belki ilginizi çeker
  1. · ders bahanesi ile eve çıkmak
  2. · ders bahanesiyle eve kız atmak
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  4. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · the twilight saga new moon
  7. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  8. · fabio capello
  9. · sünnet

ders bahanesiyle bilgisayar aldırmak  

1. çocukluk yıllarında çok başvuralan bir metoddur aslında itiraf etmem gerekirse bende yapmıştım ilk zamanlar ebebeynler oğlum ders çalışıcak falan zanneder ama ders falan bahanedir bunu anlayıpta bilgisayarı yasaklamaları çok uzun bir zaman almaz.
    (darkday, 01.06.2006 20:05)
  2. ilk versiyonu, orta okula giden bizler tarafından o dönemde sıkça yapılmış,sonradan ebevbeynlerin kafalarını duvarlara vurmalarını sağlayan eylemdir.

nice yiğit hala o bilgisayarları kullanır.üniversite versiyonu ise,eğer yüksek sistem gereksinimi olan programlarla çalışıyorsanız,bunları bahane etmektir.alınan bu bilgisayar sizi gene bir 5 yıl idare edecektir.mühendislik okuyor iseniz bu yöntem işe yarar.lakin iktisat,işletme gibi bbir bölümdeyseniz,bahtsız bedevisiniz ne yazıkki.

sıkın dişinizi,işe girip çalışmaya şurda ne kaldı.

(bkz: sözlük bana bilgisayar al lan allahsız)
    (bkz: giri girme bahanesiyle bilgisayar aldırmak)
    (sycrone one, 01.06.2006 20:21 ~ 20:25)
  3. üniversitedeki uzantısı için (bkz: ders bahanesi ile eve çıkmak)
    (jellicle, 10.06.2006 13:27)
  4. o bilgisayarla ayrıca internetten ders çalışılır , ödevleri yapmak kolaylaşır hatta en çok da yazıcıdan ödev çıkarılır.afedersiniz ama yarramın başı bunlar yapılır.çatır çatır msn e girilir , yazıcıdan hatun fotoğrafları bastırılıp duvarlara asılır , oyunların dibine vurulur.en çok da anlamadığım ebeveynlerin ders çalışılcağı yalanına inanmasıdır.

(bkz: at yalanı sikeyim inananı)
    (örümböcük, 25.10.2008 03:30)
  5. -oğlum bu çıplak kadınlar ne?
    +ömm okullara seks dersi geldi ya baba
    -ha evde 31 çek diye ödev verdiler?
    +em şey yea baba ya
    -kalk bakim
    (emir cool u, 22.06.2009 00:19)
  6. şerefsiz kardeşlerimin yaptığı.
    (anathema se, 22.06.2009 00:21)
  7. kişi bilgisayar mühendisliği okuyor ise dersin bahane olmaktan çıkıp geçerli neden haline geldiği davranıştır.
    (tiğtiğ, 22.06.2009 00:26)
  8. sevgili öğretmenlerin burada ki katkısı büyüktür.çocuğunun okumasını temenni eden aileler de bilgisayar almakla çözmüş olurlar kafalarında ki sorunu.
    (hipoaktivite, 22.06.2009 00:34)
  9. bundan yaklaşık 4 sene önce 1gb ram ve 128 mb ekran kartlı laptop aldırdım babama, o dönem zaten epey pahalıydı laptoplar, üstüne onboard olmayan ekran kartını ve 1gb ram'i de düşününce epey tuzluydu fiyatı.
    şehir planlama okuyan bir gençtim, çizim yapmam, çılgın fikirlerimi tasarımlarıma dökmem gerekliydi. bilgisayar en önemli silahımdı..
    yalan söyledim. babamın gözünün içine baka baka yalan söyledim.
    evdeki 32mb ram'li 16mb ekran kartı olan pıı 233mmx masaüstümün miladı çoktan dolmuştu. yeni bir bilgisayara hatta okulda da çalışmama yardımcı olması için laptop'a ihtiyacım vardı, doğrudur.
    ama bir yandan da lise hayatı bilgisayar oyunlarıyla geçen, üniversiteye başladığı sene oyunlara tövbe eden -çünkü zıvanadan çıkmıştım- genç bir insan olarak, geçen zaman içerisinde kaçırdığım oyunları birbir oynamak, eskisi gibi mouse'umu saniyede 10 kere tıklatmak için yanıp tutuşuyordum.
    "oğlum çok pahalıymış, daha uygun fiyatlı bi aletle olmuyor mu çizim?"
    " baba autocad, netcad, arcgis ohooo, cık, imkan yok"
    aldıktan sonra rüyalarıma girdi babam
    "aç bakayım bütün programları, hah aç bakayım şu çizimi, at altına 20 rasterı birden, photoshopta aç bi yandan afiş yap, aa o ne, fear ve gta kurmuşsun, bitir işini de oynıyim biraz, hahaha süpermiş iyi ki almışız"
    (alkolik2000vemüslümünkuzeni, 22.06.2009 01:19)
  10. online dershane varyasyonlarından yaralanmak amacıyla sınırsız internete geçmeye kadar giden davranıştır. sonu hep facebook, msn ve youtubeda biter.
    (lenore, 22.06.2009 01:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil