belki ilginizi çeker
  1. · tanım yaptım yer misin
  2. · beylikdüzü migros
  3. · yaran belki ilginizi çeker sonuçları
gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · beşiktaş
  3. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · domuz gribi
  6. · boylumlama
  7. · her yerinden öpüyorum rüştü
  8. · 4 şubat 2007 gaziantepspor beşiktaş maçı
  9. · belki bir gün özlersin

dersanelerin evlere telefon açması  

sayfa  / 2
  1. özel eğitim kurumu olan dersanelerin ev telefonunuzu araması durumudur..
    (bkz: tanım yaptım yer misin)

beni böyle bir olaydan dem vurmaya iten olay..sebep,background;

dülülülülü
    - uaah.. alo?
    + iyi günler ben filiz
    - buyrun ben strident, nasıl yardımcı olabilirim?(strident ltd. şti.)
    + strident biz annenle konuşmuştuk belki hatırlarsın..rekor dersaneleriyle görüşmeye gelecek misiniz?
    - yok..
    --spoiler--
    şu andan itibaren filizle çıkıyoruz..
    --spoiler--
    + neden peki..?
    - ya filiz şimdi şö.. (lafımı keser)
    + başka bi dersaneyle mi görüşüyorsun? (hızlıca)
    - evet..evet görüşüyorum...
    + peki neden..
    - ya benim aldığım duyumlar bu yönde.. rekor iyi değil dediler bana..
    + hmm..peki..

öyle bir diyalog oldu ki kız telefonu kapattı ve sonra kafasını yatağındaki yastığa gömerek hüngür hüngür ağladı gibime geldi..
    (strident, 15.07.2007 19:30 ~ 06.02.2008 16:11)
  2. eğer oks'de iyi bir derece yaptıysanız kaçınılmaz olan durumdur. civardaki bütün dersaneler sizi sürekli ararlar. sizi kapmak için birbirleriyle yarışırlar. aynı durum eğer bir dersanenin deneme sınavına girdiyseniz de geçerlidir. sınavdaki başarınızdan dolayı duydukları sevinci bildirir, sizi dersanelerine davet ederler. hatırı sayılır indirimler yaparlar. tabi bunların amacı sizi güzel bir üniversiteye hazırlamak değil, sizin üzerinizden reklam yapmaktır...
    (fox mulder, 15.07.2007 19:32 ~ 19:32)
  3. öss ineklerinin ego tatmin araçlarıdır.
    lise 1 ya da 2de sene ortasında yapılan seviye belirleme adlı sınavlardan her birine girersiniz. bi kaç hafta sonra sonuçlar açıklanır. bi kaç ay sonra da indirimli kayıtların sonudur. bu bi kaç ay içerisinde sonlara doğru iyice sıklaşan telefon senfonisi dinlersiniz evde.

dırırırırır dırırırır
    keten: alo
    x: alo ben ketenkeleyle görüşecektim.
    k: hee buyrun benim.
    x: ben femden xxxx. acaba dersanemize gelmeyi düşünür müsünüz?
    k: ne veriyosunuz?
    x:%100
    k: başka?
    x: bir bisiklet
    k: hımm.. bisiklet? ama ben bisiklet sürmeyi bilmem. ayrıca mp3 playerım yok biliyo musun. dersaneye giderken harcadığım dakikaları zevkli hale getirmeyi ne kadar isterdim halbuki..
    x: biz biz.. bisiklet sürme etütleri veriyoduk ama?

dırırırıdır dırıdırırıdr
    anne ket: aloooo?
    y: merhabalar ben kültür dersanelerinden yyyy...
    ak: aa evet yyy bey, niye aramıştınız?
    y: dersanemize gelmeyi düşünür müydü velisi olduğunuz ketenkele onu merak ettim.
    ak: %100 burstu di mi.. hımm ben kızıma bıraktım, o verecek kararını.
    y: kızınızı alabilir miyiz o zaman telefona
    ket: yokum ben.
    ak: oooo... o .. femden sonuçlarını almaya gitti.
    y: yaaa...
    ak:yaaa..

dırıdırıdırıdır
    ggg: meraba ben global dersanelerinden ggg
    ket: merabaaa
    ggg: ketenkeleyle konuşcaktım.
    ket: farkında değilsin ama zaten dediğini yapıyorsun. ketenkele benim.
    ggg: dersanemizden psp kazanmışsın, kayıt olursan vercez.
    ket: yok olmaz ben femden bisikletimi almaya gitçem. hem daha kayıt bile olmadan veriyolar sizin gibi cimri değiller. ayrıca eğer 2.nin ödülünü verirseniz bana psp yerine düşünebilirim. mp3 playera ihtiyacım var diyorum niye anlamıyosunuz!
    `
    dırıdırıdır`
    ket: ne vaaar
    zzz: etütlerimize gelip görseniz dersanemiz nasıl...
    ket: gırrr

dırırıdırıdır
    ket: ayy yine hangi dersaneeeeeeeeeeeee!
    babaket: benim yavrum ne bu sinir.
    ket: aaa babaa....
    bk:bi dersane seçebildin mi yavrum.
    ket: yok baba, finale mi gitsem diyorum da.. onlar da çok ilgisiz canım, hiç aramadılar evi.

not: bu entry gerçek olaylardan esinlenerek ancak zaman ve mekan çarpıtılarak hazırlanmıştır. bahsi geçen keten sonunda kafayı yemiş, dersane düzenine ve eğitim sistemine karşı çıkarak caddenin sonundaki minik dersaneye gitmiştir. sonunun ne kadar hayırlı olduğu gelecek sene bu aylarda...
    (ketenkele, 15.07.2007 19:56 ~ 20:08)
  4. devamsızlıktan ziyade öğrencinin çıkardığı sorundan sonra karşılaşabileceği durumdur..
    (shaunarcher, 15.07.2007 20:39)
  5. eğer sizinle aynı kafada olan bi abiniz varsa veli olarak abinizi gösterdiğinizde fazla da sorun olmayacak durum.

doya doya gezin. öss de neymiş
    (toomuchbetter, 06.10.2007 19:45)
  6. + iyi günler bugün oğlunuz dershaneye gelmedi.
    - aaa nasıl olur dershaneye gidiyorum diye çıktı oysa ki?
    + matematik ve türkçe derslerine girmemiş beyfendi.
    - tam puşt oldu bu çocuk.
    + öyle demeyin beyfendi belki bi şey olmuştur? biz bilginiz var mı diye sorcaktık?
    - yok yok ne bilgisi. bu piç böle eve de gelmiyo.
    + tamam sakin olun lütfen
    - aysel abla senin yaptığın da ayıp yani. bi gün gelmedim dershaneye hemen evi arıyosun.
    + dıııt dııııt dıııtt
    (lucifer, 06.10.2007 19:51 ~ 19:54)
  7. öss'ye hazırlanırken 5 dersin 2 sini asmam nedeniyle dersanenin gerçekleştirdiği ve babamın "kızım ne yapıyosa doğrudur" diyerek dersaneyi her seferinde mort ettiği,bi süre sonra görevlilerin yapmaktan vazgeçtikleri eylem.
    (zeyneq, 20.01.2008 14:35)
  8. - iyi günler alim bey.
    - iyi günler buyrun.
    - oğlunuz bugün dershaneye gelmedi de haber verelim dedik.
    - bana ne?
    - e sizin oğlunuz değil mi beyfendi?
    - o zaman size ne?

dııt dııt dııt dıııııııt...
    (uçan tavuklar kümesi, 20.01.2008 14:39 ~ 14:39)
  9. dersanenin sekreteriyle aranız iyiyse:

- alo
    - harpocrates'le görüşcektim
    - buyrun benim.
    - ben aslı. dersanenin sekreteri. annenler biliyomu bugun dersaneye gelmediğini?
    - biliyorlar.
    - tamam o zaman. bay bay
    - bay bay

not. olay gerçektir. (bkz: kendimin yalancısıyım)
    (harpocrates, 20.01.2008 14:57 ~ 21.01.2008 08:16)
  10. kpss kursuna gidiyorsanız devamsızlık yapıtığınızda yaş epey geçtiğinden başınıza gelmeyecek olan durumdur.
    (bkz: kendimden biliyorum)
    (psykhee, 26.01.2008 15:30)
  11. artık yerini "dersanelerin velilere mesaj atması" 'nın aldığı durumdur. eve açılan telefonlara ablan, abin çıkabilir ve ufak bir rüşvetle abiyi, ablayı susturabilirsin. ama bu yeni sistemle yırtma şansın hiç yok. akşam eve geldiğinde, mesajı alan anne ağzına sıçar.
    (tonguç, 26.01.2008 16:04 ~ 16:06)
  12. olayın farklı bir boyutuda dersanelerin devamsızlık ve kötü seviye tespit sonuçlarını aileye bildirmek için aramasıdır. olayın bu boyudu ömrümün tam 3 yılını ziyan etmiş, telefon kablolarını kemirmeme sebebiyet vermiştir evet.
    (hımhımdahımhım, 26.01.2008 16:05)
  13. fem ya da anafen dersanelerinden birine gitmiş (o hataya düşmüş) olan öğrencilerin daha çok yaşayacağı durum. dersaneyle ilişiğiniz kalmasa bile bilimum halısaha, piknik gibi toplu organizasyonlara sizi de dahil etmek için aranırsınız. hatta yaşadığınız şehrin dışında bir okul kazandıysanız, size ev bulmaya bile kalkışabilirler.
    (ekipler amiri kenan, 26.01.2008 16:15)
  14. dersten kaçıp eve gelmiş öğrencinin, çalan telefonu açmasıyla komik olabilecek bir telefon konuşmasının yaşanmasını sağlayan durum.

+ efendim
    - x dershanesinden arıyorum y(elera'nın annesi) hanımla mı görüşüyorum?
    + ben elera.
    - hımm. derste değilsin de
    + ciddi misin?
    - ?!?!!!
    + annemi vereyim mi?
    - yok yok gerek yok
    + peki sen bilirsin.
    - iyi akşamlar
    + sana da şeker. *
    (elera, 26.01.2008 16:20 ~ 16:21)
  15. (taze bitti, 26.01.2008 16:23)
  16. bir de son dönemde sömestre tatilindeki gençlere uykuyu haram etmeyi görev edinip sabahın 7 sinde aramaya başladılar.tamam,kardeşim hakediyor* da ah güzel dersane hocaları,finalleri yeni bitmiş bir insanı hangi akla hizmetle rahatsız edersiniz bre densizler diye isyanıma sebebiyet vermişlerdir.
    (heroine, 09.02.2008 17:30)
  17. şimdi efendim hiçbirimiz kalkıpta ulan şu saatte veya şu zamanda ben işyerimdeki rahatımı bozup,yada olmayan rahatımı da azıcık şunları arayarak arttırayım hevesinde değiliz. heleki kahrını çektiğiniz gece gündüz tepenizde olan öğrenci milletini bi arayayım da notlarını haber vereyim yada bakalım nasıllarmış yada çalışıyormuymuş hevesinde değiliz. hele ki benim gibi bir adamı hiç ilgilendirmez bu talebe milletinin ne idiğü. ben unumu elemişim ipime asmışım kardeşim banane bu bir. ikincisi bir öğretmenin görevi dersane nin öğrencisini arayıp efendim işte şu şu şu demek değildir. o adamın veya bayanın görevi dersini anlatıp çıkmaktır. dersanelerde zaten veli toplantıları var anasını satayım daha neyin vıdı vıdısı. çocuğunun durumunu çok merak eden sorumlu velilerimiz var ise zaten dersanenin kapısı açık herifler bekliyolar biri gelsede ayar versek biz şöyleyiz biz böyleyiz diye anlatmaya. yani veli istediği zaman öğrencisi hakında bilgi alabilme hakkına sahip. bunun dışında dersaneler bunu bir reklam vasıtası ve özellikle sbs dönemlerinde bir fırsat olarak görürler. aman öğrencilere bedava test vereyim yok kalem vereyim yok bilmene vereyim. işte efendim yüzde on indirim kazandınız işte efendim şunu kazandınız da bilmem ne bin tane avantaj falan fırt.yalandır. ama şu var okumak isteyen adam içinde fırsattır bunu da unutmayın. sen okumak istiyosan la adam ayağına kadar fırsat getirmiş işte daha ne istiyon. bizim dönemimizde kimse bizi arayıp sormazdı. bir kere bu arama saatleri tam bir faciadır. sabahleyin aranması hiç hoş değil. akşamleyinde. ama karşınızdaki çalışan kişi kendisi sizi aramak istemiyor arkadaşlar bunu unutmayın.sizinle konuşan kişi sizi kayıt ettirme derdindede değil. arayan kişinin amacı bir an evvel diyeceğini deyip telefonu kapatmak bunu unutmayın. çünkü haydi bakalım arkadaşlar arama var denildiği zaman o mesai saati içerisinde o dersanenin sahibini gırtlaklayası gelir insanın. heleki mesai saatiniz uzunsa daralırsınız. çalışma o zaman kardeşim diyen adama da hade len oradan diyorum. mecbur olduğumuz için bu işlerde çalışılıyor çünkü.
    yani karşınızdaki kişi zaten feleğin sillesini yemiş bir öğretmen adayı yüzde doksan. ve abidik gubidik işlere koşturulmuş idare tarafından. özellikle öğretmen arkadaşlar arar sizleri ki işte bakın direkt olarak bizimle görüşüyorsunuz demek için. ancak bu öğretmenlerimiz yeri geldiğinde öğretmen yeri geldiğindede sen stajersin ayağına üzerlerine basılmak istenen öğretmenlerdir bunu da hatırlatayım. neyse ara dur işin yoksa. adam evine gelmiş yorgun argın tam kıçı koltuk görecek 9 zayıfı olan oğlu veya kızı için dersaneden arıyolar işte efendim şöylede böyle.haydaaaaa. e bende olsam kaparım yüzüne telefonu ama karşınızdaki insan da zoraki arama zorunda bırakılıyo böyle kıl bir durum yani. siz siz olun karşınızda ki kişiyi dinlemeden yargılamayın. malum ülkemin malum ekonomisinin malum sonuçları. herkes ekmek derdinde.
    (zogo, 09.02.2008 17:52)
  18. n adet dershanenin girilen sınavları sonucu gına gelmesinin ardından n artı birinci dershane sınavında bütün soruları yanlış cevaplama denememin sonucunda ilgili dershane çalışanının annemi aramasıyla gelişen konuşma:

-iyi günler, biz y dershanesinden arıyoruz......

-evet ben velisiyim.

-hanımefendi özür dileyerek soruyorum ancak sizin oğlunuz hiç mi ders çalışmıyor?

-efendim?

-sınav sonuçlarına göre oğlunuz sonuncu olmuş.

-ama .....

ve annem ile ben göz göze geliriz, güzel bir fırçanın ardından ben ders çalışmaya odaya yollanırım çünkü sınav sonucunda doğru yaptığım bir iki adet soru gözükmektedir.
    (boundless, 09.02.2008 18:32)
  19. vasat durumdaki öğrencilerin büyük endişe duydukları eylemdir.çünkü o telefonu dersane şikayet amaçlı kullanmaktadır çoğu zaman.
    (ceyus, 09.02.2008 18:48)
  20. - alo?
    + alo?
    - iyi akşamlar efendim...
    + size de iyi akşamlar?
    - ben çılgın dersane'den arıyorum...
    + evet?
    - oğlunuz gelsin izlesin valla, osbire malzeme süper film, siz de izleyin bence...
    + siz kimsiniz lan?
    - halit sakin ol olm keh keh, benim ben, ogün, nassısın?
    + ulan ben de kim diyorum lan ehi ehi, iyi napalım sen nabuosun?
    - abi sinemadayım işte, arkada bi' karı var bana iş atıo, telefonu açtığımdan beri "hişt, pişt" ediyo...
    + tut sik ehi ehi...
    - keh keh, yengen olur utanırsın...
    (zoser, 09.02.2008 22:29)
  21. - merhaba... benim adım rehber hocası, evlere telefon açan bir dershane olan seviye dershanesinden arıyorum!..
    - hmm... benimle seviyeli bir muhabbete var mısınız?..
    - asl?
    - 90 net, inek, s.ktir et!..
    - siz, don dom can'ın babası mısınız?..
    - heaa... kerataya bak hele nelere vesile oldu!!!
    - evet.. şuanda dershanemizden kaydı silinmiştir!.. hayırlı olsun!!!
    (don dom can, 14.03.2008 11:33 ~ 11:33)
  22. -iyi günler
    -iyi günler!?
    -hayri kıllı'nın evi mi?
    -evet benim buyrun
    -hayri bey nasılsınız?
    -iyiyim saolun da siz kimsiniz?
    -kimiz biz dimi? biz kim oluyoruz yani
    -anlamadım?!?
    -anlamazsın tabi, ama çocuğu final dersanesine yazdırmayı biliyorsun
    -nasıl
    -yarın o çocuk burda olucak!!
    -fakat....
    -o çocuk burda o-la-cak
    -siz??....
    -uğur* desem yeterli mi?
    -anlıyorum
    -bekliyorum
    (diazepam, 17.06.2008 13:05)
  23. dersaneye giden öğrenciniz iflah olmaz bir yaramazsa, sık sık yaşadığınız hadisedir. ama tabi telefonlara şikayet edilecek olan öğrencinin çıkmasını engellemeniz de gerekir yoksa aradan bir kaç yıl geçtikten sonra itiraf niteliğinde anlatılan şöyle bir hikayeyi, eskinin dersane öğrencisi yeninin üniversitelisi kardeşinizden dinleyebilirsiniz:

evde bir tek dersane öğrencisi kardeşim varken telefon çalıyor. bizimki açıyor telefonu, başta muhatabına, biri gayrı resmi iki isimli kardeş, evde kullanılan ve dışarda peki bilinmeyen adını söylüyor. tabi muhatabının dersane öğretmeni olduğunu da ismini söyledikten sonra farkediyor ve elbette ki seviniyor. hocayı işletmek için fırsat yakalamış oluyor zira. diyalog şöyle:

- y bey, iyi günler. ben x'in dersaneden öğretmeniyim. siz nesi oluyordunuz kendisinin?
    * merhaba hocam. ben x'in amcasıyım. buyrun..
    - efendim sizin öğrenciniz çok haylaz...
    * (lafını kesiyor) ama hocam şimdi siz böyle diyorsunuz da ben dün bu çocuğa kendi elimle deneme sınavı yaptırdım, sonuç çok iyiydi. bilmiyorsunuz belki ama ben de dersane hocasıyım. kendi dersanemde de takip ediyorum bu çocuğu ben.. zaten sizden de çok şikayetçi x. anlatamıyor diyor. anlattıkları anlaşılmıyor, tekrar et diyince de kızıyor diyor.
    - (hoca ürkmüş) ama y bey, ben şey diyorum..
    * hocam lütfen! zorla dersane yönetimize şikayet ettirtmeyin kendinizi. sorun sizde. alacağım zaten o çocuğu o dersaneden. sebep olarak da bizzat sizi göstereceğim yönetime. yeter ama, paramızla rezil oluyoruz yahu!
    - (adam ağlayacak) beyefendi ben özür dilerim. ben yarın kendisiyle konuşayım bi detaylı olarak..
    * bilemiyorum ne yaparsınız artık. ekmeğinizle oynatmayın beni de.. iyi günler.

ve telefonu suratına kapatıyor. ertesi gün hoca bizimkine çok iyi davranıyor. bir ara da yanına yanaşıp şu soruyu soruyor: "x'cim, canım, dün amcanla konuştum da, biraz asabiydi kendisi. sinirleri geçti mi biraz acaba?"

not: bir de devamında dersanenin hocaları kardeşimi ziyarete eve gelmişlerdi de (cemaat dersaneleri çok cana yakın oluyorlar) orda bizim ev ahalisi kardeşimden "y" diye bahsederken malum öğretmenin her isim telaffuzunda "nasıl yani?" der gibi kardeşime bakması, hatta bir ara kendini tutamayıp "x'cim, amcanla aynı adı taşıyorsunuz anlaşılan, ne güzel. y amcan nerde şimdi?" demesi ve kardeşimin bu lafı geçiştirmeye çalışması da bizim meğer dikkatimizden kaçmışmış.
    (meramise, 17.06.2008 13:25 ~ 16:30)
  24. (escaflowne, 17.06.2008 13:38)
  25. (bkz: ef di di)
    (weekend warrior, 17.06.2008 13:43)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil