belki ilginizi çeker
  1. · final ve seks arasındaki benzerlikler
  2. · no pain no gain
  3. · chericheri
  4. · farmakoloji
  5. · yüzünü yıkamadan ders çalışmaya başlayan öğrenci
  6. · kütüphaneye kız kesmek için giden erkek modeli
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  3. · yeşim salkım
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · colin kazım richards
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · arkadaşlığı seks ile süslemek
  9. · there is a light that never goes out

ders çalışmaktan zevk almak  

1. çoğu kişinin imkansız olduğunu düşündüğü durum. halbuki çoğu kişi bilmez ki ders çalışmak hekes için başta zor olsa da uzun uğraşlar sonucu bir zevke dönüşür.

(bkz: no pain no gain)
    (anthias, 06.01.2007 16:02)
  2. günde dokuz saat yataktan kalkmayıp 1000 soru çözen üstüne o dokuz saatte bir sürü konu bitiren bir öğrenciydim lisedeyken; sırf zevkten. her soruyla tekrar yeni bir şeyler öğrenmek, eğlenmek... herkese tavsiye ederim.
    (maia, 06.01.2007 16:07)
  3. (nepenthe, 06.01.2007 16:09)
  4. ders çalışmanın kitaptaki bazı bilgileri, bazı çözümlü örnekleri ezberlemek olarak algılandığı, uygulandığı ülkemizde zeka seviyesinin üretme ve geliştirmeye yeterli olmadığı insanlar tarafından içinde bulunulan vaziyet ül zerafet..

sistemin saçmalığından dolayı ne yazık ki çok ders çalışan da çok başarılı olur ülkemizde..
    (pa, 06.01.2007 16:20)
  5. ''sadece ders çalışmaya ve uyumaya vaktim var '' diyebilmek olsa gerek.
    (uhud, 06.01.2007 19:34)
  6. (gxix, 06.01.2007 19:36 ~ 19:36)
  7. kişi sevdiği ve ilgi duyduğu alanda okuyorsa ve çalışmayı sadece ders geçmek olarak algılamıyorsa karşılaşabileceğimiz bir durumdur. alanına tüm yönüyle hakim olmak ister bu nedenle de eğitim aldığı yerde verilen bilgi de onu tatmin edemeyebilir. hemen hemen her derse isteyerek girerler ve her öğrendiği yeni bilgi onlar için bir zevktir. ders çalışmaktan zevk alan kişilerin bazılarında bir de verilen bilgiyi birçok kaynaktan araştırma özelliği vardır. sistemdeki kitapları farklı kitaplarla birleştirerek birçok dersi zevkli hale dönüştürebilme yetisini taşırlar. sindirene kadar o bilgiye sahip olduklarını düşünmezler. düzenli çalıştıkları için not kaygısı da duymazlar.

nedense toplum bu kişileri asosyal olarak algılamaya müsaittir. oysa bu tamamiyle bir tutumdur ve görünenin/görülmek istenenin aksine bu kişilerin de düşünüldüğünden çok daha sosyal bir hayata sahip olduğunu söylemek mümkündür. ders çalışmaktan zevk almak gelecek de sevdiği ve istediği işi yapacaklar için muhtemel bir duygudur.
    (sunflower, 06.01.2007 19:56 ~ 19:59)
  8. söz konusu muhasebe ise yoktur böyle bir şey. *
    (portakalda vitamin, 14.08.2008 01:10 ~ 01:12)
  9. sınav zamanlarından sonra çalışılan derslerde alınan zevk...
    (bana bir nick bulun, 14.08.2008 01:10)
  10. öss'ye dört kere girmemin sebebidir. bir türlü doyamadım aq!

not: ciddiyim dört kere girdim. seviyorum çalışmayı elimde değil.
    (diazepam, 14.08.2008 01:11)
  11. yıllardır süren eğitim hayatım boyunca hiç yaşayamadığım ve içimde bir arzu olarak kalmış garip durumdur...efsanelerde ve mitolojik destanlarda geçer bu ders çalışmaktan zevk almak işi
    (rapunzel, 20.06.2009 13:41)
  12. (onbirdakika, 20.06.2009 13:42)
  13. (bkz: mazoşizm)
    (amphitrite22, 20.06.2009 13:44)
  14. tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakmak lazım diyerek kadere boyun eğmedir. yoksa zevk falan alındığı yoktur. tamamen kişinin kendini kötü hissetmemesi için öyle sandığı ya da sanmak istediği duygudur.
    (mrv, 20.06.2009 13:46)
  15. aynı bölümde okuyan dört kafadar buluşup aynı ders için çalışmak üzere sözleşmişseniz ve "fikir fikirden üstündür" mantığı ile birbirinize bildiklerinizi anlatmanıza ek olarak, yer yer kahkaha tufanlarının da yaşandığının görüldüğü durumdur...

yaşanan bir hadisedir...şöyle ki:
    konu: girişimcilik dersinde dinamik yenilikçi shumpeter'dir.

ben: akılda kalıcı olması için benzetme yoluna gidebiliriz: shumpeter, yani peter, heidiile dağda bayırda koşmaktadır, yani dinamiktir, enerjiktir...
    x: aa süper bi benzetme oldu bu.. tamam peter dinamik...
    y: evet, evet muhteşem oldu... yaşasın heidi (heidi hep dağda koşsun, etek de giysin ama* )
    z: yaşasın heidi ve peter, yaşasın shumpeter!...

bu ve benzeri benzetmeler daha sonraki konularda da devam eder.. bir süre sonra biri gülmeye başlar... ardından biri daha.. derken herkes... olayın aslı anlaşılır ki neye gülündüğü bilinmez.. ansızın gelen bir gülme krizidir ve etrafınızdaki insanların sizi deli zannetmeleri olağandır..

şimdi kim diyebilir ki böyle bir ders çalışma seansından zevk almadığımızı?

edit: en son cümleye soru işareti
    (kelebeque, 20.06.2009 13:54 ~ 20:20)
  16. bahsedilen kişi, chericheri gibi, taptığı bi bölümde okuyorsa; bölüm dersleri için geçerli olabilecek hede.*
    (chericheri, 01.09.2009 16:17 ~ 16:20)
  17. yadırgamamak lazım aslında, herkesin sapıkça zevkleri vardır bu da onlardan biri sanırım.

(bkz: sapıkça zevkler)
    (ameliyathanede kolbastı oynayan oynak doktor, 25.10.2009 23:22)
  18. (l k, 25.10.2009 23:23)
  19. hazırlık okuyorsanız olabilitesi çok düşük olan bir durumdur.
    (bewitched, 25.10.2009 23:24)
  20. (yasssss, 25.10.2009 23:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil