şimdi düşünüyorum da, hakkaten önemli bir şey oldu benim için, çözülmesi gereken bir gizem gibi. çünkü hakkaten böyle bir şey var. yapmışlığım da var. gördüm ki başkaları da yapmış. soruyorum şimdi, neden yapmıştım diye, aklıma pek bir şey gelmiyor.
belki sırf oyalanmak için, yani ders çalışmaya başlamamak için yaptığımız onca şeyden biridir. hiç toplamadığımız odayı düzenlemek, yatmamıza bir kaç saat kalmasına rağmen yatağı falan toplamak, kahveler hazırlamak gibi. klasik olarak bunlardan biridir mi denmeli?
bunun yanında insan sadece içinden gelirse makyaj yapıyor. yani dışarı çıkıyorum, bir sürü kişiyle karşılaşıcam, onlara hoş görünmeliyim gibi bir amaç var belki ama, öncelikle içinden gelmeli o an süslenmek falan. bazı günler hakkaten öylesine giyinip çıkıyorsun. rimel bile süresin gelmiyor belki. keyfin olmuyor. yine bir sürü kişiyle karşılaşacağını biliyorsun ama,
uğraşmıyorsun, canın istemiyor.
bazen de evde otururken bile makyaj yapasın tutuyor? ve gördük ki bu ders çalışma öncesine denk geliyormuş. büyük ihtimalle, derse başlamadan önce odayı toplamak gibi bir şey bu da. bu sefer de kendine çekidüzen veresin geliyor.. bu da ders çalışmaya biraz daha hevesli, istekli kişiler için geçerli bir tutum bence.
işte aklıma pek bir şey gelmiyordu, yazarken geliverdi. olsa olsa derse kendini hazırlama aşamalarından biri olur. masanın üstünü toplamak nasıl çalışacağın yere bir çeki düzen vermekse bu da kendine çeki düzen vermek gibidir. olsa olsa böyledir. olmuyorsa şöyledir: