan) yerlerdir.bazen de insanı en mutlu insan yapar.ortam güzelse ve zevk alınıyorsa(ki bu nadirdir) istekle şevkle gidip gelinir.kimi hocaların çok kalitesiz kimi hocalarınsa süper olduğu bir yerdir.
    (soul, 14.04.2007 19:50)
  13. hadi ortaokulu falan geçtik, dershane ile lisede tanıştık diyelim. aykırıyız ya; gözlem yapıyoruz dershane ortamında. lise hayatı boyunca dershane dershane gezmiş biri olarak (ve hatta bir dershaneden de atılabilmiş biri olarak) şunu söyleyebilirim ki; türk insanına dershane deyince "ders/eğitim verilen kurum" çağırışımı yapmıyor. yapıyorsa da ilk sırada değil kesinlikle..

hadi tamam lisedeydik. "tiki" modası vardı (o zamanları bilmez şimdiki nesil. yeni yeni türüyordu tikilik). tiki'yi de geç, "çıkmak" vardı bir kere. kızlar süslenir püslenir, erkekler jölesizken çıplak hissederdi kendini.

haftasonu olurdu, biz dershaneye giderdik. çoğu sefer kalem defter bile götürmediğimi bilirim dershaneye. amaç neydi? kantinde oturup çokça sigara eşliğinde "hatun"larla kesişmek. ha keza ders boyu kantinde oturan kızların da maksadı bizimkinden pek farklı olmasa gerek.

hatunlar yetmedi mi? topla pılını pırtını, hemen aşağıda göl manzarası var***.. köşedeki yonca marketten kap nevaleyi, in bayırın göğsüne.. kırk yıllık keş halt etmiş yanında.. hava kararırken evi ararlar da "oğlunuz gelmedi bugün" derler diye dershaneye dön.. kafa bir milyon.. amaç yoklama kağıdını imha etmek.. hayda? bir ders daha varmış.. oturursun kantinde, salak arkadaşın maydanozlu sandviç getirir.. yersin sen de o kafayla, kusarsın kantinin orta yerine.. hey maşşallah..

ha ne diyorduk, dershane. (konu dağıldı toparlıyorum).

lise bitti, üniversite başladı. aradan yıllar geçti ama dershane bitmedi. aradan yıllar geçti ama "dershane" kavramının bizimle beraber hayatımızı eskiten yıllara rağmen değişmediğini öğrendim.. hala "dershane" deyince "podyum" algılıyormuşuz meğer..

hala "aha bana bakıyo" diyormuşuz, hala "oğlum yengen olur o bak yaklaşırsan tanımam" diyormuşuz..
    ..

hala dunlop eşliğinde jölesiz gitmiyormuşuz..
    (gxix, 27.04.2007 23:25)
  14. çarpık eğitim sistemimizin doğurduğu gereksiz kurumlar. aklı başında bir öğrenci için zaman ve para kaybı. haftasonu tatilinin anlamını yitirmesine yol açan bu mekanların işleyişi aşağı yukarı şöyledir(eskiden böyleydi en azından): öğrenciler bilgi durumlarına göre gruplara ayrılır. bu öğrencilerin hepsinden aynı para alınır. pahalı hocalar ve ek dersler sadece ilk iki-üç gruba verilir. sonraki gruplara ise asgari ücretle çalışan yeni mezun hocalar canları çıkıncaya kadar ders anlatmaya çalışır. böylece başarılı öğrencilerin iyi üniversitelere girmeleri sağlanır. bu da reklam malzemesi olarak kullanılır ve seneye daha iyi öğrencilerin gelmesi hedeflenir. memlekette neredeyse bütün öğrenciler ve aileleri dershaneyi öss'de başarılı olmak için mutlaka gidilmesi gereken bir yer olarak gördüklerinden daha uzun yıllar batmayacak bir sektörün önemli parçalarındandır.
    ilgili olarak (bkz: özel ders)
    (yakarus, 20.05.2007 08:00)
  15. haftada tonlarca saat olması yetmezmiş gibi hocaların sabahın köründe karşımıza dikildiği yerdir. o da yetmezmiş gibi bir de derse dinamik ve eğlenceli başlarlar .. inanılmaz, inanmıyorum..
    (mbolunmez, 06.08.2007 19:44)
  16. türkiye'deki eğitim sisteminin hazin sonuçlarındandır. devlet kurumu olmamasına rağmen zorunlu eğitimin 11 yıla cıkmasından önce 8+2 yıl dershane olmasını sağlayan kurumlardır. hatta öylesine yer edinmiştirki toplumda, baba ben burs aldım filanca dershaneden demek okul birincisi olmaktan daha makbuldür, yada dershanede ilk sınıfta olmak babanın gözüne değil, gözbebeğine girilen durumdur. genel olarak fem ve özdebir kurumları çatısı altında toplanır, bünyelerinde bulunan öğretmenlerin cok büyük maaşlar almaması, ufacık beynimde acaba nereye gidiyor bu yüklü meblalar dedirtir. ama ülkemiz ekonomisinede katkısı yok değildir. önce alırlar sonra ucundan vergi olarak koklatırlar, düşünün bu vergilerin buz dağının görünen bir kısmı olmasına rağmen devleti susturacak kadar önemli bir rakam olmasını. tabi matbaalarada katkıları önemsenemez ; heryıl soruları tersine çevirerek yeni yayın adı altında bastıkları ve türkiye çöl olsun! kampanyasının bir numaralı destekçilerindendir. ama onlar için mühim değildir nede olsa öss birincisi yada oks birincisi nefes almayacaktır.oksijene gereksinim yoktur. ayrıca hipodromlarada itinayla yarış atı temin ederler, sağolsunlardır.
    (sngl, 22.08.2007 03:46)
  17. öss,dgs,kpss gibi sınav sistemlerin yararlılığını ve daima olması gerektiğini savunan tek kurum.*
    (dna, 23.09.2007 20:18 ~ 20:19)
  18. bir çok iyi öğretmenin milli eğitime değil de özel dershanelere yönelmesinden dolayı okullardaki eğitim seviyesinin düştüğü bir gerçek. (tabi başka sebepleri de var bu seviye düşüşünün) ayrıca okul müfredatının saçmalığı, okullarda verilen gereksiz bilgilerin öss sistemiyle alakası olmaması vs. gibi sebepler insanları başka bir eğitim kurumu aramaya yöneltiyor ve ülkemizde de bu işi dershaneler üstleniyor. öss'yi kazanmak için şart denemez ama önemli derecede gerekli bir kurum oldu günümüzde dershaneler. ayrıca sıkıcı bir yer de değil bence. okul gibi sıkı kuralları olmadığından aklı başında olan öğrenciler kendilerni daha rahat hissediyor ve bence burada öğrenilen dersler daha faydalı oluyor. çoğu zaman okuldan daha eğlenceli bir ortamı bile oluyor dershanenin.
    (cilekprenses, 23.09.2007 21:07 ~ 21:08)
  19. 2007-2008 eğitim öğretim yılında evimden daha çok vakit geçirmek zorunda olacağım kurumdur.
    (kaskate, 23.09.2007 23:04)
  20. stajer öğretmen öğütme ve tüketme merkezlerine verilen addır. çağdaş kölelik sisteminin genç öğretmen adaylarının üzerine kurulması ile işleyen bu organizasyon binlerce öğretmen adayını mesleğinden soğutmaktadır.
    (yagmuradam, 23.09.2007 23:10)
  21. üniversitelerin her bölümünde o bölümle zerre ilgisi olmayan, derslerde uflayıp puflayıp etrafındakileri muhabbete zorlayan, not ve ödev isteyen ve vizeden sıçıp son anda finalde kurtaran (veya kurtaramayan) garip tipler vardır ya efendim... işte en iyi dershaneler bu tipleri bu bölümlere yerleştirebilenlerdir.

herkes bir öğrenciyi merakına ve seviyesine göre bir bölüme sokabilir. zor olan, öğrenciyi ilgisinin olmadığı ve seviyesinin üzerindeki bir bölüme sokmak. ya ya...
    (ali kamber, 25.12.2007 13:35)
  22. eskiden lgs ve öss senesi genlerin evden çok zaman geçirdiği fakat son yıllarda çıkan birçok sınav nedeniyle gençlerin daha ilkokul yıllarından yollarını arşınlamay başladığı sadece gençlerle sınırlı kalmayan yaşını başını almış teyze ve amcaların da iştirak ettiği eğitim yuvası
    (eche, 27.03.2008 15:43)
  23. türk eğitim sisteminin eksikliklerini kapatmayı üstlenmiş, gençler üzerinden rant sağlayan, velilerin ise cebini yakan kurumlardır.tamamen test çözmeye yöneldiklerinden verdikleri eğitim yüzeysel ve sadece sınav kazandırmaya yöneliktir.
    (azalarakazalan, 15.08.2008 15:36)
  24. bildiğin para tuzağı. evet okulların çoğu iyi eğitim vermiyor olabilir ama bu sistem kendiniz çalışıp halledilemeyecek gibi de değildir. özellikle össde önemli bölümlere ikinci bölümden alındığı ve bunların çoğunun soru kalıbının ezbere dayanması işi bir nevi daha kolaylaştırıyor.

kötü olan şu ki dershaneye gitmeyen insanlara orda burda dershaneye gitmeden olmaz, dershanesiz kazanılmaz denilmesi. resmen etrafta dershaneye git denilerek psikolojik baskı uygulanıyor. onu geçtim fiyatları da aşırı pahallı. madem ders dinlemek isteniyor dört beş milyar dershaneye verileceğine gidip konu anlatan ders cdleri almak çok çok daha karlı. çözemediğiniz sorular kısmına gelirsek: açıkcası dershanelerde gördüğüm şu ki iki üç öğrenci dışında geri kalan çoğu öğrenciye etüt saatlerinde işimiz var mahanesi uygulanıyor. şans eseri uygulanmasa bile beş altı taneden fazla çözemediğiniz varsa bir kısmı mutlaka bırakılıyor hatta bazı soruları öğretmenler bile çözemiyor. ki bu tarz sorular da össde pek nadir çıkmakta. deneme sınavları da çoğu dershanenin bedava bunun için de para ödemeye gerek yok.

bilmiyorum belki de ben yanılıyorum ama yıllardır sevemedim dershane ortamını... kapısından içeri girer girmez stres vücudumun her yerine dağılmakta. ayrıca lisede dersleri kötü iki üç arkadaşımın ikinci kez girişlerinde dershanesiz hazırlanıp iyi üniversitelerin iyi bölümlere girdiğini gördükten sonra dershanelerin aslında gerekmediğine inancım daha da arttı.
    (jane, 28.10.2008 19:11 ~ 19:13)
  25. mevcut eğitim sisteminin bizi kucaklarına düsürdükleri yer. dershane artış oranı ile eğitim sistemine olan güven arasında ters bir orantı söz konusudur. dolayısıyla böyle devam ederse yakında eğitim sisteminin iflasına yol acabilecegi ve onun yerini alabilecegi öngörülebilir.
    (asayisberkendal, 09.01.2009 15:54)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil