belki ilginizi çeker
  1. · sınava girmeden önce makyaj yapmak
  2. · ders çalışırken sevgili bulmak
  3. · ders çalışmamak için yapılan anlamsız hareketler
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  2. · yaran diyaloglar
  3. · aylin aslım
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  8. · kadıköy
  9. · blonde redhead

ders çalışmaya başlamadan önce makyaj yapmak  

sayfa  / 2
  1. araştırmalara göre ders çalışma verimliliğini % 57.78 oranında arttırıyormuş. kişi umutsuz moddan çıkıp kendine güven eşliğinde ayık bir vaziyette daha iyi ders çalışıyormuş. araştırmanın sadece dişi bireylere yönelik olduğu hakkında bir bilgi yer almamakla birlikte erkeklerinde denemesi gerektiği söyleniyor.

bununla birlikte vize-final haftası boyunca bakımsız gezmenin, saçı buton modeliyle toplamanın, yataktan kalkıldığı gibi gelmenin çözüm olmadığı aksine kişiyi depresyona sürükleyerek negatif etkilediği belirlenmiştir.

kişi evde tek başına çalışacak dahi olsa kendine özen göstermeli, lens kullanıyorsa "nasıl olsa evdeyim" demeyip lenslerini takarak ders çalışmaya başlamalıdır.
    "ben evdeyim pijamalarımla ders çalışırım ulan" mantığı ise yine aynı araştırmada çürütülmüştür. beyin, vucut pijamalıyken yataktan çıktığına inanamıyor, ve çalışmayı kabul etmiyor. evet bütün günü evde ders çalışarak geçircek olsa bile kişi giyinip, kuşanıp makyajını yapıp çalışmaya başlamalıdır.

hatta ara sıra makyaj tazelemek kişinin enerjisini yenilemektedir.
    (evinin kadını çocuklarının anası, 19.04.2009 17:29)
  2. (aglayankek, 19.04.2009 17:31)
  3. ders çalışmaya başlamadan önce yapılması gereken, bimilyongereksizhareket'ten birisidir. bu hareketlerden bi tanesinden birisi eksik olursa o motivasyon sağlanmaz. denklemin eşitliği de = öbür sınava artık'tır. eşitlikten bi önceki basamak, "sabaha çalışırım artık"tır. diğerlerini de yazarım ama sözlüğün serverini boşa doldurup, başkalarının hakkını yemiş olmiyim diye yazmıyorum.
    (cant a thing with ashes, 07.05.2009 19:46)
  4. uzun süre evden çıkmamış,günde yaklaşık 8-10 saat ders çalışıp,kadınlığını unutmak üzere olan hatunların artık silkelenip,yapmaları gereken birşeydir..
    (plastikdünyanınnaylondelikanlılarınaselamederiz, 07.05.2009 19:51)
  5. ders çalışmamak için yapılabilecek herhangi bir şeydir. ders çalışmamak için yapılacaklara odayı toplamak, bulaşık yıkamak, internette takılmak da dahil edilebilir.
    (suzanne, 07.05.2009 20:08)
  6. nasılsa birazdan matematik mikecek, mikilceksem bari güzel görüniyim tarzı bi zihniyetin eseri olabilir.
    (batsheva, 07.05.2009 20:09)
  7. okula gitmeden önce son bir kez ders çalışayım deniyorsa mantıklıdır efendim. çünkü son dakkada hazırlanmak olmuyor ne yazık ki. sabahın köründe kalkıp önce bir güzel giyinip süsleniyorsunuz. sonra hemen notları açıp bir taraftan ders çalışıp, bir taraftan da kahvaltı ediyorsunuz. birkaç saat çalıştıktan sonra bir fincan kahve ile bisküvi- kek türü bişiler tüketilip sonra notlar toparlanır ve evden çıkılır. olay budur. biraz pratik olmak gerekir. ne dersten ne de prazentable görünümden vazgeçmemiş oluruz. *
    (n excantric matmazel, 07.05.2009 20:14)
  8. gereksiz bir eylemdir. aslına bakarsanız yüzün gözeneklerini kimyasallarla kapatarak derinizin hava almasını önlersiniz. en azından ben öyle tahmin ediyorum. kendiyle barışık, temiz ve duru bir yüz, hiç birşeye değişilmez.

ha bi de makyaj yapınca farklı bir güçle donanacağınızı sanıyorsanız:

nasreddin hoca bir gün ata binmeye kalkışmış. ne kadar uğraştıysa da becerememiş. bir yandan biniyor diğer yandan düşüyormuş.
    - "aah ah, demiş. beni bir de gençliğimde görecektiniz."
    sonra etrafına bakınmış kimseler yok, kendi kendine gülmüş;
    -"a nasreddin! biz senin gençliğini de biliriz" demiş.
    (galaktik gezgin, 07.05.2009 20:25 ~ 20:29)
  9. ders çalışma psikolojisi gözönüne alınıcak olursa yapılması normal bir eylemdir. hem derse oturma zamanını uzatır hem de kişi kendini iyi hisseder. hatta makyajı yaptıktan sonra, bari bu makyaj boşa gitmesin biraz dışarı çıkıyım diyerek eylemin devamı gerçekleştirilebilir...
    (çikolata parçacıklı bol kremalı düşes, 07.05.2009 21:37)
  10. dün gece yaptığımdır. evet sözlük valla yaptım hiç üşenmedim kalktım pudrasından rimeline süslendim oturdum masanın başına, ve işte sonuç.....

yok daha değil az sonra!

ilk önce biraz dışarıyı izledim sonra çay yaptım kendime olmadı biraz aşk-ı memnuyu izledim uçuşmalar, öpüşmeler, yalaşmalar falan o da kar etmedi beynimi bir türlü ceza hukuku öğrenmeye ayarlayamadım en son çare olarak o kalmıştı! evet, makyaj malzemelerim tüm partıltılarıyla bana göz kırpıyordu, denemekten ne zarar gelir ki?

önce mis gibi pudraladım yüzümü, gerçi bugün pek gerek yoktu pudraya sanki ama olsun hiçbir detay es geçilmemeliydi. sonra göz altları için kapatıcı, sonra kalem, sonra far.. gri sürmeliydim bugün; aklım da elim de hep ona gidiyordu, sürdüm. lacivert rimelimi de yayınca kirpiklerime gözler için yapılacak bir şey kalmamıştı. gri far demek pembe ruj demekti ama cartını sollayıp pasteline yaklaşan pembeden, mat olmamalıydı hafif bir ışıltı gerekliydi likit rujumu aldım...
    ardından uygun şekilde uygulanan dogru tondaki allıkla birlikte işlem tamamlanmıştı.

aman tanrım o da ne! evet duyuyordum, çalışma masası beni çagırıyordu! geeeel, geeeeell.... davete icabet etmemek olmaz degil mi a dostlar? böylelikle başladığım ceza hukuku işkencesi sonrası bugün makyaj mucizesi olarak sınavım iyi geçti. tabii bunda arada sırada makyajımı tazelemiş olmamın payı yadsınamaz.

(bkz: çalsın davullar)
    (bkz: hayat ne tuhaf köprüler falan)

editasyon: bahsi geçen dersten bütünlemeye kaldığımı belirtmeden geçemeyeceğim...
    (hı hı evet, 08.05.2009 16:00 ~ 16.07.2009 00:00)
  11. kendinden iğrenmemek, hayata küsmemek için sebep yaratmaktır.zira ayları bulan süre zarfında çok az uyumak, uyuduğunuz süre boyunca da rüyalarda sınavlara girip çıktığınızı görmek, üstüne kaldığını görmek ve uyumaktan da yeterli verimi alamamak sonucu kronik göz altı morlukları, soluk bir surat sahibi olmanız sonucu yapmanız gerekendir.en güzel hatunu bile hastalıklı gibi gösterir çok ders çalışmak.odada ders çalışırsınız dışarı çıktığınızda uykudan mı kalktın derler hayır dersiniz, sonra da hasta mısın yavrum diye sorarlar..hayır dersin içinden bağırarak sadece evet sadece ders çalışıyorum..sizin gibi bütün final dönemim bir hafta değil benim, sadece bir derse bir hafta çalışıyorum..öyle işte yine kimse anlamaz ya bu durumu ben yine bahsettim kendimce.
    (bkz: hukuk fakültesi öğrencisi)
    (cherrychapstick, 08.05.2009 16:50 ~ 16:52)
  12. okula boya küpü gibi giden kızların yapmasını beklediğim eylem.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 08.05.2009 16:54)
  13. diferansiyel denklemlere güzel gözükme dürtüsüdür. hatun kişi bunu yaparak çözümü daha çabuk elde edeceğini zanneder. ahaha yemezler. diferansiyel bu yarrram. x'i var y'si var. koyacan yerine alıcan türevini, integralini paşa paşa. makya yardımıyla 2x'in bile türevini alamadığın bir dünyada bu ne yüzsüzlüktür, bu ne kolaya kaçmadır hayret doğrusu. pis kızlar.
    (retrospect, 08.05.2009 16:57 ~ 16:58)
  14. potansiyel ders çalışırken aynaya bakma takıntısı olan kişinin çalışma esnasında bölünmeme isteğinin yüzüne yansımış hali. zira aynada görülecek kötü bir yüz; dersi unutturur, yerinden kaldırır, makyajı yaptırır, masaya geri oturtur. ama o kadar enerji sarfetmeye ne hacet.
    (one thousand and one nights, 08.05.2009 17:12)
  15. (kubelik, 08.05.2009 17:29)
  16. moral için yapılabilir hani kızlar makyaj yapınca, saça bir fön attırınca moral yerine gelir ya ondan dolayı yapılıyorsa bu mübah olabilir. zaten bunun dışında hangi neden olabilirki, ders çalışmaya başlamadan önce bir insanın makyaj yapmasına.
    (bir cinnet, 08.05.2009 17:51)
  17. şimdi düşünüyorum da, hakkaten önemli bir şey oldu benim için, çözülmesi gereken bir gizem gibi. çünkü hakkaten böyle bir şey var. yapmışlığım da var. gördüm ki başkaları da yapmış. soruyorum şimdi, neden yapmıştım diye, aklıma pek bir şey gelmiyor.

belki sırf oyalanmak için, yani ders çalışmaya başlamamak için yaptığımız onca şeyden biridir. hiç toplamadığımız odayı düzenlemek, yatmamıza bir kaç saat kalmasına rağmen yatağı falan toplamak, kahveler hazırlamak gibi. klasik olarak bunlardan biridir mi denmeli?

bunun yanında insan sadece içinden gelirse makyaj yapıyor. yani dışarı çıkıyorum, bir sürü kişiyle karşılaşıcam, onlara hoş görünmeliyim gibi bir amaç var belki ama, öncelikle içinden gelmeli o an süslenmek falan. bazı günler hakkaten öylesine giyinip çıkıyorsun. rimel bile süresin gelmiyor belki. keyfin olmuyor. yine bir sürü kişiyle karşılaşacağını biliyorsun ama, uğraşmıyorsun, canın istemiyor.

bazen de evde otururken bile makyaj yapasın tutuyor? ve gördük ki bu ders çalışma öncesine denk geliyormuş. büyük ihtimalle, derse başlamadan önce odayı toplamak gibi bir şey bu da. bu sefer de kendine çekidüzen veresin geliyor.. bu da ders çalışmaya biraz daha hevesli, istekli kişiler için geçerli bir tutum bence.

işte aklıma pek bir şey gelmiyordu, yazarken geliverdi. olsa olsa derse kendini hazırlama aşamalarından biri olur. masanın üstünü toplamak nasıl çalışacağın yere bir çeki düzen vermekse bu da kendine çeki düzen vermek gibidir. olsa olsa böyledir. olmuyorsa şöyledir:
    (en yavas kaplumbaga, 08.05.2009 21:36)
  18. benim sık sık yaptığım şey. neden bilmiyorum sanırım psikolojik olarak ders çalışmayı geciktirmek veya kendin için güzel birşeyler yaptıktan sonra eziyete başlamak istemek bunun sebebi. fakat kim tespit ettiyse doğru etmiş.
    artı verdim kendisine en büyüğünden.
    (anathema se, 08.05.2009 23:44)
  19. vizeler başlamakta ağırdan, dersler koyulaşmak hatta gittikçe siyahlaşmakta,
    bense ders çalışmaktan kaytarmak adına yapmadığımı bırakmamaktayım.
    çay içeyim, kahve içeyim, müzik dinleyeyim, hava alayım onu yapayım şunu yapayım
    sonra hemen başlıycam valla billa.
    olmuyo ağbi, ders çalışmaya başlamak bile başlı başına bi meziyet.
    birisi başımda dikilse kırbaçla, ancak başlayacağım zannımca.
    ama artık en sonunda az önce kendimi ayna karşısında makyaj yaparken buldum.
    amacım ne?

(bkz: evet artık ders çalışmaya başlayabilirim.)
    (bkz: ders çalışmaya başlamadan önce makyaj yapan kız)
    (bkz: ders çalışmaya başlamadan önce makyaj yapan erkek)
    (beloc, 25.10.2009 13:58)
  20. makyaj yapmanın insan üzerinde olumlu etkisi vardır. ancak bu makyaja alışık kişilerde daha belirgindir. hiç makyaj yapmamış birinin yapması ise yadırgamaya ve konsantrasyon bozukluğuna sebep olabilir.
    (sister, 25.10.2009 14:04)
  21. ders çalışmamak için yapılan anlamsız hareketlerdendir. aman ders çalışmayayım biraz oyalanayım da ne olursa olsun mantığıyla yapılandır. ardından "e şimdi bu kadar süslendim evde oturmak olmaz." dedirten, dersten tamamen koparıp insanı sokağa çıkarandır. amaca ulaşılmıştır sanırsam.
    (chericheri, 25.10.2009 14:13 ~ 14:14)
  22. (the engineer next door, 25.10.2009 14:14)
  23. motive edici eylemdir. ben de yaparım ayrıca temizlik yapmadan önce de yaparım.dışarı çıkarken pek yapmam o ayrı.
    (ben büyüyünce plankton olucam, 25.10.2009 14:24)
  24. (vale, 25.10.2009 14:28)
  25. çalışılan derse saygı meselesi olabilir.
    mesela matematik, fizik, kimya derslerine saygı göstermezseniz bir çırpıda sizi harcayabilir.
    (pntgrm, 25.10.2009 14:32)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil