belki ilginizi çeker
  1. · ritalin
  2. · ders çalışmaya çalışmak
  3. · procrastinator
  4. · ders çalışmamak için yapılan anlamsız hareketler
gündem
  1. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · yaran diyaloglar
  4. · prison brake
  5. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  6. · boylumlama
  7. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  8. · nejat yavaşoğulları
  9. · içki pısırığı coşturur delikanlıyı susturur

ders çalışmaya başlayamamak  

1. öğrenci adamın en büyük lanetidir. bi başlandı mı bitecektir ancak, bir türlü başlanamaz, iş yumurta kapıya gelinceye kadar ertelenir de ertelenir. bunu alan bunu da aldı:
    (bkz: ders çalışmaya çalışmak)
    (whentheclockstrikesmidniteimontheprowloflove, 29.10.2007 20:40)
  2. derse başlayacağım diye sürekli kendini kandırma durumudur.dur şunu da yapayı sonra başlarım, zaten bir saatlik iş şu filmi izleyeyim bari derken sınav anına kadar ertelenir.doğrusu da budur zaten en fazla akılda kalan çalışma hemen sınav öncesinde yapılan çalışmadır.*
    (zedt, 29.10.2007 20:48)
  3. (akarui, 29.10.2007 20:53)
  4. ingilizlerin procrastinator dedikleri bu insanlar ders çalışmak için gerekli psikolojik durumun oluşmasını beklerler.yani yumurtanın kapıya dayanmasını. yumurtanın kapıya dayanması denen psikoljik durum her zaman gerektiği zamanda oluşmaz ve göte giren şemsiye durumuna dönüşebilir.o yüzden dikkat etmek gerekir
    (ultracarizma, 29.10.2007 20:56 ~ 20:57)
  5. saat 11 e kadar nasıl olsa gece uzun başlarım diyerek erteleme,11 12 den sonra da bu saatten sonra çalışsam da anlamam diyerek zıbarıp yatma durumudur..ayrıca bu yaklaşım iç rahatlatıcı olmanın yanı sıra bir hayat felsefesi olarak mükemmeldir..
    (evrenin sonundaki babil balıgı, 29.10.2007 20:57 ~ 20:59)
  6. sorun çoğunlukla tam saatlerdir. 'tam saate kadar şuna buna takilim sona valla başlıcam' cümlesi öğrenciyi adamı bitiren cümle sıklıkla.' aa biri beş geçmiş ya neyse buçuğa kadar şuna bakim' yahut neyse 'bu gün bitti bari şimdi çıkim dışarı yarın erken kalkar bakarım'.
    bu tam bir sendromdur. iş zora gelene kadar da sürer. o zor da sondur zaten ertesi gün sınav vardır.ee artık sıça sıça çalışıcan kaçarın yok demektir. of be of.

(bkz: beni bitiren sözlük oldu)
    (pipelette, 29.10.2007 20:57)
  7. okulda hocaların gaza getirmesi sebebiyetiyle insanın kendi kendine söz vermesiyle başlayan maceranın son bölümü. eve geldiğinde insan kendisine duyduğu saygıdan dolayı** o akşamki programına sıkıştırdığı çalışma eylemini yerine getirememe, başlangıç yapamama. ha peki başlangıç yapılsa devamı gelecek midir? yanıt ne yazık ki olumsuzdur.
    (ymcher, 29.10.2007 21:15)
  8. ilk önce evi temizleyip güzel bir çalışma ortamı hazırlamak gerekir dağınık bir yerde çalışılmak istenmediği için kafada ilk olarak ev temizleme aktivitesi vardır.buna başlayamayan buna da başlayamadı:
    (bkz: temizliğe başlayamamak)
    (quenya, 29.10.2007 21:26 ~ 21:29)
  9. bu sıkıntıdan kurtulmak için;

(bkz: ritalin)

bazı yan etkileri vardır tabi, ama işe yarar.
    (o s c a r, 29.10.2007 21:33 ~ 21:34)
  10. (bkz: atalet)
    (mytilusedulis, 29.10.2007 21:34)
  11. ders çalışmak zorunda olmadığın zamanlarda yüzüne bakmadığın msn nasıl cazip geliyor allaım. listemdeki herkesin dertlerine çözüm arayabilirim yeter ki ders çalışmiyim. hele o geyikler...
    (betty blue, 29.10.2007 21:36)
  12. ilerleyen bir kaç gün içersinde sınavı olduğunu bilen bünyenin çeşitli engeller koyarak ders çalışamaması durumudur. nasıl olsa daha sınava var deyip başlanılamaz. tv de güzel bir film var ondan sonra , biraz internette takılıyım, yemek yiyeyim gibi bir çok bahane ile gece edilir. uyku gelir ve ders yalan olur. işin en kötü tarafıda insanın içinde duyduğu pişmanlık ve huzursuzluk hissidir.
    (cyclops1988, 29.10.2007 21:36)
  13. üşengeçliktir, sorumsuzluktur resmen. çalışma isteği bir türlü gelmez sonra olaylar aşağıdaki gibi gelişir.

sınava 7 gün kala:
    sınava kadar olan konu, sayfa, ünite, vs. sayısı günlere bölünür. yarın başlasam son iki gün tekrar yapsam fazladan soru çözsem* gibi ütopik planlar yapılır.

sınava 4 gün kala:
    ''ders notlarını fotokopi etsem yarın başlasam ooh süper konular filan yetişir'' denip huzurlu biçimde uyunur.

sınava 2 gün kala:
    '' - nee alem mi var tamam hacı geliyorum hemen ''

sınava 40 saat kala:
    '' - şimdi msn den çıksam, ilk 30 sayfaya baksam yarın erken gelip eve tamamlarım yaa ''

sınava 36 saat kala:
    '' - ohaa bu kız nolmuş lan hemen bir requestyollayım bi de pokelayım ''

sınava 24 saat kala:
    '' - ya ahmet, hoca nerelerden sorar ya kesin sorcağı nere var göstersene ''

sınava 12 saat kala:
    '' -oha ya okuldan kimse online değil kesin ders çalışıyo ibibikler''

sınava 10 saat kala:
    '' - msn i kapasam bi kahve koysam sabaha kadar yarısından çoğunu bitiririm süper olur ''

sınava 8 saat kala:
    '' - 3 saat uyusam erkenden okula gitsem mehmete anlattırsam çıkacak şeyleri baya puan kopartırım yaa ''

sınava 6 saat kala:
    '' - oha ne işi var lan bunun sabahın 5'inde msn de dur bi selam veriyim ''

sınava 45 dakika kala:
    '' - yaa anne niye kaldırmıyosun erkenden ''

sınava 30 dakika kala:
    '' - pardon şurdan bir öğrenci uzatır mısınız ? ''

sınav başlangıcından 15 dakika sonra:
    '' - hocam kağıtları verip çıkabilir miyiz ''

...
    (fingon, 29.10.2007 22:07)
  14. başlayınca geçen durum. sen bi başla, zort diye bitiyor.
    (nokia şarzı, 29.10.2007 22:11)
  15. bu durumdan kurtulmakta facebook hesabının kapatılmasının büyük payı olacaktır.
    (una guitarra, 29.10.2007 22:15)
  16. hayatını ders çalışmak üzerine kurmayı gönüllülükle kabul etmiş; her fırsatta öğrenci olmayı çok seviyorum, karşılığında bir de maaş verseler hiç bırakmam diyen benim gibi bünyelerde karşılaşılınca hayli enteresan olan durum. fakat gerçek budur. ne kadar severseniz sevin ders çalışmayı başlama isteği gelmeyince gelmiyor başlayamayınca başlayamıyorsunuz. yaklaşık bir aydır bekliyorum ben başlama vuruşunu yaptıracak enerji ve ilhamı ama henüz kapımı çalmadı.
    üstelik böyle "böbürlenen" bir öğren(i)ci iseniz kimseyle de paylaşamazsınız bu tarz bir konsantrasyon eksikliğini; "ama sen çok çalışıyorsun"dan başlayan yorumlar "hadi hadi sen çalışmıyorsun da kim çalışıyor"a kadar gidebilir.
    çalışmaya bir türlü başlayamadığınızı bilen ve buna inanan tek şahıs kendiniz olarak kalırsınız.
    (eloli, 17.02.2009 17:53 ~ 18:02)
  17. - oo uefa finali* var lan seyretmezsem olmaz. bitince çalışırım kesin.

*maç 1-1 biter uzatmalara gider*

- eh daha maç bitmedi ki. bitince çalışcam ki zaten ben

- maç burdan penaltılara uzasa 5'erli penaltılardan arada gol sevinci üzülmeler falan rahat 10 dakika sürer ara falan da verirler zaten biraz 15 dakika oh oh*

*uzatmalarda gol olur*

- ananızı sikiyim ibneler!!

ama maç 120 dakika inancım tam. daha 10 dakikası var uzatmaların. haydi werder haydi... lucescu severim seni ama kusura bakma kavgam seninle değil kendimle...

evet sıradaki şarkı tüm sevenlere geliyor. pinhani'den ben nası büyük adam olucam.
    *: iktisatçıyım evet ühühü
    (dedim bak dedim yanlış adama çattın dedim, 21.05.2009 00:05)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil