belki ilginizi çeker
  1. · derste hocanın öksürmesini bile not tutan zihniyet
  2. · notlarım tam değil başka birinden çektir
  3. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · disko kralı
  2. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · marjinal isim meraklısı aile
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · okan bayülgen
  8. · sıradakiii
  9. · hepimiz cansuyuz hepimiz travestiyiz

ders notlarını vermeyen zihniyet  

sayfa  / 2
  1. muhtemelen çan eğrisinin tepesinde oturan kılkuyruk öğrencinin zihniyetdir.
    (bkz: çan sensin eğrisi de sana girsin)
    (böcek, 14.10.2005 19:16 ~ 19.10.2005 16:00)
  2. bu kişilerin daha korkunç versiyonu, yerime imza atar mısın diyen arkadaşına tamam deyip de imza atmayanıdır. (bkz: allah akıl fikir versin) akla gelecek her türlü sövgü söylenesi insanlardır bunlar.
    (arch angel, 14.10.2005 19:51)
  3. ders notu onlar için bekaret gibidir.
    (eden, 14.10.2005 19:59)
  4. isteyen arkadaş hiçbir derse gelmeyip gayet sorumsuzca davranmışsa, gayet doğru bir zihniyet olarak görülebilir, fakat isteyen kişi sorumluluk sahibi 1-2 derse gelememiş ise o zaman gerçekten de
    (bkz: kıskanç)
    (bkz: inek)
    (bkz: kompleksli)
    (toshiba, 14.10.2005 20:00)
  5. ders notu verilmez alınır şeklinde özlü sözlere neden olabilecek vaka-i götlaleiye
    (maniacxx, 14.10.2005 20:09)
  6. isteyenin bir yüzü kara, vermeyenin iki yüzü kara mantığını hayatlarına ilke edinmiş insanlara, hadlerini bildirme yöntemidir ders notlarını vermemek. derler ki; tüm dönem boyunca bir kez bile oturup uzun uzun muhabbet etmemişsiniz, şimdi işiniz düşüncemi adam yerine koyuluyoruz. bu tür bir durumda, asıl eşeklik notları isteyendedir, kesinlikle yüzsüzün tekidir. tabi aynı durumu yaşayan buna karşılık ders notlarını veren kişilerde yok mudur? vardır tabi ama onlarda, ulan bunlar da eşek değil ya, elbet yaptıkları hödüklüğün farkına varırlar gibi iyimser bir mantığa sahiptirler.
    hangi durum söz konusu olursa olsun, sonuç şudur: köprüyü geçinceye kadar ayıya dayı denir ve sonra tekrar eski yalnızlığa geri dönülür. muhabbet edildiğinde ise, konu "ödevin son günü ne zamana"dan öteye geçmez.
    (jellicle, 14.10.2005 20:59)
  7. çırak gibi yarışmalara katılıp, para kazanma hırsıyla arkadaşlarını harcamaya çalışan zihniyetten farksızdır.
    (geçiyordumugrad1m, 14.10.2005 21:35)
  8. (bkz: ders notlarına sıkı sıkıya bağlı olan kimse)
    (yalnızlık senfonisi, 14.10.2005 22:37)
  9. eğer zina yapan biri cehenneme gitçekse bunlarda cehennemin en dibine gitmeyi hak ediyor
    (geleceği gören kunduz, 14.12.2005 15:59)
  10. zekası ile problemleri olan insan tipidir. birşeyi anlayarak yapması mümkün olmayan ezberci zihniyet sahibi insandır. bu insanlar için başarılı olmanın tek yolu başkalarında olmadığı kadar fazla ve iyi notunun olmasıdır.kendi elindeki notlar yetmiyormuş gibi üst dönemlerden aldığı notları da biriktirerek büyük bir arşiv oluşturur.elindeki notları başkalarıyla paşlaşması durumunda kendini açık ara farkla geçeceklerini bildiğinden notlarına gözü gibi bakar, saklar, sakınır.
    (666, 14.12.2005 16:52)
  11. her sınıfta var bunlardan.bir grup oluşturulur.bunu yapan aslında bir kişidir,önce sınıfın çalışkanlarıyla muhabbeti kurar ve güvenlerini kazanır.sınav zamanıda bu grubu örgütler,notlar paylaşılır.bu kişilerin gözünü hırs bürümüştür.hep ben hep ben der bunlar...afedersiniz ama sen kadar kafana taş düşsün derim başkada bişey demem.
    (idiot, 14.12.2005 16:56)
  12. allah belasını versin bu çan'ın öğrenciyi öğrenciye kırdırıyo dedirtir..
    (redbullvodka, 04.02.2006 01:31)
  13. notlardan çalışan birinin asla derse girip o notları tutandan yüksek not alamayacığını farketmemiş insanların zihniyetidir.
    (evdeki ses, 04.02.2006 01:34 ~ 01:34)
  14. birçok aktiviteye gitmeyip not tutarken gönüllerince eğlenen sorumsuz öğrencilere gösterilen bir tepkidir. ama bu tepkiye acayip derecede karşıyım. nedenide e birileri not tutarken kalabalık yapmaya ne gerek var.*
    (deulu, 29.04.2006 00:06 ~ 18.02.2007 12:02)
  15. (bkz: çancı)
    (finch, 29.04.2006 00:09)
  16. (bkz: zihniyetini sikiyim)
    (galliani, 29.04.2006 00:56)
  17. iyi niyetle verilen ders notlarına alışıp, her sınav dönemi "eee..hani notlar? hadi yarın çektir de getir parası neyse veririz" diyen insanlara karşı gayet doğru bir zihniyettir.
    (blue danube, 13.01.2007 18:50)
  18. güzel itü de çok sık rastlanan zihniyettir.hayır anlamadığım ben senden ders notu istediğime ve senin de tüm derslere gidip çatır çatır not tuttuğuna göre ben senin rakibin değilim.neden böyle yapıyorsun arkadaşım.sen ba alınca üzülüyosun,ben cc ye sağdan yarım burgulu çift takla atıyorum.hoş değildir.
    (alkolik2000, 13.01.2007 19:16)
  19. ders notlarını paylaşmayı etik saymayan düşünce (!) sistemi
    (hariboo, 13.01.2007 19:21 ~ 18.02.2007 13:44)
  20. çan eğrisi olmayan bi okulda neden vermediklerini hala anlamış olamadığım insan tipidir.
    haksız da sayılmaz bazı durumlarda;birçok derse girmeyip notları ondan alan kişi yüz alıyorsa vermemelidir.hatadır.üstüne küfredilmelidir.
    (bkz: yaptık bi hata)
    (clompi, 13.01.2007 20:43)
  21. haksızlığa gelemeyen bir insan modeli olması kuvvetle muhtemeldir. kendisi derslere girip deli gibi not alıp, not isteyenin, o erkenden okuldayken evinde mışıl mışıl uyuduğunu, derslerden bahsettiğinde "yaa ne dersi ya sallaaa alırım notları birinden" dediğini, o hangi şart altında olursa olsun notları eksik kalmasın diye her türlü psikolojiyle derse girip notunu alırken ötekinin gezip tozduğunu biliyorsa, hakkıdır, vermesindir.
    (chocolattes, 10.02.2007 18:15)
  22. sosyal faaliyetlerin gerisinde kalmış arkadaş canlısı olmaktan çok ot canlısı olan inek öğrenci tipinin zihin faaliyeti
    (gallant, 17.02.2007 15:33)
  23. bazede haklı olan zihniyet sen tüm derslere gir üstüne not tut millet gezsin tozsun arkandanda o salak tutar alırız ondn desin insanlar notlarını vermek istemez tabiki
    (sorunsal, 17.02.2007 17:42)
  24. normal, belki de olması gereken, bir zihniyettir. ben, ne yazık ki, hep not isteyen öğrenci olduğum halde, ders notu vermeyene hiç kızmadım. kendimde böyle bir hak görmüyorum çünkü. uç noktaları bir kenara bırakırsak(sadece 1 dersin notunu isteme, yakın arkadaşı olduğu halde not vermeme...v.s); derse pek teşrif etmeyen, ama sınava iki gün kala, normalde iki satır muhabbet etmediği kişilerden ders notu isteyen kişilerden bahsediyoruz. ben yaptım bu davranışı. notlarını vermeyene de kızmadım, kızmıyorum; notlarını verene teşekkür edip, içimden "ne iyi birisiymiş" diyorum, salakça bir sırıtma yayılıyor belki de suratıma, eve gidip bilgisayar oyunu oynuyorum, notları buldum nasıl olsa, son gece çalışırım diye.

ders notlarını vermek bir iyiliktir, ama notları vermemek; kötü insan, çancı, tu kaka...v.s. hakeretleri hakedecek bir davranış değildir. sen bölüme başlarken böyle bir anlaşma mı imzaladın? sana illa notları vereceğini nasıl tek ve doğru olasılık olarak kabul edebilirsin? emeği var, o kadar yazmış, sen sıcacık yatağında uyurken, o yazmış. belki gerçekten kötü bir kişiliğe de sahip olabilir. herkesten nefret eden birisi, herkese çelme takmaya çalışan birisi de olabilir. ama ders notlarını vermediği için suçlaymazsın onu. bu çıkış noktası yanlış. kime diyorum? arkadaki...

kimsenin babasının uşağı yok, az yiyip de stenograf tutmak daha akılcı.
    (ornitrin, 17.02.2007 18:08 ~ 18:09)
  25. (bkz: derste hocanın öksürmesini bile not tutan zihniyet)
    (jeanne darc, 19.04.2007 01:11)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil